Βοήθεια για αγορά μαγνήτη μπουζουκιού

Καλησπέρα σας,

Αγόρασα πρόσφατα ένα τετράχορδο μπουζουκάκι και από τότε προσπαθώ να μάθω να παίζω μόνος μου. Είμαι καινούριος δεν έχω ιδέα από μουσική και σιγά σιγά προσπαθώ όσο μπορώ, ξέρω να γρατζουνάω 1, 2 τραγούδια και τελευταία αποφάσισα να πάρω έναν μαγνήτη!

Αλλά…δεν έχω ιδέα ούτε από αυτά…και γι’αυτό θα ήθελα την γνώμη σας. Αν μπορείτε να με βοηθήσετε θα ήθελα να προσθέσω ότι ο μαγνήτης θα ήθελα να είναι φθηνός μιας και οικονομικά πάω… Και για τα χρήματα του θα ήθελα να είναι και λίγο αξιόπιστος… ξέρω ότι ζητάω πολλά άλλα αν μπορείτε να με βοηθήσετε θα είμαι πολύ ευγνώμων!

Σας ευχαριστώ!

Καλώς όρισες, Μιχάλη! Απ’ ό,τι καταλαβαίνω είσαι αρκετά αρχάριος, με γρατζούνισμα δύο κομματιών. Φαντάζομαι, θα ξέρεις ωστόσο ότι ο μαγνήτης χρειάζεται και ενισχυτή και ηχείο για να δουλέψει, αλλά και ρυθμίσεις ήχου για να βγαίνει σωστός ανάλογα με το χώρο κλπ. Επειδή δεν μπορώ ακόμα να σε φανταστώ σε χώρο κέντρου διασκέδασης αλλά σ’ ένα δωμάτιο σπιτιού, η ερώτησή μου: Τί νομίζεις ότι θα σου προσφέρει ο μαγνήτης, σ’ αυτή τη φάση;

1 «Μου αρέσει»

Καλώς ήρθες!
Να υποθέσω ότι τον μαγνήτη τον θέλεις για τα λαϊκά που ηχογραφήθηκαν εξαρχής με ηλεκτρικό ήχο; Πάρε έναν απλό μαγνήτη από ΤΑΡ ή Savvas και ένα ενισχυτάκι 5 ή το πολύ 10Watt να κάνεις την δουλειά σου.

1 «Μου αρέσει»

Σας ευχαριστώ πολύ που απαντήσατε τόσο γρήγορα στη ερώτηση μου!

Κύριε (Νίκο Σαρηγιάννη - ligas_rosa), Λίγο πολύ ναι για αυτό τον λόγο αλλά θα αναφέρω και πιο κάτω τι ακριβώς θέλω και γιατί θέλω το μαγνήτη και σας ευχαριστώ πάρα πολύ που μου προτείνατε κάποιες μάρκες, θα τις κοιτάξω! Όσο για ενισχυτή δεν έχω θέμα μιάς και έχω ένα πολύ δυνατό και αξιόπιστο μηχάνημα με καλά ηχεία.

Κύριε (Νίκο Πολίτη - nikos_politis), Ναι η αλήθεια είναι πως δεν θα παίξω σε κέντρα, όχι μόνο επειδή δεν ξέρω να παίζω αλλά ντρέπομαι κιόλας…, αλλά ο κύριος λόγος που θέλω μαγνήτη είναι διότι θέλω να επεξεργάζομαι με τον ήχο του μπουζουκιού μου και σύμφωνα με ένα καλό μου φίλο (ο οποίος είναι κιθαρίστας) που ξέρει από μαγνήτες μου είχε πει πρίν καιρό πως οι μαγνήτες προσφέρουν πιο δυνατό - έντονο και πιο καθαρό ήχο, δυστυχώς όμως δεν μπορεί να με βοηθήσει στην αγορά ενός καθώς δεν ξέρει από μπουζούκια.

Θα ήθελα τώρα που είναι αρχή ένα μαγνήτη έτσι ώστε να επεξεργάζομαι και για να παίζω και σιγά σιγά στο μέλλον να πάρω και καλύτερο μπουζούκι και μαγνήτη.

Πάντως σας ευχαριστώ πάρα πολύ! Και τους 2 σας!

Το αγαπώ του μπουζουκάκι μου… Ασχολούμαι μαζί του κάθε μέρα…δεν ξέρω…γουστάρω…με φτιάχνει!
Εσείς θα ξέρετε τι εννοώ!

