Που να την βρεις όμως Νκόλα μου. Τρεις μέρες “όργωνα” την ΚΡΗΤΗ -σήμερα το πρωί επέστρεψα - αλλά και στο οροπέδιο στο Λασήθι που εκεί επί το πλείστον την παράγουν, δεν ΒΡΕΘΗΚΕ ΤΙΠΟΤΑ.
Άμα περιμένεις να τη βρείς…
, που λές και σύ! Εγώ παραγγέλνω στην Άνδρο να μαζευτούν έξη γκαζοντενεκέδες μούρα, πηγαίνω με το αποστακτήρι μου, τη φτιάχνω, φτιάχνομαι, δίνω τα μισά και επιστρέφω με ότι απομείνει από τα τέσσερα λίτρα μου…
Πουλάνε πουθενά? Δεν έχω πιει ποτέ ρακή από μούρα!! :085:(Τελικά τα καλύτερα τα μαθαίνουμε σε …άσχετα θέματα!!) :108:
Δυστηχώς ΠΕΛΥ μου , την εποχή που βγαίνουν τα μούρα , οι “νόμιμοι” αποστακτήρες είναι σφραγισμένοι,ως εκ τούτου η ακριβοθώρητη μουρνόρακη είναι ουσιαστικά παράνομη , άρα δεν πωλείται , αλλά “διακινείται”.
Είναι πολύ πιό δυνατή απο την ρακή σταφυλιών, και με άλλου είδους άρωμα.
Και γιατί δεν έριξες σύρμα να “οργώσουμε” μαζί;
Δεν πήγες καμιά βόλτα νότια στα Ρεθεμνιώτικα. Στο Αμάρι και στον Αγ. Βασίλειο κάτι θα έβρισκες.:089:
Προτείνω μετονομασία του θέματος σε: ‘‘πιο καλά μούρα για ρακή’’.:):088:
Αν η παρασκευή της είναι ίδια με του Τσίπουρου,θα περιμένουμε λίγο να βγουν τα μούρα.
:089:
Εγώ ψηφίζω Άνδρο πάντως.
Δεν ξέρω για τα μούρα της Άνδρου, η ίδια η Άνδρος όμως είναι ΟΝΕΙΡΟ!! (αγαπημένο μου νησί…)
:088:
Η Άνδρος είχε όχι ασήμαντη παραγωγή μεταξιού παλαιότερα. Οι μουριές ξέμειναν…
Όπως ακριβώς και η Σπάρτη.Μάλιστα στο Μυστρά στα τέλη του καλοκαιριού, ήδη από τους υστεροβυζαντινούς χρόνους γινόταν μια σημαντική εμποροπανύγηρη μεταξιού, η οποία γίνεται ως και σήμερα (με κλαμπατσίμπανα και γουρουνόπουλο)
Δυστηχώς φίλε μου είχα κατέβει για εργασία, με “επαγγελματική” παρέα και είμασταν περιορισμένοι ως προς τις περιοχές . Αυτή την φορά είμασταν κυρίως, στο ΛΑΣΗΘΙ,και ΗΡΑΚΛΕΙΟ. θα ξανακατέβουμε όμως με τον νέο χρόνο , και ίσως συναντηθούμε για κανένα “όργωμα”.Να σαι καλά.
Προσφατα βρηκα δυο πολυ καλα κομματια απο πουρναρι και ειμαι στην αναμονη για ενα κομματι βελανιδια (1 μετρο).
Οκ,αιντε και τα βρηκα…τι γνωμες εχουμε για αυτα τα ξυλα;!!!
Κάνουν καλή φωτιά για ψήσιμο!!!:127:
Tοσο καλα ε?!!!
Βασικα ειχα την εντυπωση οτι η βελανιδια χρησιμοποιειται…οχι;!!
Πριν λιγο περασε ενα φιλαρακι και μου εφερε το παρακατω κομματι ξυλο:)…δεν ξερει και δεν ξερω τι ειναι.Μπορει καποιος να με διαφωτισει μεσω αυτων των εικονων;
Δεν φαίνεται και πολύ καλά, αλλά μπας και είναι μυγδαλιά;
Δεν ξερω τι μπορει να ναι,μου ειπε οτι περνουσε απο ενα σημειο της πολης και το ειδε κομμενο.Το ειχαν κανει κομματια και με θυμηθηκε και τσιμπησε ενα.Οταν τον ρωτησα τι ειναι…ειπε “δεν ξερω νομιζω οτι ειναι τριανταφυλλια”:019:
Φωτο δε νομιζω να μπορω να βγαλω καθαροτερες…εκτος κι αν βγαλω με ηλιοφανεια και φανουν περισσοτερα πραγματα.
κ εμενα αυτη ηταν η πρωτη μου εντυπωση!
Πόσο σημαντικό είναι για το ποια ξύλα είναι τα καλύτερα για ένα όργανο, το να μαντέψουμε τι ξύλο είναι ένα κούτσουρο που κάποιος μάζεψε στο δρόμο;