Ποιά μάρκα για λάκα θεωρείται καλή;

θα ηθελα να επιτυχω αυτο το αποτελεσμα,δηλαδη να μην φαινονται τα νερα του ξυλου .Απλα ηθελα να ρωτησω ποια μαρκα για λακα θεωρειται καλη…

Το αν θα “φαγγρίζουν”,τα νερά του ξύλου στην εμφάνιση της λάκας,κατά κύριο λόγο οφείλεται στο υπόστρωμα (σουρφασέρ) που έχουμε χρησιμοποιήσει,καθώς και στην δική μας επιμελημένη ή όχι εργασία.Πολλά υλικά “κάθονται” με τον καιρό,(δηλαδή μειώνεται το πάχος τους),και το αποτέλεσμα είναι να αντιγράφουν ή τα νερά του ξύλου,ή τις λεπτές γραμμές που αφήνει το απόχαρτο.Ακόμα στα γυαλιστερά,προσέχουμε πολύ το είδος του ξύλου που θα χρησιμοποιήσουμε,γιατί αν κάνει π.χ. χοντρά νερά,η σκληρότητα είναι διαφορετική ( στην ενδιάμεση περιοχή ) από νερό σε νερό , και αυτό αποτελεί πρόβλημα.Διαλέγουμε ξύλα χωρίς νερά.και αρκετά συνεκτικά,ας πούμε παραδειγνατικά ότι καλύτερο αποτέλασμα θα έχεις με μία οξυά , παρά με δρύς ή δεσποτάκι που είναι ανοικτόπορα. Άν έχουμε λαδερά ξύλα ένα χέρι με μονωτικό πολυεστέρος,χωρίς ιδιαίτερο πάχος βοηθάει αρκετά.Δύο,τρία χέρια σουρφασέρ είναι αρκετά,με τελευταίο αποχαρτάρισμα,με Νο 320-400,όχι πιό ψιλό.
Όσο αφορά τις ποιότητες,από τις Ελληνικές εταιρείες,καλή λάκα έχουν (κατά την γνώμη μου πάντα), η ER-LAC,και η ΒΙΒΕΧΡΩΜ.Από τις εισαγόμενες,η ICA.

Υ.Γ. Για σουρφασέρ το 6930 4:1 της ΒΕΡΝΙΛΑΚ είναι εξαιρετικό.

Kαλη μας χρονια κυριε Νικο!!
βασικα θελω να βγαλει η κιθαρα ενα αποτελεσμα σαν μαρμαρο στην τουαλετα ενα πραμα…:PP
απλα δεν εχω δουλεψει λακα και θα ηθελα να να δω.Επειδη θελω με νιτρο να πειραματιστω,ειναι καλες αυτες οι μαρκες για νιτρου,η ενδυκνυονται για
πολυουρεθανη??

΄Καλή χρονιά ΔΗΜΗΤΡΗ και σε σένα. Οι λάκες νίτρου είναι ταχυστέγνωτες,αλλά έχουν έντονο το φαινόμενο του “καθίσματος” με τον καιρό.Ήδη έχει ξεκινήσει σιγά σιγά η κατάργησή τους.Πιο πάνω σου έδωσα μάρκες, για πολυουρεθάνης.Καλή επιτυχία.

βασικα πηρα σημερα μια λακα νιτρου αλλα εχω τις εξης 2 αποριες
1)το κουτι ειναι απο παλιοτερη συσκευασια και το χρονολογω τουλαχιστον 8-10 ετη…χαλαει αν δεν εχει ανοιξει?
2)δεν εχουν σουρφασερ νιτρου και μου ειπαν πολυουρεθανης να βαλω και και μετα λακα νιτρου…Ειναι συμβατα ???εγω αμφιβαλω
ευχαριστω!

και κατι αλλο…wet sanding/buffing κανουμε στη λακκα???φανταζομαι ναι απλα θελω μια επιβεβαιωση γιατι δεν εχω ξαναδουλεψει

Αν και οι λάκες νίτρου δεν χαλάνε εύκολα, ε τα 8-10 χρόνια είναι πολλά,όπως και να το κάνουμε. Ναι μπορείς να βάλεις υπόστρωμα πολυουρεθάνης,και από πάνω νίτρου.Το αντίθετο ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ. Το σουρφασέρ,ή το όποιο σήλερ,τρίβεται εξ ίσου καλά,είτε με την μέθοδο της ξηράς τριβής, είτε με την μέθοδο της υγρής τριβής.Δεν κερδίζεις τίποτα,με την υγρή τριβή,παρά μόνο την σκόνη.Όταν όμως θέλεις να αλοιφάρης,τότε βοηθάει η χρήση της υγρής τριβής,γιατί το νερό απομακρύνει τα τρίματα,από τα πολύ ψιλά ντουκόχαρτα που δουλεύουμε.

ευχαριστω πολυ !!για αλλη μια φορα αποδικνυεται οτι εισαστε απιστευτος!!!τα ταπεινα μου ευχαριστω!