Πατάω λάθος την ταστιέρα; - αρχαριος

Καλησπερα σε ολους!! ειμαι νεο μελος στο φορουμ αλλα και νεος μαθητης στο μπουζουκι!! πηρα ενα τριχορδο πριν λιγες μερες και ξεκινησα να μαθαινω μονος μου αλλα θα παω και σε δασκαλο σε 1-2 μηνες!

Προς το παρων θελω να κανω μια χαζη ερωτηση…εχω παρατηρησει οτι οταν πατησω μια χορδη με το το δαχτυλο στο ταστο και απλα σηκωσω παλι το δαχτυλο η χορδη βγαζει ηχο…χωρις να παιξω με την πενα…και αυτο γινεται παντα με αποτελεσμα οταν αλλαζω χορδες στις ασκησεις που κανω να ακουγονται παραπανω νοτες κατα καποιον τροπο…ξερει κανεις να μου πει τι να κανω?? ευχαρστω πολυ!!!

Καλώς όρισες στο φόρουμ και στο μπουζούκι
Λογικό είναι να ακούς ένα θόρυβο όταν σηκώνεις το δάκτυλο από το τάστο γιατί και εκεί πάλλεται η χορδή. Όμως κατά το παίξιμο αυτός ο ήχος-θόρυβος πρέπει να είναι μηδαμινός . Θα πρέπει να “σηκώνεις” τα δάκτυλα με κίνηση κάθετα στην ταστιέρα για να μην τραβάς τη χορδή και προκαλείς θόρυβο. Επίσης ,χρησιμοποιώντας το χέρι με το οποίο πατάς στα τάστα μπορείς ενδεχομένως να “μιουτάρεις” την άλλη χορδή , δηλαδή να την ακουμπας για να μην πάλλεται.Δεν το έχω κάνει ποτέ συνειδητα αλλά μάλλον γίνεται αυτό.
Όσο και αν υπάρχει αυτός ο θόρυβος δεν πρέπει να είναι σε καμία περίπτωση “αισθητός” μπρόστα στον ήχο που θες να παράξεις παίζοντας.
Γενικά αυτά είναι θέματα που θα λυθούν μόνα τους στην πορεία χωρίς να κάνεις ιδιαίτερες προσπάθειες , θέμα χρόνου είναι.
Φιλικά , Γ.Μ.

καλώς ήρθες!
είναι πολλά που πρέπει να δεις σωστά από την αρχή, κυρίως στο δεξί χέρι (της πένας) που είναι το βασικό. αυτό που αναφέρεις στο αριστερό (της ταστιέρας) έχει να κάνει με τον συγχρονισμό των δύο χεριών. οι κινήσεις “παίζω πένα” και “πατάω/αφήνω τάστο” πρέπει να είναι ακαριαίες και συγχρονισμένες.
πήγαινε το συντομότερο σε δάσκαλο ή σε κάποιον φίλο που παίζει σωστά, για να μην τρέχεις μετά να διορθώνεις λάθη… δεν είναι θέμα χρόνου φίλε γιώργο (georgeman), είναι θέμα σωστής μελέτης!

Για να το λες Νίκο κάτι θα ξέρεις , δάσκαλος γαρ…Σωστό αυτό με το δάσκαλο και σημαντικό , όσα μαθαίνονται λάθος θέλουν πολλαπλάσια δουλειά για να διορθωθούν μετά , αν διορθωθούν…

ευχαριστω πολυ παιδια! ηδη αρχιζω και συνηθιζω τις αλλαγες και οντως δεν ακουγεται σχοδον καθολου πολλες φορες! οσο για τον δασκαλο σιγουρα χρειαζεται το καταλαβαινω μερα με τη μερα…θα παω το συντομοτερο!

Καλη χρονια σε ολους.Φιλε μου μην το αργεις το θεμα του δασκαλου(αν ειναι δυνατο),ωστε να κερδισεις χρονο κ κοπο.Πιο σωστα,Εδωο κοπος σου να`χει αποτελεσματα.Εδω,στο φορουμ,υπαρχουν παιδια,να σου προτεινουν,γιατι ειναι κι αυτο σπουδαιο πραγμα.Με ορεξη κ υπομονη ερχεται κ η βελτιωση.