Σγουρή λεύκα σκάφος

Καλημέρα σας , πήρα ένα μπουζούκι με σκάφος σίγουρη λευκά

Υπάρχει κάποιος να μας πει την γνώμη του

Πώς πήγε το όργανο σε βάθος χρόνου;

Ευχαριστώ

Σγουρή λεύκα * παιδιά σορυ ότι θέλει γράφει το κινητό

δεν νομιζω να είναι λεύκα?

“σγουρός σφένδαμνος”, μαλλον θα είναι.

βάλε φώτο να δούμε, τι είναι.

Υπάρχει και σγουρή λεύκα. Το πρωτοείδα στον Στάμκο εδώ και χρόνια και συνεχίζει και τώρα να φτιάχνει σκάφη. Ακολούθησαν και άλλοι. οργανοποιοί (από Θεσσαλονίκη βασικά). Πολύ όμορφο ξύλο. Έχω πάρει και εγώ ξυλεία για να φτιάξω ηλεκτρική και ηλεκτρακουστική κιθάρα. Έχω βάλει σε μάνικο σε ακουστική κιθάρα αντί για φλαμούρι.

Δες και μερικά παραδείγματα:

2 «Μου αρέσει»

Όπως τα λέει ο sakkalis είναι. Είχε διαφημίσει την σγουρή λεύκα πριν από κάποια χρόνια ο Στάμκος. Δεν ξέρω για άλλους οργανοποιούς, αλλά ξέρω ότι ο συγκεκριμένος φτιάχνει σίγουρα.

Δεν ξέρω αν αναφέρεσαι στην ιστορία που είχε γίνει εδώ, που είχε δωρίσει για λαχειοφόρο αγορά της ετήσιας μάζωξης του φόρουμ δύο μπουζούκια για να διαφημιστεί. Ένα φτηνό με σκάφος λεύκα και ένα ακριβό με παλίσανδρο. Ισχυριζόταν ότι είχαν και τα δυο καλό ήχο επιπέδου παλίσανδρου, αλλά τελικά είχαν και τα δυο αδιάφορο ήχο επιπέδου λεύκας!
Γενικά αν ο μάστορας ξέρει να δουλεύει το ξύλο, μπορεί να αξιοποιήσει τις δυνατότητες του και να ακούγονται οι διαφορές στην ποιότητα και τα χαρακτηριστικά. Επίσης, από μέτρια ξύλα να βγάλει αξιόλογο ήχο, όπως ο Απαρτιάν που έβαζε κόντρα πλακέ αλλά είχε τρομερά αποτελέσματα.

Και αυτό το σάιτ - μάστορας φτιάχνει από τέτοιο ξύλο

Πάντως από τα δύο μπουζούκια που έχω από τον ίδιο μάστορα * ίδια τα πάντα (βέργα μέγεθος ταστιέρας κτλ το Κέδρος με σκάφος καρύδια είναι πιο ελαφρύ από το έλατο με σκάφος σγουρή λεύκα

αυτος ο ηχος ειναι “οχι μπουζούκι”, πες το τζουρά, η “μπάντζο οριεντάλε”η οτι αλλο θέλεις.

αφήστε τη λεύκη(λεύκα) ήσυχη, να κανει τη δουλειά της αλλού. κάνει ωραίες παλέτες ! λιγο ειναι?

1 «Μου αρέσει»

Ωραίες; Δεν ξέρω. Φτηνές, σίγουρα.

Αφού πήρες καινούργιο όργανο καλόπαιχτο θα σου πω εγώ να το χαρείς.