Αγορά ουτιού (2012)

καλησπέρα, σκέφτομαι να αγοράσω ούτι, αλλα δεν ξερω απο ποιο μαγαζι και τι ουτι. ψαχνω για κατι ετοιμο απο τουρκια αν μου βγει φθηνο, η κατι ετοιμο απο ελληνα οργανοποιο. δεν θελω να παραγγειλω οργανο γιατι δεν ξερω τι θα μου βγαλει στον ηχο. ειμαι βολο και ψαχνω μαγαζι αθηνα η θεσσαλονικη

Γιώργο πρέπει να μας δώσεις μια εικόνα του τί λεφτά διαθέτεις, ώστε να σου πούμε γνώμες.
Νομίζω ότι στο φόρουμ αν κάνεις καλή αναζήτηση θα βρεις παρόμοια θέματα για να πάρεις εικόνα τί παίζει με τις τιμές…

διαθέτω εως 1000 το πολύ… εγω θελω να μ πειτε μαγαζιά και τι οργανα παιζουν, τουρκικα η ελληνικα

Γιώργο το ποσό είναι μεγάλο.
Καλύτερα όμως να μιλήσει κάποιος που ξέρει καλά.
Εγώ θα σου έλεγα να απευθυνθείς σε οργανοποιό.

Τα μαγαζιά που έχουν έτοιμα όργανα, τα αγοράζουν από κάπου αλλού (συνήθως από Τουρκία) και τα μεταπωλούν προσθέτοντας το δικό τους κέρδος, το οποίο πολλές φορές είναι μεγαλύτερο από αυτό τού κατασκευαστή.

Με το ποσό των 1200 ευρώ μπορείς να αποκτήσεις ένα αξιοπρεπέστατο όργανο, από τον πιο γνωστό κατασκευαστή στην Αθήνα. Μη φοβάσαι να το παραγγείλεις· διατηρείς πάντα την επιφύλαξη να μην το αγοράσεις τελικά, στην περίπτωση που το δεις έτοιμο και δεν σού αρέσει. Μπορείς ακόμα να περάσεις από το εργαστήριό του και να δεις όργανα που προορίζονται για άλλους, ώστε να αποκτήσεις μια άποψη. Αν είσαι τυχερός, μπορεί και να πετύχεις κανένα ξέμπαρκο που τελικά δεν το αγόρασε αυτός που το παρήγγειλε, αλλά εσένα να σε ικανοποιεί.

Έτσι λέω κι εγώ. Αφού βάζεις ένα χιλιάρικο, πας για το καλό, όχι για το βρισκούμενο. Στον καλό μάστορα μπορείς λίγο πολύ να ξέρεις πώς θα βγει. Αν μη τι άλλο, θα βγει καλό. Από κει και πέρα, αν έχεις ειδικές προτιμήσεις για τα χαρακτηριστικά του ήχου (τάδε σκάσιμο, δείνα πρίμα κλπ.) ΄τοτε υπάρχουν κάποια χαρακτηριστικά που τα έχουν πάντα τα όργανα του Χ μάστορα, και κατά περίπτωση μπορείς και να το συζητήσεις εκ των προτέρων μαζί του.