Αγορα οικονομικου Τζουρα

Καλησπερα σε ολους σας
Καινουριος στο φορουμ και στον χωρο της ρεμπετικης και παραδοσιακης μουσικης!Ανακλυψα πριν 1,5 μηνα το φορουμ και απο τοτε εχω διαβασει πολλα ενδιαφεροντα πραγματα για πολλα ενδιαφεροντα θεματα.
Παιζω διαφορα οργανα αλλα μεχρι προσφατος αγνοούσα τα ελληνικα παραδοσιακα οργανα και σε ενα βαθμο την αντιστοιχη μουσικη (ξερω ντροπη).
Ηρθε η ωρα ομως να ξεκινησω την ενασχοληση και θελω να παρω εναν τζουρα.Δεν σκοπευω να δωσω αρκετα χρηματα γιατι για την ωρα με ενδιαφερει απλα η εξερευνηση.Κοιταω καθημερινα για μεταχειρησμενα αλλα δεν εχω βρει κατι καλο στη Θεσσαλονικη.
Οι επιλογες μου λοιπον ειναι οι εξης:
ΕΠΙΛΟΓΗ 1
https://www.zaranikas.gr/alla/paradosiaka-egxorda/tzouras-greek/greek-tzouras-et00-detail

Σκαφτος σωμα απο λευκα ( αποσο διαβασα εδω μεσα καποιο θεωρουν την λευκα κοκκινη σημαια αλλοι οχι τοσο) Ο ηχος στο βιντεκακι μου φαινεται οκ αναλογικα με τα χρηματα παντα. Δεν μου αρεσει οτι εχει τοσο μικρο σωμα, με προβληματιζει το κατα ποσο θα ειναι βολικο στο παιξιμο.

ΕΠΙΛΟΓΗ 2

https://www.karatzios.gr/default.aspx?Index=3&Id=12&CategoryId=2311&LangId=1&ItemId=32343&PMCId=1992

Η φωτογραφια στο σαιτ ειναι τουλαχιστον θλιβερη χαχα, δεν μπορεις να καταλαβεις πολλα για το οργανο.Τωρα τα υλικα που αναφερονται σε σχεση με την τιμη μου φαινονται λιγο ‘‘too good to be true’’ .Ταστιερα/καβαλαρης εβενος, σωμα δουγατο απο καρυδια .Δεν υπαρχει κλιπ για να ακουσουμε το οργανο.Αλλα αν το δουμε καθαρα στατιστικα εχει τα καλυτερα υλικα.(ξερω δεν θα πει κατι αυτο).

Τελος καποτε ειχα παρει ενα τρομπονι απτον Καρατζιο το οποιο ειχε ενα μικρο θεματακι σχετικα ασημαντο αλλα οταν αγοραζεις καινουριο οργανο περιμενεις να ειναι σαν καινουριο.Ηταν ευγενικοι στα τηλεφωνα αλλα αντιμετωπιση τους ηταν ελα μωρε τωρα μην πληρωνουμε μεταφορικα τζαμπα , παρε ενα τρυπανι και κανε μια τρυπουλα και θα λυθει(δεν αστειευομαι).Οποτε δεν ξερω κατα ποσο θα ρισκαρα να παρω ενα οργανο που δεν εχει καν καλη φωτογραφια στο σαιτ απο αυτο το καταστημα.

ΕΠΙΛΟΓΗ 3 (και μαλλον εκει που κλεινω)

https://www.skroutz.gr/s/23048731/%CE%A4%CE%96%CE%9F%CE%A5%CE%A1%CE%91%CE%A3-%CE%A3%CE%9A%CE%91%CE%A6%CE%A4%CE%9F%CE%A3-%CE%A7%CE%95%CE%99%CE%A1%CE%9F%CE%A0%CE%9F%CE%99%CE%97%CE%A4%CE%9F%CE%A3-6-%CF%87%CE%BF%CF%81%CE%B4%CE%BF%CF%82-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%85%CE%AE%CF%82-%CF%80%CE%BB%CE%BF%CF%8D%CF%83%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CE%AE%CF%87%CE%BF%CF%82-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CF%85%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%BA%CE%B1%CF%80%CE%AC%CE%BA%CE%B9-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CE%AD%CE%BB%CE%B1%CF%84%CE%BF-%CE%93%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CF%84%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%AD%CF%81%CE%B1-%CE%BF%CE%BE%CE%B9%CE%AC-%CF%83%CF%8E%CE%BC%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%80%CF%8C%CF%80%CE%BB%CE%B1%CF%81-%CE%B4%CF%8E%CF%81%CE%BF-%CE%B7-%CE%A0%CE%AD%CE%BD%CE%B1.html

