Τα μπαγλαμαδακια του Μπατη εχουν απομεινει δυο τα οποια κατεχει η εγγονη του.
Νομιζω οτι τα οργανα αυτα τα εφτιαχνε στο εργαστηρι του Αγκοπ με τον Παπαζιαν,το λεω γιατι εχω δει και μπουζουκι απο το ιδιο εργαστηρι το οποιο ειχε παρα πολλα κοινα στην κατασκευη.
Ο Τσιτσανης επαιζε παντα με Ζοζεφ εχω δει ολα τα οργανα και τους μουριενους μπαγλαμαδες του 3 η 4 που κατεχει και διατηρει σε πολλη καλη κατασταση ο γυιος του Κωστας.
Ο Παπαιωαννου παντα επαιζε με Ζοζεφ και με Λαζαριδη,δυο οργανα σωζονται
Ο Χατζηχρηστος επαιζε Παντα Λαζαριδη μπουζουκι απο την αρχη εως το τελος οπως και ο Ποτοσιδης αν και αυτος αλλαξε και στο Ζοζεφ.
Ο Μητσακης παντα επαιζε με Παναγη εκτος απο το τελος της ζωης του που επαιξε και με Ζοζεφ.
Ο Χιωτης ,εχει παιξει ολων των κατασκευαστων, σαν τριχορδος επαιζε Ζοζεφ, σαν τετραχορδος με Παναγη,η καταληξη των οργανων αυτων ειναι μια δυσαρεστη ιστορια,ευτυχως ομως καποια σωζονται απο τον γυιο του τον Διαμαντη.
Τζακ Χαλικιας
Το πρωτο οργανο χαθηκε ,στο τελος ειχε μεινει με ενα Ζοζεφ του 1940 που ειναι και το πιο παλιο που σωζεται μεχρι σημερα αυτου του μαστορα.
Κερομυτης¨Τρια οργανα σωζονται ,Ενα Ζοζεφ, ενα Σκεντεριδης μεσα σε αυτα.
Του Μαρκου σωζονται δυο τρια οργανα αλλα το καλο του το κοκκινο το πηρε μαζι του.
Δεν σωζεται κανενα απο τα παλια του Γκελη.
Επαιζε περισσοτερο Ζοζεφ.
Ο Τζουανακος παντα με Παναγη ,οπως και οι Σπορος-Τατασοπουλος, δυστυχως δεν νομιζω να υπαρχει κατι σημερα στην οικογενεια.
Συμπερασμα οι περισσοτεροι παιζαν με οργανα Ζοζεφ απο το 40 και μετα οποτε δεν θεωρειται τυχαια ,ο κορυφαιος της εποχης του.
Παντως οποια πληροφορια υπαρχει για το που βρισκονται καποια οργανα θα ηταν χρησιμη
ειδικα για του μπουζουκι του Αποστολη Χατζηχρηστου γινεται χρονια αναζητηση απο την οικογενεια του χωρις αποτελεσμα.
Φιλε Zabe, μεθαυριο θα περασω απο τον Μιχαλη μιας και εχω εκει και τα δικα μου τα παλια για επισκευη και θα δω το οργανο ισως καταλαβω τι ειναι.