Ήχος με κάψα σε μπουζουκι

Χρόνια πολλα σε όλους και καλές γιορτές!
Χρειάζομαι βοήθεια! Μετα απο καιρό ήρθε η ώρα για το πρωτο live με ήχο. Υστερα από πολλα γλέντια και μερικά σκέτα live ήρθε η ώρα να εμφανιστουμε με ήχο. Σε μαγαζί χωρητικότητας 100 περίπου ατόμων 150 τετραγωνικών έγινε η εμφάνιση. Εχω τον μίκτη henyx 1202fx και τετραχορδο μπουζουκι με κάψα .Από τον μικτή συνδεθήκαμε στην κονσόλα του μαγαζιου και δίναμε ήχο από τα ηχεία του μαγαζιου . Με την ένταση χαμηλά δεν είχα προβλημα . Όταν χρειάστηκε να δοκιμάσουμε και λίγο πιο δυνατά είχα μικροφωνισμους. Έκλεισα εντελώς το gain στο δικό μου κανάλι και η κατάσταση βελτιώθηκε αλλά ακόμα ακουγόταν κάποιος ελαφρυς μικροφωνισμος σαν να ακούγονται οι αρμονικές ειδικά όταν έπαιζα ανοιχτές. Επειδή είχα προβλεψει πιθανους ανεπιθύμητους ήχους είχα άλλο ένα μπουζουκι με μαγνήτη. Έτσι για εξοικονόμηση χρόνου δεν το έψαξα και χρησιμοποισα το όργανο με το μαγνήτη. Εδώ όμως έρχονται οι απορίες. Μπορώ να αντιμετωπίσω την κατάσταση ; Είναι εφικτή η εμφάνιση με κάψα ή τελικά ο μαγνήτης είναι μονόδρομος ; Μήπως με ένα di box θα έφτιαχνε το φαινόμενο ; Είμαι άπειρος στον χειρισμό μηχανημάτων και στο να φτιάχνω ήχο. Ο μαγνήτης χειρίζεται πιο ευκολα όμως στην περίπτωση αυτή τι μπορώ να κανω ;

Ελπίζω να ήμουν ακριβής στο τι συνέβη και προκαταβολικά ευχαριστώ! Καλές γιορτές σε όλους και παλι !

καλησπερα φιλε μου αν εννοεις feedback με ενα προγραμμα λυνεται τελειως , το χρησιμοποιω και εγω και εχει απιστευτα αποτελεσματα, το παραμικρο που δεν σαρεσει στον ηχο το εξαφανιζει. οριστε ενα βιντεο που βρηκα για το προγραμμα στα ελληνικα Morfopoulos core solitaire feedback - YouTube

ξεχασα να απαντησω , το αστειο ειναι οτι ολα αυτα ειναι δουλεια του ηχοληπτη, τωρα πλεον ομως εχουμε αναγκαστει εκτος απο μπουζουξηδες να γινουμε και ηχοληπτες, ητε γιατι δεν κανουν καλα την δουλεια τους η επειδη ο μαγαζατορασ αποφασισε να μην προσλαβει εναν.

αλλο βιντεο με το ονομα του προγραμματος και καποιες αλλες λειτουργιες. κανεις τα παντα με αυτο https://youtu.be/k9N6FFgkVmQ

Καλά , όταν τα περισσότερα μαγαζιά αδυνατούν να προσλάβουν 2 σερβιτόρους και 1 μάγειρα τον οποίο βοηθάει ο ιδιοκτήτης , ποιος θα δώσει λεφτά για ηχολήπτη …;

Ευχαριστώ για την απάντηση αλλά η απορία μου είναι η εξής αν φταει η καψα. Το παλικαρι δουλευει με μαγνήτη. Και εγώ με μαγνήτη όπως προανεφερα δεν είχα προβλημα . Επίσης αν κάποιος ήξερε θα ήθελα να με βοηθήσει με το αν μπορώ να φτιάξω το feedback με τον τρέχον εξοπλισμό που διαθέτω.

προφανως απλα αναφερω πως κανονικα δεν ειναι δουλεια του οργανοπαικτη αυτο

1 «Μου αρέσει»

και με μαγνητη μπορεις να το παθεις αλλα μαλλον φταιει η καψα

το προγραμα που δειχνω δουλευει και με καψα δεν εχει σημασια που λες οτι 'Το παλικαρι δουλευει με μαγνήτη. ’

αυτο που εστειλες ειναι πολυ πετσοκομμα του ηχου γιατι κρυβεις μετα πολλες συχντητες του οργανου και το κανεις να ακουγεται μουντο. ο τροπος που εστειλα εγω ειναι πιο ψαγμενος και αφερει καθαρα και χωρις προβληματα ΜΟΝΟ το φιντμπακ