Bouzouki lab???
Απλη κατασκευη ,λιγες πληροφοριες ,θα επρεπε να ειναι το Outsider.Αγνωστο καταστημα χωρις site λιγες κριτικες ,συνεργατης σκρουτζ ,τπτ ενθαριντικο μεχρι εδω.
Παρολα αυτα με λιγο ντεντεκτιβιλικi μετα απο την κριτικη που διαβασα στο σκρουτζ που αναφερει οτι το οργανο ειναι γνωστου κατασκευαστη. Αναζητωντας με τον Αριθμός Γ.Ε.ΜΗ. καταστηματος στο σκρουτζ επαληθευσα αυτη τη πληροφορια.

ΕΙναι οργανα του Σωτηρη Ρεμουνδου.Δεν ξερω αν ειναι απλα οργανα που εισαγει η αγοραζει απο καπου αλλου και απλα μεταπωλει γιατι πουθενα δεν βαζει το ονομα του(δεν γνωριζω βεβαια αν το βαζει στην ετικετα του οργανου).
Η κριτικη που υπαρχει στο σκρουτζ για αυτο το μαγαζι ειναι αρκετα καλη και με εκανε να πιστεψω σε αυτο το οργανο.(προφανως δεν περιμενω ενα οργανο αυτου του κοστους να ειναι το ιδιο καλο με ενα ακριβο οργανο του ιδιου Luthier)
Τι λετε εσεις?

Εχει καποιος εμπειρια με καποιο απο τα παραπανω οργανα?

Οποιαδηποτε συμβουλη η εμπειρια η πληροφορια ειναι ευπροσδεκτη.

Εχω και μερικες κατασκευαστικες αποριες για τους τζουραδες(πχ αν εχουν βεργα στο μανικι και αλλα τετοια) αλλα θα τις κανω στην συνεχεια καθως το ποστ μου ειναι μεγαλο ηδη.

Ευχαριστω εκ τον προτερων.
Χρηστος

Καταρχάς καλώς όρισες και επίσημα στην πάρεα μας! Εγω θα σου πρότεινα να πας σε καταστήματα από κοντά, μιας και ξέρεις από όργανα καταλαβαίνεις και τι να περιμένεις. Εγώ θα σου πρότεινα να επισκεφτείς και τον πολυδορου (the bouzouki shop υπάρχει και σελίδα) και τον σαμουελιαν,και οι δύο έχουν καλά όργανα στην τιμή που ψάχνεις. Όμως σε καμία περίπτωση δεν θα σου πρότεινα να τα παραγγείλεις από το ίντερνε. Παρόλο που είναι συχνό για αλλά όργανα στα παραδοσιακά και ειδικά τέτοιας τιμής είναι κατ’εμέ προτιμότερο να τα δοκιμάσεις. Καλή συνέχεια!

2 «Μου αρέσει»

Άκου , εγώ προσωπικά έχω αγοράσει το μπουζούκι μου , θήκες κτλ από το adagio , Δεν ξέρω για τζούρα , αλλά από μπουζούκι και σχέση τιμής - ποιότητας είμαι απόλυτα ικανοποιημένος , θα σου προτείνα να μην παραγγείλεις οτιδήποτε online , κυρίως στην περίπτωση που έχεις τις βασικές γνωσεις οπότε θα μπορούσες να το δοκιμάσεις

1 «Μου αρέσει»

@laspoura Καλωσόρισες στο Φόρουμ.

Μιας και λες ότι παίζεις διάφορα όργανα, αυτό με οδηγεί στη σκέψη ότι είσαι ικανός βλέποντας ένα όργανο να καταλάβεις σε γενικές γραμμές κατά πόσο είναι ποιοτικό και σωστά φτιαγμένο.
Επίσης μίλησες για Θεσσαλονίκη προτού μας δείξεις τα διαδικτυακά σου ευρήματα.

Εγώ λοιπόν από τη μεριά μου θα σου πρότεινα να βάλεις ένα ταβάνι στο μπάτζετ σου και να πάρεις σβάρνα τα οργανοποιία της περιοχής και να δεις εκεί τι μπορείς να βρεις. ΄Έτσι θα μπορείς να δεις από κοντά το όργανο και τα χαρακτηριστικά του, να το ακούσεις και να το παίξεις. Επίσης μέσα από αυτή σου τη τριβή θα καταλάβεις δίνοντας το Χ πόσο τί κατηγορία οργάνου παίρνεις και τί απαιτήσεις έχεις από ένα τέτοιο όργανο.

