Πλανιασμα με στριφνα νερα

καλημερα και καλη ανασταση σε ολους μας.Θα ηθελα μια συμβουλη για ενα θεματακι και καθε γνωμη θα ηταν απιστευτα χρησιμη σε μενα.
λοιπον αγορασα δυο κομματια Quilted Maple παχους 6 χιλιοστων.αυτο το ξυλο για οποιον δεν το γνωριζει ειναι κελεμπεκι με πολυ στριφνα νερα.το προβλημα μου ειναι οταν τα περασα στην πλανη για φτιαξω την επιφανεια συγκολλησης εσπαγε σε πολλα σημεια αφου τα νερα κατα την διαδρομη της πλανης ηταν ποτε ισια ποτε κοντρα ,με αποτελεσμα να μην καταφερνω να φτιαξω λεια επιφανεια.
μηπως υπαρχει καποια πατεντα να μην σπανε αυτα τα νερα?σκεφτηκα να το κανω σαντουιτς αναμεσα σε 2 αλλα ξυλα για να ελαττωθει η ζημια…
καλη ανασταση και χρονια πολλα

Δοκίμασε με γυαλόχαρτα.

Προσπάθησες να έρθεις κάθετα προς τα νερά; ¨Εχω δεί κάθετα ίχνη πλανήσματος σε παλιά έπιπλα με σκληρά ξήλα (οξηά πχ). Δέν έχω όμως εμποιρία με σγουρό σφενδάμι . Καλή επιτυχεία!

Συμεών

τελικα με γυαλοχαρτο το εκανα αλλα δεν ειναι το ιδιο φιλε μου.τα νερα κατα μηκος μιας ευθειας αλλαζουν συνεχως κατευθυνση.:mad::106:
στο εμποριο αυτα τα ξυλα ειναι τελεια κολλημενα …απορω πως:109:

Συγγνώμη φίλε. Δέν είχα καταλάβει τι ενοούσες πρίν, οτι ειταν να πλανίσης την 6 χιλ. επιφάνεια που θα κολούσες μετά. Φυσικά αυτό που πρότεινα δεν γίνεται σε τόσο μικρή επιφάνεια. Μπράβο που το κατάφερες με το γυαλόχαρτο όμως.
Καλή Ανάσταση.