πληροφορίες για κατασκευαστή Γιώργο Καρανδρέα

Παιδιά καταρχάς καλώς σας βρήκα. Είμαι καινούργιο μέλος εδώ και θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους συντέλεσαν στην δημιουργία αυτής της υπέροχης παρέας. Θέλω πληροφορίες από όποιον γνωρίζει ή έχει στην κατοχή του όργανα του Καρανδρεά του Γιώργου (Υιος του Διονύσιου Καρανδρέα) που βρίσκεται στην πλατεία Βάθης. Μόλις παρήγγειλα από εκεί ένα τρίχορδο και όπως όλοι έχω τόση αγωνία που δεν κοιμάμαι. Ευχαριστώ εκ’ των προτέρων …

Γεια χαρά και από εμένα. Είμαι και εγώ, όπως ο Ντίνος, νέο μέλος και ενδιαφέρομαι για μπουζούκι του Γιώργου Καρανδρέα. Δεν έχω παραγγείλει κάτι, αλλά θα ήθελα πρώτα να ξέρω τις απόψεις των περισσότερο ειδικών.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Γιώργης Π.

Κάνει πολύ καλά μπουζούκια, και τρίχορδα και τετράχορδα. Έχω παρακολουθήσει πολλές φορές κατασκευές του μιας και εργάζομαι στο δίπλα στενό και περνάω πολλές ώρες στο εργαστήρι του. Καθημερινά έρχονται γνωστοί οργανοπαίκτες για συντήρηση των μπουζουκιών τους, δοκιμάζουν τα νέα του μπουζούκια και συχνά παραγγέλλουν καινούριο μπουζούκι σαν κάποιο που δοκίμασαν από τα τελευταία του κομμάτια.
Επειδή βλέπω ότι είσαι από Βενετία, δεν ξέρω πως θα μπορούσες να διαλέξεις αυτό που θα σου άρεσε γιατί τα όργανα του είναι πολύ διαφορετικά σε υλικά εμφάνιση και ήχο. Αν δεν το πιάσεις το όργανο στα χέρια σου να το παίξεις και να του πεις πως θέλεις ένα ίδιο δεν ξέρεις ποτέ τι θα σου κατασκευάσει.
Πιστεύω πως πρέπει να επικοινωνήσεις τηλεφωνικά μαζί του και να διαθέσεις κάνα δεκαήμερο στην Αθήνα να είσαι παρόν στην κατασκευή του.

Φαντάζομαι πως μέσα σε αυτά τα 2 χρόνια που μεσολάβησαν από το μήνυμά του θα έχει βρει μπουζούκι!!!

Σας ευχαριστώ πολύ. Αγόρασα πριν από 2 χρόνια τρίχορδο του Διονύση Καρανδρέα από τον γιο του Γιώργο. Ένα μόνο επίθετο για το μπουζούκι αυτό: ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ. Ομολογώ, βέβαια, ότι δεν αξίζω ένα τόσο καλό όργανο. Ωστόσο, το να έχεις ένα τέτοιο μπουζούκι αποτελεί πρόκληση για βελτίωση.
Να είστε καλά
Γιώργης

εφοσον φιλε δινεις τα λεφτα σου απαιτεις να εχεις το οργανο που σου αξιξει…μπορει για παραδειγμα να μην παιζεις επαγγελματικα αλλα αφου πληρωνεις εχεις καθε δικαιωμα να εχεις την οργαναρα σου και αμα γουσταρεις ας την εχεις και κρεμασμενη στον τοιχο να την κοιτας…:088:

μια που έγραψα για τους σαλονικιούς μαστόρους, δεν μπορώ να μην αναφερθώ και στους αθηναίους. με πρώτο τον γιώργο τον καρανδρέα που έφτιαξε το πρώτο μου μπουζούκι, (και μοναδικό μέχρι να πάρω από τον καφετζόπουλο), μαζί με τον πατέρα του τον διονύση. δυστυχώς ίσα που τον πρόλαβα πριν πεθάνει ξαφνικά και άδικα, μάστορας που πολλοί αναφέρουν με ευγνωμοσύνη πώς τους είχε βοηθήσει στο ξεκίνημά τους…
τα όργανα είναι πάντα γερά και αντοχής, το δικό μου έχει περάσει απίστευτη ταλαιπωρία σε γλέντια και ταξίδια πάντα κρατώντας ευθεία το μπράτσο, και έχοντας το αναφορά για κούρδισμα μετά από ώρες παιξίματος! στην εφταετία πάνω άρχισε να χάνει τη σταθερότητα του, αλλά ο γιώργος το φρόντισε και είναι πάλι αξιόπιστο και γερό. μάλιστα βελτιώθηκε και ο ήχος που είχε πέσει κάπως. επίσης ένας καλός φίλος έχει δύο όργανα, ένα 68άρι πολύ γλυκό και με ιδιαίτερη διακόσμηση, καθώς και ένα 72άρι με φωνή καμπάνα και κατάλληλο για ντουζένια.
γενικά τα όργανα του είναι σε λαϊκό/τετράχορδο προσανατολισμό, αλλά είναι πολύ τίμιος σαν μάστορας και το μαγαζί σημείο συνάντησης παλιών και νέων μουσικών. το δικό μου πάντως όποιος το ακούει το γουστάρει, είναι και ευκολόπαιχτο. και τώρα στα βόρεια που ήρθα για καλοκαίρι, πάλι αυτό πήρα και όχι το καινούριο!

Γεια σας Παιδια. Ξερετε ποια ειναι η συνδεση μεταξυ του Γιωργου Καρανδρεα και του Ζωη Καρανδρεα (εχω τετραχορδο Ζωη).

ανιψιός του είναι. τη δουλειά συνεχίζει ο πόλυς καρανδρέας, γιός του ζώη -έκλεισε όμως το μαγαζί στην ιουλιανού. με τον γιώργο μοιράζονται αρκετά όπως τις φιγούρες και κάποια όργανα σαν του τσαούς (μικρά όργανα με σύγχρονο ήχο, καμία σχέση με του παπαδάμου), ο καθένας με τον χαρακτήρα του βέβαια. γενικά ο πόλυς φτιάχνει πιο ρεμπέτικα όργανα. υπάρχει και κάποιος άλλος ξάδελφος οργανοποιός αλλά δεν τον έχω γνωρίσει.

Για περισσότερες λεπτομέρειες δες και παλαιότερη συζήτηση εδώ.

Σας ευχαριστω για αυτες τις λεπτομερεις πληροφοριες.

Προς liga rosa ή όποιον άλλο τυχαίνει να γνωρίζει. Μπορείτε να πληροφορήσετε σε ποιες τιμές κινούνται ή εστω κινούνταν τα όργανά του, μιας και φαίνεται αξιόλογος, αλλά τα οικονομικά τέτοιες εποχές είναι περιορισμένα. Να αποφύγουμε αν τα οικονομικά του στανταρτς, είναι υψηλά , τα άσκοπα πήγαιν’ - έλα.

είναι οικονομικός, αν δεν κάνω λάθος ξεκινάει κάτω από χιλιάρικο. και σίγουρα θα βρείς (σε ακόμα καλύτερη τιμή) μεταχειρισμένα όργανα στο εργαστήριο, συνήθως δικά του αλλά καμιά φορά και άλλων μαστόρων. επίσης αρκετές παλιές κιθάρες, επισκευασμένες και ετοιμοπόλεμες.
το πιο απλό είναι να τηλεφωνήσεις και να μιλήσεις απ’έυθείας στο 210-8835046. εξάλλου μια επίσκεψη σε οργανοποιό ποτέ δεν πάει χαμένη, ακόμα κι αν δεν βρείς κάτι που να σ’αρέσει.

ευχαριστώ συμπάσχοντα:) για το άμεσο της απάντησης. Για τέτοιες τιμές που λες και την ποιότητα των οργάνων που εσύ και άλλοι έχουν περιγράψει σίγουρα αξίζει η επίσκεψη. Είναι μέσα στις δυνατότητές μου.