4 «Μου αρέσει»

Ευχαριστω σε ολου για της απαντησεις

Θεωορουσα οτι στα χρηματα που δινω θα εβρισκα ποιο ευκολα καποιο μετριο μαζικα παραγωμενο οργανο και οχι κατι απο οργανοπειο αλλα μετα την παρακινηση σας αρχισα να το ερευνω!
Βρηκα την λιστα με τους οργανοποιους στη θεσσαλονικη και εντοπησα καποια καταστηματα που με ενδιαφερουν και εχουν οργανα στο ευρως τιμων που ψαχνω(λιγο παραπανω απο οσο ψαχνω βασικα).Θα επισκευτω μερικα στιες επομενες μερες για να δω καποια οργανα.

Οσο γιαυτο π λες alko101 παρολο που γνωριζω απο οργανα δεν εχω πιασει ποτε στα χερια μου μπουζουκι τζουρα η κατι αντιστοιχο.Δεν νιωθω ανετα να κρινω τον ηχο γιατι δεν εχω ακουσει πολλα οργανα απο κοντα.Επισης δεν εχω πολλα ακουσματα τετοιων μουσικων πραμα που δε βοηθαει.
Λογικα θα μπορω να καταλαβω αν το action ειναι οκ αν η ταστιερα ειναι ευκολη ποσο καλα ειναι τα τ ταστα αν το οργανο ειναι καλαφτιαγμενο και λοιπα αλλα δεν θα ειναι αντικειμενικο σε σχεση με το τι θα πρεπει να περιμενω απο ενα καλο οργανο.

Παρολλα αυτα θα παρω τους δρομους συντομα και θα σας ενημερωσω για την τελικη επιλογη μου!!

Για την ωρα μου κινησε το ενδιαφερον ενα τζουρας στο echowood γυρω στα 210 ευρω αν θυμαμαι καλα.
Επισης σκεφτομαι να περασω και απο το ξυλοφωνια παρολο
που λογικα ειναι αρκετα εκτος του budget μου γιατι ξερω οτι εχει αψογα ουτια και μαρεσει η αισθητική του.

Ευχαριστω και παλι για τις πληροφοριες/καθοδηγηση !!

3 «Μου αρέσει»

Μπορείς να ξεκινήσεις να ακούς λοιπόν λίγο παραπάνω ώστε να μπεις στο είδος του ρεπερτορίου που σου αρέσει. Γιατί προφανώς και το ηχόχρωμα έχει να κάνει με το ρεπερτόριο που θα παίζεις.

Αυτός ακριβώς είναι ο λόγος για τον οποίο σου πρότεινα να κάνεις τις “βόλτες” σου. Επιπλέον θα έχεις τη δυνατότητα να ακούσεις και πιο ακριβά όργανα (και ας μην έχεις σκοπό να τα αγοράσεις) ώστε να αποκτήσεις άποψη για τον καλύτερο ήχο που θα είναι και μέτρο σύγκρισης για αυτό που στο τέλος θα επιλέξεις.

Παίζοντας και ακούγοντας καλύτερα όργανα (“test drive”) αποκτάς περισσότερη τριβή με το καλύτερο ήχο. Αυτό θα σε βοηθήσει στο να αναγνωρίσεις τι είναι αυτό που ζητάς και σε πιο βαθμό μπορείς να το βρεις εκεί που θα ψάχνεις. Και το σπουδαιότερο δε θα χρειαστεί να χαλάσεις χρήματα για να το μάθεις. Απλά θα χρειαστείς χρόνο ώστε να πας σε όσο γίνεται περισσότερα οργανοποιία. Όσο περισσότερα όργανα ακούσεις από κάθε κατηγορία και κάθε κατασκευαστή τόσο περισσότερη θα είναι η τριβή σου με τα όργανα και τον ήχο των οργάνων ώστε να κατασταλάξεις σε αυτό που αναζητάς.

Ελπίζω να βοηθήσα.

Για ό,τι άλλο εννοείται πως μη διστάσεις να ρωτήσεις. Σίγουρα υπάρχουν πολλοί που θα θέλουν να σε βοηθήσουν.

1 «Μου αρέσει»

@alko101 Τα είπες όλα! Ειδικά η προτροπή να δοκιμάζουμε ποιοτικά όργανα πάνω από το μπάτζετ μας για απόκτηση εμπειρίας και στάνταρ.
@laspoura Καλώς όρισες και από μένα. Καλύτερα από κοντά εφ’όσον υπάρχει η δυνατότητα, με 200-300 βρίσκεις αξιοπρεπές όργανο μακριά από φασονάδικα.

2 «Μου αρέσει»