Μα , τόσα νήματα υπάρχουν , ψάξε εκεί …

Χαχα δεν είχα δει την απάντηση σου , αυτό το είπα στον Δημήτρη

1 «Μου αρέσει»

Ναι , επειδή δεν γνωρίζω , όποτε δεν μπορώ να βοηθήσω είπα να στείλω το νημα

Η κάψα δεν μπορεί να δώσει μεγάλες εντάσεις χωρίς μικροφωνισμούς, οπότε χρησιμοποίησε τον μαγνήτη να μην παιδεύεσαι άδικα. Αν δεν σε βολεύει το μπουζούκι με τον μαγνήτη που έχεις, βάλτον στο μπουζούκι που παίζεις συνήθως (εύκολη δουλειά για έναν οργανοποιό).
Οπωσδήποτε χρειάζεσαι ένα DI (και ένα καλώδιο XLR έξτρα), από κει και πέρα τον ήχο μπορείς να τον ψάξεις με τα στοιχειώδη EQ της κονσόλας σου ή με ένα εξωτερικό πεντάλι. Αν θες κάτι καλύτερο πάρε κάποια προενίσχυση, πιθανότατα θα έχει ενσωματωμένο DI και EQ.
Αν προτιμάς την κάψα για σχετικά φυσικό ήχο, τότε για αντίστοιχα αποτελέσματα δοκίμασε τον λεπτό μαγνήτη ENERGY της ΤΑΡ.

1 «Μου αρέσει»

Συγνώμη που καθυστερησα να απαντήσω. Ακριβό χόμπι έχουμε επιλέξει φαίνεται… Αστειευομενος παντα . Θα τα κοιτάξω όλα. Η ψηφιακή κονσόλα παντως φαίνεται πολυ αξιόπιστη λυση και σου δίνει πολλα πλεονεκτήματα είναι η αλήθεια. Σας ευχαριστω ολους για τις απαντήσεις!

3 «Μου αρέσει»

Χαχα , δίκιο έχεις …:joy:

Χαιρετώ την παρεα !
Ασχοληθηκα λίγο παραπανω με τον ήδη υπάρχον εξοπλισμό και έβγαλα άλλο πορισμα . Δεν φταει το gain που νόμιζα στην αρχή. Με έναν ενισχυτή καθισα και πειραματιστηκα και το προβλημα το προκαλουσαν τα μεσαία. Με ότι άλλη ρυθμιση και τα μεσαια κλειστά πχ gain ανοιχτό στα 3/4 μπάσα τέρμα πριμα τέρμα και ένταση σχετικά ψηλά δεν είχα προβλημα . Όταν ανέβαζα λίγο τα μεσαία είχα διαφορά στον ήχο προς το καλύτερο αλλά ανεβαίνοντας κιαλλο είχα ανεπιθυμητους ήχους (feedback και αρμονικές) όπως προειχα αναφέρει. Ίσως μελλοντικά με ένα DI να λυσω ολοκληρωτικά το προβλημα . Και να μην χρειαστεί τελικά η τοποθέτηση μαγνήτη. Να επισημάνω επίσης πως μέχρι στιγμής η κάψα προσωπικά βγάζει πολυ καλυτερο ήχο από το μαγνήτη. Ήθελα να μοιραστω τον ενθουσιασμό μου μαζί σας και ίσως δοθεί βοήθεια και σε κάποιον άλλον με αντίστοιχο προβλημα στο μέλλον.

3 «Μου αρέσει»

Αυτό μάλλον έχει να κάνει με το σημείο στο καπάκι που είναι η κάψα. Σε άλλο σημείο π.χ. μπορεί να ήθελε κόψιμο σε άλλο φάσμα. Μάλλον τσιμπάει πιο πολλές μεσαίες εκεί που είναι τώρα.

Αν κόβεις εντελώς τα μεσαία και ανεβάζεις πρίμα-μπάσα, ξεχωρίζεις μεν στη μίξη από το σύνολο (μιας και τα περισσότερα άλλα όργανα κινούνται στα μεσαία) αλλά ταυτόχρονα χάνεις και σε όγκο και μπορεί και να “ξυρίζει” άμα το παρακάνεις με το gain και τα πρίμα.

Επίσης έχε κατα νου ότι οι αναγκαίες ρυθμίσεις για το EQ θα αλλάζουν ανάλογα τον χώρο (γεωμετρία, επίπλωση,…), τον αριθμό των σωμάτων στο χώρο, τα άλλα όργανα που παίζουν κλπ κλπ κλπ., άσχετα αν έχεις κάψα ή μαγνήτη.

2 «Μου αρέσει»

Ωραία! Σε ευχαριστώ παρα πολυ !