1 «Μου αρέσει»

Καλώς ήλθες και απο εμένα Μιχάλη και καλες συζητήσεις να έχουμε.
Δεν ξέρω σε τι κατάσταση βρίσκεσαι (ελεύθερος, παντρεμένος, μαθητης, φοιτητής, συνταξιούχος κ.τ.λ.) απλά θα σου πρότεινα πριν "μπλέξεις " με ηχογράφηση, πειράματα ήχου κ.τ.λ. να αφιερώσεις τον χρόνο σου στην μελέτη και μετά "κατακτάς " και τα υπόλοιπα.
Άλλωστε όσο ανεβάζεις ρεπερτόριο & παίξιμο θα δένεσαι και περισσότερο με το όργανο!

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ κύριε Παναγιώτη!

Έχετε δίκιο η μελέτη μου χρειάζεται πιο πολύ από όλα τα άλλα αυτή τη στιγμή! Προσπαθώ κάθε μέρα παίζω και διαβάζω!
Είμαι μαθητής παρεπιπτόντως και τώρα που είναι καλοκαίρι έχω απεριόριστο χρόνο για να ασχοληθώ με το μπουζούκι μου!
Ούτως η άλλως για να πάρω μαγνήτη πρέπει να έχω τα χρήματα τα οποία…
Έκανα αυτή την ερώτηση έτσι ώστε όταν έρθει η ώρα να ξέρω τι μαγνήτη να αναζητήσω και τι να περιμένω και επειδή η γνώση δεν βλάπτει ποτέ!

Κύριε Μιχάλη,
Ο μαγνήτης δίνει ένταση για να καλύψεις ένα μεγάλο χώρο και κοινό, αυτός είναι ο σκοπός του. Στην πορεία βέβαια φαίνεται πως στον Χιώτη και τους υπόλοιπους άρεσε και ο καινούριος ηλεκτρικός ήχος οπότε τον καθιέρωσαν και στις ηχογραφήσεις (φυσικά κάτι αντίστοιχο είχε ήδη γίνει και παγκόσμια με τις κιθάρες).
Από την άλλη όμως, αν δεν έχεις ήδη φτιάξει καλή πενιά με φυσικό ήχο, αν παίζεις μόνο με μαγνήτη δεν θα την φτιάξεις ποτέ. Οπότε ασχολήσου πρώτα να βγάλεις ποιοτικό γεμάτο και δυνατό ήχο με φυσικό παίξιμο, και μετά βλέπεις για μαγνήτη.

Υγ: Είδες πόσο περίεργη ακούγεται η προσφώνηση “κύριος”; :grin:

4 «Μου αρέσει»

καλα εκανες Νικο και ειπες αυτα, γιατι ετοιμαζομουν να κανω παρέμβαση.
Δηλαδη δεν ειναι ηλεκτρικη κιθαρα. απο αναγγη βαζουμε μαγνητες.
Αν βαλει απο τωρα μαγνητη, ενω μελεταει τ ο οργανο, θα καταντησει να μη μπορει να παιξει ακουστικα και ουτε δεξι χερι θα βελτιωσει.
υπαρχουν πολλοι, που για να περασουν ενα τραγουδι, ανοιγουν πρωτα το μηχανημα.
τοτε τι το θελεις το καλο και ακριβο οργανο? ταστιερα, μαγνήτη και ενυσχητή χρειαζεσαι.
δεν θα μαθει ποτε, ποιο οργανο ειναι καλό

1 «Μου αρέσει»

Σε ευχαριστώ πολύ Νίκο!
Πρώτα πρώτα έχεις δίκιο! Η προσφώνηση κύριος ακούγεται όντως παράξενα! Το έκανα για λόγους Ευγενίας αλλά τελικά θα το κόψω για εδώ…

Πάντως μου φάνηκε χρήσιμο και ενδιαφέρον αυτό που μου έγραψες.

Η αλήθεια είναι πως ακούγεται ωραίος ο ηλεκτρικός ήχος (αν και βέβαια δεν ξεπερνάει με τίποτα τον φυσικό, άποψη μου).

Και ναι δεν έχω τέλεια πενία αλλά προσπαθώ να αποκτήσω. Παίζω σιγά σιγά κάποια κομμάτια και τα τραγούδια που ξέρω η απλά πατάω τυχαίες νότες γρήγορα και αργά προσπαθώντας να εξασκήσω τα δάχτυλα μου.

1 «Μου αρέσει»

Σπύρο συμφωνώ. Έχεις δίκιο!
Αυτό που μου έγραψε ο Νίκος ήταν χρήσιμο για μένα!

Τελικά η μαγκιά είναι να παίζεις τέλεια και να ακούγονται οι πενιές τέλειες χωρίς μαγνήτη ή άλλες επεμβάσεις!
Μόνο ο παίκτης και το όργανο! Το Α και το Ω.

3 «Μου αρέσει»