Πλατανος και ακουστικες ιδιοτητες

σκεφτομαι να πειραματιστω με πλατανο σε διαφορες εφαρμογες (μανικι,καπακι ηλεκτρικη κιθαρας κτλ).βασικα επειδη δεν το χρησιμοποιουν εδω σχεδον καθολου ,ξερει κανεις γενικες πληροφοριες ?εννοω απο πλευρας ακκουστικης αποδιδει?αν το βαλω στο μανικο εχει ατακα?και γενικοτερα αν υπαρχει εδω κανενας προμηθευτης…
παραθετω ενα εργο τεχνης απο πλατανο…

Εγώ έχω έναν σκαφτό μπαγλαμά από πλάτανο και είναι πολύ φωνακλάς!!!

δεν το χα ξανακουσει!Μπραβο!
απο φινιρισμα,τι λεει?εχει τα φυσικα νερα η ειναι βαμμενος?

Φυσικό χρώμα έχει αλλά δεν έχει τίποτα το ιδιαίτερο από σχέδια. Μονόχρωμο είναι, απλό.

Από πλάτανο φτιάχνουν τα καλά τα κανονάκια. Τώρα για ηλεκτρική κιθάρα, δοκίμασε ΔΗΜΗΤΡΗ, και πες μας και μας.

Χωρίς να είμαι σιγουρος νομίζω οτι το κελεμπεκι ειναι ενα ειδος πλατανου.

Χαιρετε σε όλους… πάντως επειδη έχω ψαξει πολυ το θέμα των ξύλων για τις κατασκεύες ηλ. κιθάρων. Οσον αφορά τις ηλεκτρικές κιθάρες το ξύλο δεν παίζει και τόσο μεγάλο ρόλο (ειναι περίπου το 5%) του ήχου. γιατι το 95% του ήχου το δίνει ο μαγνήτης. Όμως παίζει ρόλο στο πόσο βάρος θα έχει το σώμα (έχω δει και φτηνές ηλ. κιθάρες απο νοβοπάν που είναι ασήκωτες).

Πάντως αυτό που έχω καταλάβει έιναι οτι επηρεάζει τόσο λίγο που πρέπει να έχεις τον τέλειο ενισχυτή, να παίζεις τέλεια - καθαρά, να έχεις το τέλειο καλώδιο (μεταξύ ενισχυτή- κιθάρας), να φοράει η ηλ. κιθάρα τους σουπερ μαγνήτες, να μην χρησιμοποιείς (κακό εφέ), και να παίζεις 30χρόνια για να μπορείς να διακρίνεις ποιοτικά χαρακτηριστικά .
Νομίζω οτι είναι εξαιρετικά δύσκολα να συνδυάσεις ολα τα παραπάνω…

Παντως για να μην κάνεις δύσκολη τη ζωή σου θα σου πρότεινα να βρείς ενα μεγάλο ξύλο καλά φουρνισμένο (ψημένο για να μην έχει σαράκι ή να μη σου βγάλει σαράκι) και να ξεκινήσεις να κάνεις το σώμα. Βρές πρώτα blueprints απο τον τύπο της κιθάρας , τι μαγνήτες θα βάλεις, και το βασικό είναι το σε τι θα σε εξυπηρετεί (στυλ παιξίματος σου, στυλ μουσικής που θα παίζεις)