Ενίσχυση (κάψα) για Ούτι

Καλησπέρα σε όλους,

Σκέφτομαι την αγορά κάψας για αράβικο ούτι. Θα τοποθετηθεί μέσα στο όργανο, κάτω από τη γέφυρα.
Είμαι ανάμεσα σε μια K&K Pure Classic και σε μια TAP STA-63.
Είναι κάποιος που έχει χρησιμοποιήσει κάποια από τις δύο;
Θα βοηθούσε πολύ αν κάποιος έχει να προτείνει και οτιδήποτε άλλο.

Ευχαριστώ πολύ!

1 «Μου αρέσει»

Καλησπέρα και καλή αρχή στο φόρουμ!
Έχω δοκιμάσει κάψες και των δύο εταιριών, σε λαϊκή κιθάρα και τρίχορδο μπουζούκι (αρκετά διαφορετικά όργανα από το ούτι). Είμαι ικανοποιημένος σαν οικονομική λύση, αν και τελικά κατέληξα σε άλλες διατάξεις, μαγνήτη ΤΑΡ G-6 στην κιθάρα και AKG c411pp στο μπουζούκι. Μιλάω πάντα για φυσικό ήχο και για λογικές εντάσεις, όχι ηλεκτρίλα και πίστες.
Για τα προϊόντα ΤΑΡ έχω καλή γνώμη, οι άνθρωποι μελετάνε συνεχώς και τα βελτιώνουν με βάση τις εμπειρίες των μουσικών. Μπορείτε να κλείσετε ένα ραντεβού στην εταιρεία και να δοκιμάσετε ότι θέλετε με τον κ. Σταύρο.
Οι Κ&Κ είναι επίσης ποιοτικές και τις χρησιμοποιεί ο Ραπακούσιος που ειδικεύεται στα ούτια, οπότε και από εκεί μπορείτε να πάρετε μια έγκυρη γνώμη (πιθανόν και δοκιμή αν υπάρχει κάποιο όργανο εύκαιρο).
Βέβαια απ’ο,τι βλέπω είναι άλλη κατηγορία τιμής, περίπου τα διπλάσια χρήματα, οπότε μπαίνει και αυτό στην ζυγαριά για την τελική επιλογή. Στα έξοδα θα πρέπει να συνυπολογιστεί και ένα ενεργό DI, απαραίτητο για αξιοπρεπές σήμα στην κονσόλα.
Και φυσικά μετά από δοκιμές και συζήτηση, μπορεί τελικά να υπάρχει κάποια άλλη διάταξη (και σε άλλες εταιρίες) που τελικά να σας ικανοποιήσει. Τι λένε οι ουτίστες του φορούμ;

Είχα τον TAP Energy στο τρίχορδο και είχε εξαιρετικό ήχο. Έχω δοκιμάσει το AKG c411pp στο ούτι και έχω πάρει το ovid cc100 για την λύση του πυκνωτικού μικροφώνου. Είναι όμως και τα δύο πολύ ευαίσθητα στο feedback. Ήθελα να έχω και τη λύση της κάψας. Ευχαριστώ ωστόσο για την άμεση απόκριση! Χαίρομαι που είμαι μέλος της ομάδας.

3 «Μου αρέσει»

Πλέον υπάρχει η λύση των impulse response (IR) που με πιεζοηλεκτρικό κρύσταλλο δουλεύει άψογα. Χρειάζεται ένα καλό πιεζοηλεκτρικό, καλά δείγματα IR κι ένα καλό μηχάνημα να τα φορτώσει. Ο ήχος έιναι εξαιρετικός χωρίς μικροφωνισμούς.