Ουτι απο κων/πολη

καλησπερα

Θα ηθελα τι γνωμη σας για ουτι απο Τουρκια.Αυτο ειναι το site που εχω βρει.
Πιστευετε οτι ειναι τα λεγομενα τουριστικα?

http://anatolia-store.com/greek/string/oud/

ποσο το πηρες? σε ρωτω γιατι θα ηθελα να αγορασω και εγω ουτι απο τουρκια

δεν εχω παρει …το ψαχνω ακομα

απ’ οτι ξερω συνηθως οι τουρκοι κατασκευαστες η και σε απλα μαγαζια οργανων σε βαζουν να παιξεις καποιο οργανο που θελεις να αγορασεις και αν δουν οτι εισαι αρχαριος ανεβαζουν τις τιμες, καλυτερα να πας η να επικοινονισεις με καποιον που να ξερει το αντικειμενο

http://www.rembetiko.gr/forums/showthread.php?p=169103#post169103

Τσέκαρε στο παραπάνω thread έχω βάλει κάποια link από κατασκευαστές ουτιών στην Πόλη.

Αν και όλοι στην Ελλάδα ψωνίζουν ούτι από Κωνσταντινούπολη (και γενικά Τουρκία) η αραβική αγορά είναι πολύ φθηνότερη και εξίσου καλή.
Το στυλ και ο ήχος του οργάνου διαφέρει βέβαια (εμένα προσωπικά μ’ αρέσει πιο πολύ το αραβικό).

Σε κάθε περίπτωση αν αντί για Κων/πολη πας Κάιρο ή Συρία θα πάρεις εξαιρετικό ούτι με 600 € ( και πολλά λέμε)
Για παράδειγμα τσέκαρε

http://www.mauriceouds.com/home.htm

Οσοι πάτε να αγοράσετε ούτι από Τουρκία καλό είναι να έχετε δίπλα σας άνθρωπο που να ξέρει καλά το αντικείμενο . Ειμε παθων !!!

Πιστευω οτι αυτο δεν ισχυει μόνο με τα όργανα της Πόλης ή γενικα από Τουρκια… Από οπουδηποτε και να αγορασει κάποιος ενα οργανο (ο οποιος προφανως και δεν θα γνωριζει καλα) θα πρεπει πρωτα από ολα να παει με καποιον που ξερει… Διαφορετικά ο παθων ειναι καλά παθων.:257:

Συμφωνώ ως ένα σημείο σε κάποια όργανα όμως όπως η κιθάρα που είναι βιομηχανοποιημένα και έχουν κάποια στάνταρτ όσα δώσεις τόσα θα πάρεις η τουλάχιστον δεν θα σε κοροϊδέψουν χοντρα

Είναι αυτονοητο, αλλωστε γι αυτο το λόγο σχεδον πάντα εχουν τιμη πανω…

εχω να σου προτεινω δυο κατασκευαστες εναν απο ελλαδα και εναν απο τουρκια. στην ελλαδα ξερω τον δημητρη ραπακουσιο στην ριζαρη 5 πισω απο το πολεμικο μουσειο και στην τουρκια τον φαρουκ ειναι στην κωνσταντινουπολη και ειναι παγκοσμιως γνωστος. οσο για τον δημητρη ειναι καταπληκτικος εγω εχω ενα φανταστικο ουτι απ` αυτον, το ειδε ο δασκαλος μου ο χριστος τσιαμουλης και μιας και ειναι γνωστης μου ειπε ειναι εξαιρετικη δουλεια. σου προτεινω να παραγγειλεις οργανο παρα να παρεις καποιο ετοιμο.

Μια μικρή διόρθωση. Το μαγαζί του Δημήτρη είναι στην Τιμάρχου 5 .
Κατα τα άλλα θα συμφωνήσω μαζί σου, για την δουλειά του.

καλησπερα,
υπαρχουν κατασκευαστες που εχουν διακριθει και εχουν παρα πολυ καλα οργανα.
εχω ουτια απο Τουρουνζ,Ραπακουσιο,Θοδωρακη,Εζντερ,Μανωλη,και εχω αλλαξει γυρω στα 40 οργανα…μεχρι να βρεις το τι θες δοκιμασε,αλλα να ξερεις π0ως υπαρχουν ουτια με 1000-1500 ευρω που ειναι για μια ζωη,και δεν ειναι απολυτο οτι υπαρχουν κακοι και καλυτεροι στον ηχο,αλλα στην ποιοτητα κατασκευης,Σαφως και ο ηχος ειναι πολυ σημαντικος αλλα καθε λουλουδι εχει το αρωμα του φιλε μου…εγω κατελληξα και παιζω με συγκεκριμενα οργανα,και οι μαθητες μου επισης.
Να ειστε ολοι καλα
Καλως σας βρηκα