Περίεργο τρίξιμο

Μόλις ανακάλυψα ενα περίεργο τρίξιμο στο μπουζούκι μου που δεν είναι σίγουρα ταστάρισμα,περισσότερο με παραμόρφωση ακούγεται και συμβαίνει σε συγκεκριμένες περιοχές του οργάνου και μονο οταν παίζω διπλοπενιές. Τι στο καλό μπορεί να είναι μου εχει σπάσει τα νέυρα οποιος εχει πάθει κάτι ανάλογο ας βοηθήσει.

Πώς γίνεται να μην τρίζει όταν παίζει μονοφωνικά, αλλά να τρίζει όταν παίζεις διπλοπενιά; Δεν το καταλαβαίνω για κατασκευαστικό ελάττωμα. Μήπως δεν πατάς καλά;

κι εγώ στο παρελθόν είχα φρικάρει με κάποια τριξίματα σαν παραμόρφωση που ακουγόταν όποτε γουστάραν. Τελικά ανακάλυψα την αιτία…:slight_smile: φοράω μια αλυσίδα στο δεξί χ’έρι που κάποιες φορές ακουμπούσε στο καπάκι και δημιουργούσε τρίξιμο…Μέχρι να το ανακαλύψω ήμουν τρελαμένος ότι το όργανο είχε πρόβλημα.:019:
Μακάρι να σου είναι κάτι αντίστοιχο.

Μπα δεν φοράω τιποτα τέτοιο για να ακουμπήσει στις χορδές οσο για το αν πατάω κάλα έπρεπε λογικά να παραμορφώνει παντού και οχι σε συγκεκριμένα σημεία ετσι δεν είναι?

Κάνε καλού-κακού, έναν έλεγχο γιά τυχόν ξεκόλλημα σε κάποιο σημείο, που ενδέχεται να συντονίζεται σε συγκεκριμένες συχνότητες.

'Ελεγξε πρώτα οπτικά, όλες τις κολλήσεις.
Χρησιμοποίησε σαν σφυράκι κατόπιν, τον δεύτερο κόμπο του δείκτη σου, λυγισμένου. Χτύπα όλα τα σημεία του σκάφους και κατόπιν του καπακιού, ακούγοντας προσεκτικά. Αν υπάρχει κάποιο ξεκόλλημα, θα το αντιληφτείς από τον διαφορετικό ήχο.

Ευχαριστώ για την υπόδειξη Νίκο(αν επιτρέπεις τον ενικό), ομως δεν βρήκα ξεκόλλημα αλλά παρατήρησα οτι ο χορδοστάτης είναι ανασηκωμένος με κάποιο υλικό σαν πλαστικό και όταν το χτύπησα έβγαλε ενα ήχο σαν να μην ήταν συμπαγές μήπως συντονίζει αυτό?Επίσης παρατήρησα οτι εχει σηκώσει με καπλαμά και τον καβαλάρη γιατί το εχει κάνει αυτο?
Ευχαριστώ

εγώ λέω να το πας πίσω να πάρεισ άλλο!!!:019:

εαν δεν ειναι αυτο που σου ειπε ο νικος τοτε θα π΄ρεπει να γινεται κατι με την ταστιερα.μπορει να θελει ενα απλο τριψιμο ελαφρυ και να λυθει το προβλημα γιατι οπως μας λες δεν το κανει παντου αλλα σε καποια σημεια.
Το οργανο ειναι καινουργιο?

Ναι καινούριο είναι ενα χρόνο το εχω

Να ελέγξεις τα αυλακάκια στο κόκαλο του καβαλάρη.
Πιάσε μία μία την χορδή και δες αν έχει τζόγο στο αυλάκι.
Αν συμβαίνει αυτό τότε μάλλον από κεί θα προέρχεται το πρόβλημα.

Να συμπληρώσω επίσης, μια και δεν μπορώ να επέμβω στο προηγούμενο μήνυμα, ότι εάν
στο επάνω κοκαλάκι κάποια ελεύθερη χορδή είναι πολύ χαμηλά, εάν συντονίζεται καθώς παίζεις είναι δυνατόν να ακουμπάει στο 1ο τάστο και να δημιουργεί αυτόν τον ήχο.