Ρυθμίσεις σε κονσόλα για παίξιμο με μαγνήτη

Γειά σας φίλοι!
Θέλω να ζητήσω τη γνώμη σας για το πώς ρυθμίζουμε περίπου το κανάλι της κονσόλας για να έχουμε και ωραίο ήχο και άνεση στο παιξιμο.Νομιζω πώς στα μεσαία γίνεται όλο το “παιχνίδι”. Κόβουμε τα μεσαία στα 2.5-3.0 khz η όχι;η κόβουμε η προσθέτουμε σε κάποιες άλλες συχνότητες; Επίσης έχω προσέξει ότι αν τα ηχεία είναι στραμμένα πάνω σου ο ήχος που ακούς σε δυσκολεύει στο παίξιμο.Ισχυει η όχι;
Ευχαριστώ και να είμαστε πάντα καλά!

αυτό έχει να κάνει με τον μαγνήτη, το παίξιμο, τα ηχεία, το μαγαζί… δεν υπάρχουν στάνταρ ρυθμίσεις.
όταν τα ηχεία είναι στραμμένα προς τα μικρόφωνα ή τις κάψες τότε αυτά αρπάζουν ξανά τον ήχο από τα ηχεία και τον ξαναενισχύουν οπότε έχουμε feedback (σφύριγμα, μικροφωνισμός). οι μαγνήτες δεν το κάνουν τόσο εύκολα, γι’αυτό σηκώνουν και μεγαλύτερες εντάσεις.
κανονικά πρέπει να είναι χωριστά τα ηχεία για τον κόσμο, κι εσείς να έχετε μόνιτορ με ξεχωριστές ρυθμίσεις για να ακούτε σωστά.

υγ: γενικά μιλώντας, το μαγαζί οφείλει να πληρώνει ηχολήπτη, όχι μόνο πόρτα και λουλουδού.

Φίλε μου ευχαριστώ!Για ταβερνιτσες μιλάω που συνήθως πάμε με δικά μας μηχανήματα.Δηλαδη μια κονσόλα και δύο ηχεία που τα στήνουμε δίπλα μας να ακούμε και εμείς και ο κόσμος.

ναι, την ξέρω την κατάσταση. και αν πεις του μαγαζάτορα ότι αν θέλει ήχο πρέπει να τον νοικιάσει με ακόμα ένα μεροκάματο (εφόσον δεν τον παρέχει ως όφειλε) τσινάει και σε κοιτάζει σαν χάνος.
δυστυχώς ο καλός ήχος θέλει λεφτά (και γνώσεις) αλλά κανείς δεν θέλει να τα δώσει. προτιμώ σκέτα χωρίς κοπάνημα και όποιος ακούσει, παρά κακό ήχο.

Ναι δυστυχώς έτσι είναι…κ το σκέτο έχει τα θεματακια του γιατί παρασυρεσαι κ κοπανας και έχεις αλλά προβλήματα μετά … παίζουμε κ σκέτα για χρόνια κ ξέρω …να σαι καλά !

1 «Μου αρέσει»

θέλει αυτοσυγκέντρωση, όσο πιο πολύ γκαρίζουνε τόσο πιο σιγά να παίζουμε. έτσι κι αλλιώς δεν ακούνε. όπως έλεγε ένας καλός μουσικός και φίλος, “προστατεύουμε τον ήχο μας”. με σωστή τεχνική παίζεις και τραγουδάς αρκετά δυνατά, αλλά υπάρχουν και τα όρια που χαλάει ο ήχος και κουραζόμαστε τζάμπα.

1 «Μου αρέσει»

Εδώ στο Ηράκλειο και στα πέριξ θεωρείται απολύτως δεδομένο ότι άμα είσαι επαγγελματίας μουσικός φέρνεις (μέσα στην τιμή) και τα ηχητικά σου, και τα ρυθμίζεις κιόλας. Η κονσόλα κάθεται στην κεντρική καρέκλα, πλαισιωμένη από τον λυράρη και τον ένα λαουτιέρη. Ο λυράρης με το ένα χέρι φτιάχνει τα κουμπάκια και με τα άλλα δύο παίζει. Και τα παιξίματα είναι συνήθως τεράστια, π.χ. γάμος με 1000 άτομα είναι κάτι αρκετά στάνταρ.

Αναρωτιέμαι οι ηχολήπτες από τι ζουν - ιδίως φέτος που χάλασαν κι οι ελιές.

1 «Μου αρέσει»