Ενίσχυση ήχου για τρίχορδο μπουζούκι

Καλησπέρα στην ομαδάρα.

Επιθυμώ να ενισχύσω τον ήχο του τρίχορδου μπουζουκιού μου, για να μπορώ να παίξω σε κόσμο κλπ. Ο δάσκαλος μου πρότεινε μικρόφωνο. Κάποιο άλλοι μουσικοί κάψα. Ποια είναι καλύτερη λύση; Θα μου συστήνατε κάποιο μοντέλο; Δεν με πειράζει τό κόστος. Ευχαριστώ!

Καλησπέρα φίλε, πιστεύω το μικρόφωνο είναι η καλύτερη επιλογή εάν θες να κρατήσεις τον χαρακτηριστικό ήχου του τρίχορδου,βέβαια η καψα είναι η πιο εύκολη επιλογή πιστεύω και τελος υπάρχουν και τα πολύ μικρά μικροφωνακια που μπαίνουν κατευθείαν με κλιπ στο καπάκι χωρίς να χρειάζεται να έχει τρύπα στο σκάφος για κάψα το μπουζούκι, βέβαια περί ορεξεως

1 «Μου αρέσει»

Ναι όταν λέω για μικρόφωνο εννοώ αυτό που μπαίνει με μανταλακι

Υπάρχουν αρκετές διατάξεις, αναλόγως των προτεραιοτήτων και των συνθηκών. Και φυσικά, αναλόγως το μπάτζετ. Γιατί ξεκινάμε από περίπου €100 και μπορεί να ξεπεράσουμε τα €500 με διάφορα παρελκόμενα.

Οπότε, διευκρίνισε αν σε ενδιαφέρει πρωτίστως ο φυσικός ήχος, αν θα παίξεις σε συναυλιακό περιβάλλον ή σε πάλκο, αν θες κάτι μόνιμο ή αφαιρούμενο, κλπ.

Επίσης αν έχεις γνώσεις ηχοληψίας και γενικά ρύθμισης ήχου, ή αν έχεις κάποιον που μπορεί να σε βοηθήσει σε αυτό.

Αν κατάλαβα καλά θες φυσικό ήχο. Υπάρχει η κάψα-πυκνωτικό c411 της AKG, υπάρχουν οι κάψες της Κ&Κ, υπάρχουν διάφορα προϊόντα από τους κατασκευαστές ΤΑΡ, RM acoustics, leveller, όπου μπορείς να πας να δοκιμάσεις από κοντά και να διαλέξεις. Επίσης μπορείς να επενδύσεις σε ένα καλό DI, πχ το paracoustic της LR Baggs που έχει και πολλές επιπλέον δυνατότητες.

Και ένα σωρό άλλα φυσικά, όρεξη να έχεις να ψάχνεις. Να ξέρεις όμως ότι πέρα από ένα στοιχειωδώς αξιοπρεπές μαραφετι, την διαφορά στο αποτέλεσμα θα την κάνει ο καλός ηχολήπτης.

2 «Μου αρέσει»

Καλημέρα,

πρόσφατα αγόρασα για το τρίχορδό μου τοσύστημα RM Acoustics που συνδυάζει μαγνήτη και μικρόφωνο και είμαι πολύ ευχαριστημένος, καθώς αποδίδει καλά και πολύ φυσικά και σε πολύ υψηλές εντάσεις (ακόμα και με μια αναλογία μαγνήτη 80-20 φυσικό θα έχεις πολύ καλύτερο ήχο από τον οποιονδήποτε μαγνήτη…).

Υπάρχει όμως και το πιο πλήρες σετ της RM για μπουζούκι, που συμπεριλαμβάνει και DI. Αυτό χρησιμοποίησε ο Γιώργος Κολτσίδας (στο βίντεο δεξιά) στο Athens Rebetiko Festival και ήταν το μόνο μπουζούκι με σύστημα σε όλο το 3ήμερο που ακούστηκε με φυσικό ήχο…

αυτό ξαναπέστο, το πιο καθοριστικό, μια κακή κονσόλα ή ένας ηχολήπτης μέτριος (ή που βαριέται) και άστα να πάνε…

3 «Μου αρέσει»

Ευχαριστώ πολύ για την αναλυτική παράθεση. Με ενδιαφέρει ο φυσικός ήχος καί θά ήθελα να μπορώ να παίζω μέχρι μαγαζί τύπου κουτούκι ανοιχτό/κλειστό.

1 «Μου αρέσει»

Ευχαριστώ! Εσύ για τις χρήση το ήθελες;

Για όλες τις χρήσεις, σαν το αλεύρι.

Επειδή δεν ήθελα να τρυπήσω το όργανο, ο Ρήγας (RM) μου έκανε ένα custom μαγνήτη που μπαίνει κ βγαίνει χωρίς να τρυπήσει το όργανο, στέκεται στη ροζέτα με μαγνήτες

3 «Μου αρέσει»