Καλησπερα και παλι!!!
Σημερα ειχα παει σε ενα μαγαζι με οργανα να αγορασω χορδες και καθως περιμενα, ειδα ενα υγρο Lemon oil , ρωτησα τον καταστηματαρχη και μου ειπε οτι ειναι για να καθαρισω τα οργανα…!! Ετσι το πηρα και εβαλα στα οργανα μου που εχουν λουστρο δηλαδη σε δυο κιθαρες μου και στο μπουζουκι !!! Καθως εψαχνα ομως στο ιντερνετ ειδα οτι το Lemon oil ειναι μονο για ταστιερες! και μαλιστα εγω το μονο σημειο που δεν εβαλα ηταν οι ταστιερες…!! Τα σκουπισα σχολαστικα, αλλα λετε να υπαρξει καποιο προβλημα ;;;;
Γενικα ξερω οτι απαγορευεται να το βαλεις σε maple ταστιερες. Τωρα για το σκαφος δεν ενδεικνυται, αλλα δεδομενου οτι το σκαφος ειναι περασμενο ικανοποιητικα με λουστρο, δε νομιζω να υπαρξει θεμα (γιατι οι ταστιερες δεν ειναι κ ουτε πρεπει να ειναι λουστραρισμενες, οποτε το καθαριστικο απευθυνεται κατευθειαν σε ξυλινη επιφανεια κ οχι για λουστρο).
Βρε Μαγκα το λαδακι σου
επρεπε να τσεκαρεις
και πριν να λουσεις τ’οργανα
Μαγκιτη μου, γιατι δεν το τεσταρεις;
Να ξες με αγχωσε πολυ
το ποστ σου να διαβασω
μα ευτυχως οπως ο Αντουαν
Μαγκιτη μου, θα σε καθησυχασω
Και μια ακομα συμβουλη
του πωλητη ετουτου
μαστουρης τιγκα να γενεις
Μαγκιτη μου, και τρεξε στο τσαρδι του
υγ: αν η Δ.Ο. το θεωρησει chatting παρακαλω να το διαγραψει
Χαχα !! Ωραιος!!
Η αληθεια ειναι οτι και εγω εχω αγχωθει και δεν ξερω τι να κανω!!! Βεβαια δεν εχει μεινει ιχνος λαδιου τωρα τα εχω σκουπισει καλα!!!
Υ.Γ : Τα εχω παρει αγρια με τον πωλητη και δεν ξερω τι πρεπει να κανω!!!
φιλε μαγκα δεν υπαρχει λογος να ανυσηχεις καθ οτι το lemon oil και γενικα αυτου του ειδους καθαριστικα μουσικων οργανων εχουν ηπιες συνθεσεις και δεν περιεχουν οινοπνευμα για να κανουν καποια ζημια στα ξυλα -λουστρα των οργανων. Μην ξεχνας οτι υπαρχουν λουστραρισμενες ταστιερες σε αρκετα οργανα οποτε… Απλα το σπαταλησες ασκοπα… Γι να καθαρισεις το υπολοιπο οργανο πλην της ταστιερας εχει αλλο καθαριστικο που ειναι σαν κρεμα. Ελπιζω να σε βοηθησα
Βασιλης
Σε ευχαριστω πολυ για τα καθυσυχαστικα σου λογια…!! Αρχιζω και ηρεμω λιγο…
Έχει άλλο για το σκάφος. Το λάθος προιόν πήρες.
Τωρα πια το ξερω ! Το θεμα ειναι να μην εχουν παθει τιποτα τα οργανα απο αυτο το παλιοπραμα!!!
είναι ένα υλικό για ξύλα… νιτρικό οξύ δεν το λες με τίποτα. εκτός τούτου έχει και τα λούστρα τίποτα δεν θα πάθουν
Ελπίζω να γράφω στη σωστή ενότητα και στο κατάλληλο θέμα - να μην ανοίξω νέο.
Το πρόβλημα.
Τρίχορδο που παρέμεινε κρεμασμένο σε τσιπουράδικο μία εξαετία και είναι καλυμμένο , παντού, με στρώματα τσίκνας - καπνιάς - τσιγαρίλας.
Το καπάκι -από έλατο - δείχνει σαν να είναι από πολύ σκούρο κέδρο , για να δώσω μία ιδέα της καταστασής του.
Η ερώτηση .
Τι προτείνεται σε αυτή την περίπτωση για σωστό καθαρισμό;
ο καθαρισμός εξαρτάται και από την φύση του οργάνου.Αν είναι ένα όργανο περασμένο με βερνίκι 2 συστ.,μπορείς και με azax για τα τζάμια (όχι ταστιέρα),να κάνεις θαύματα.Αν είναι πολύ παλιό,και περασμένο με φυσικά βερνίκια π.χ. γομαλάκα,υπάρχουν υλικά ( π.χ. Vulpex ),αλλά θα σε συμβούλευα να μην επιχειρήσεις σε αυτή την περίπτωση μόνος σου,και να απευθυνθείς σε έναν καλό μάστορα γνώστη τέτοιων πραγμάτων.Στην ερώτηση “πως θα καταλάβω αν το βερνίκι είναι 2 συστ.”; μια δοκιμή σε ένα σημείο που δεν φαίνεται - ,π.χ. κάτω από την χορδιέρα - ,είναι να βρέξουμε μία μπατονέτα με ασετόν,και να τρίψουμε καλά.Αν δούμε και μαλακώνει,και βγαίνει,σταματάμε και το πάμε σε μάστορα για συντήρηση.Αλλιώς είπαμε.Ένα καθαριστικό τύπου άζαξ τζαμιών θα μας κάνει την δουλειά.