Στέφανος Λουκάς: "Ανιχνεύοντας το ρεμπέτικο -μια συμβολή στη μελέτη της λαϊκής μουσικοστιχουργικής δημιουργίας των αστικών κέντρων"

Μια καινούργια έκδοση που φαίνεται να είναι χορταστική (440 σελίδες) και ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα, μια και είναι γραμμένη από ένα μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, αν δεν κάνω λάθος.
Προς ανάγνωση λοιπόν

5 «Μου αρέσει»

Λάθος δεν κάνεις.Και στο Ριζοσπάστη ήτανε και νομίζω είναι.Αν ανήκε σε άλλο κόμμα δεν θα ήταν ενδιαφέρον το βιβλίο?

Το αν ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ενδιαφέρον ένα ρεμπετολογικό βιβλίο δεν έχει καθόλου βέβαια να κάνει με τον όποιο κομματικό εκδοτικό/συγγραφικό φορέα -αυτονόητα πράγματα!

Αυτό που ήθελα να επισημάνω είναι ότι η έκδοση αυτή φαίνεται να είναι ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα και μόνο από το ότι είναι γραμμένη από ένα μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ (και Διευθυντή του «Ριζοσπάστη» καθώς φαίνεται), ακριβώς γιατί -τόσα χρόνια μετά τη συζήτηση που άνοιξε ο «Ριζοσπάστης» στα 1947 για το ρεμπέτικο- έχουμε σήμερα στη διάθεσή μας την εντελώς συγχρονισμένη και επικαιροποιημένη αριστερή αντίληψη για το ρεμπέτικο διά στόματος ενός εξέχοντος μέλους του ΚΚΕ, δημοσιοποιούμενη μέσα από τον εκδοτικό φορέα του ΚΚΕ. Σα να «κλείνει» δηλαδή ένας ιστορικός κύκλος που άνοιξε το 1947.

Από αυτόν ήδη τον λόγο καθίσταται, κατά τη γνώμη μου, ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα η ανάγνωση του βιβλίου και όχι από το αν είναι ενδιαφέρον -εν τέλει και κατά περιεχομενική ουσία- το βιβλίο, κάτι που θα κριθεί εκ των αναγνωστικών υστέρων.

5 «Μου αρέσει»