Κατασκευαστές για ούτια (2000 - 2010)

geia xara se oloys!

endiaferomai na agorasw ena kainoyrgio oyti,
ka8ws auto poy exw twra itan monaxa gia na
kanw mian arxi.

8a to ektimousa poly, an moy dinate kapoies
sustaseis gia kalous kataskeuastes toy sugkekrimenoy organoy.

eyxaristw ek twn proterwn

despoina k.

Δέσποινα ενας πολύ καλός κατασκευαστής και φίλος είναι ο Θεόφιλος Μπράς εάν σε ενδιαφέρει στείλε
mail σε μένα danhil3@tee.gr να σου δώσω το τηλέφωνο του.

Poly kalos einai episis o Giannis Alexandris apo ti Thessaloniki.Den ksero to tel. tora alla an endiaferese mporis na steileis email sto mitsos@magnet.gr o opoios ton gnvrizei kala kai tha sou pei.Prosopika tha agoraso trixodo apo ton Alexandri.
Billy

Απ’ όσο ξέρω Δέσποινα εδώ στην Αθήνα υπάρχει ένας κορυφαίος για ούτια και λαούτα ο ΜΟΥΝΤΑΚΗΣ και ένας στα Γιάννενα ο ΦΑΚΟΣ.
Όμως οι τιμές καίνε…

Δέσποινα το τηλέφωνο του πράγματι πολύ αξιόλογου κατασκευαστή και φίλου Γιάννη Αλεξανδρή είναι
031-903596

YIASAS PAIDIA,
GYREBGO ONAMATA KAI THLEFONA YIA
ANTHROPOUS POU FIAXVOUV EPAGGELMATIKA BOUZOUKIA.
EAN KSERI KANENAS,SEPARAKALO
GRAFTE MOU PISO. STHV ATHINA O
STO PIREAUS.

Φιλε George D

Ενας καλος κατασκευαστής είναι χ Ζώησ Καρανδρέας
Ιουλιανου 76, Αθηνα τηλ 8833768

Μερακλης, σωστός και σεμνός επαγγελματίας. Αξίζει επίσκεψη

Φιλικά
Αγγελος

Γεια σου δεσπινα.Ενας νεος αλλα πολλη καλος κατασκευαστης βρισκεται στην Πτολεμαιδα .
Ονομαζεται Σιμος Αναγνωστης και το τηλεφωνο του εργαστηριου του ειναι 0463/81523.

dimitris rapakousios:pagkrati,www.dimitrisouds.com
koryfh me diafora…apo tous kalyterous ellhnes mastores kai se lafta,sazi,mpoulgari ktl
…exei parei kai ma8hmata sthn kataskeyh tourkikou outiou apo ton pragmatika koryfaio faruk turunz (instanbul,kadikoy) www.oudmaster.com aftous tous dyo tous 8ewrw koryfh!o rapakousios asxoleitai epishs me araviko kai irakino outi…oi times vevaia …gyrw sta 1500 evra…alla aksizei!proswpika exw outi apo ton omer baris politiko!afta apo mena!bye!
mail=akornelakis@hotmail.com

Αδερφε μας κουφανες ολιγον εως πολυ.
Ποιοι ειναι ολοι αυτοι ;;
Για ριξε πληροφοριες…

Χωρίς να λέω βέβαια ότιότι είναι αναγκαστικά καλύτερα ο faruk πουλάει Κωνσταντινούπολη γύρω στα 1200-1600 ευρά (2 είδη κατασκευών διαφέρουν στα ξύλα που χρησιμοποιεί) και απ’ ότι έχω μάθει αυτές τις τιμές τις χρεώνει σε ξένους. Σε Τούρκους και με λίγο παζάρι πέφτει έως και στα μισά λεφτά.Πρίν λίγους μήνες αγόρασε ο δάσκαλος (Πάτρα) δύο πολύ σένια.

Λοιπόν να πώ και γώ κάτι σ αυτο το θέμα.

Πρώτον στην εγχώρια αγορά δυστυχώς μέχρι πριν λίγα χρόνια δεν έβρισκες καλά ούτια.Κατά κάποιο περίεργο τρόπο οι έλληνες κατασκευαστές φτιάχνανε όμορφα φινετσάτα όργανα (απο εξωτερική άποψη) αλλα απο ήχο ήταν μουγγά.Για να είμαι ειλικρινής στον Ραπακούσιο είδα κάτι καινούριο και αξίζει το παιδί.Τα όργανα του έχουν ήχο και χαρακτήρα.

Βέβαια προσωπικά εμπιστεύομαι μέχρι τώρα τούρκους.Κι αυτό γιατι απλά μπορείς να βρείς όργανα ποιότητας αρίστης και σε τιμές πιθανώς πολύ μικρότερες από δικούς μας.

Σχετικά με τον Φαρούκ.Φτιάχνει φοβερά ούτια.Με πάνω κάτω κοινά χαρακτηριστικά (συνδυασμοί ξύλων,λιτή,απέριττη όψη,πολύ γλυκό και συγχρόνως δυναμικό ήχο) . Το κακό είναι ότι ειναι απ τους ακριβούς. Τρείς κατηγορίες έχει α)1200 ευρό, β)1400 ευρο , γ) 2000 ευρο.(παλιά είχε κάνει εκπτώσεις αλλά τώρα το επανέφερε)

Από κει και πέρα υπάρχουν αμέτρητοι ουτομάστορες στην πόλη (για να μην αναφέρουμε Σμύρνη) όλοι ονομαστοί και πολύ καλοί. Ασλάν,Μουσταφά,Ερογλέρ και ένα σωρο άλλοι.Καλό είναι αυτός που ενδιαφέρεται και εφόσον πάει στην Πόλη να ψαχτεί καλά για να βρεί κάτι καλό,αυτό που του ταιριάζει τέλος πάντων…

καλή ώρα όπως με την μπουζουκοαγορά…

Νίκος

ΠΑΙΔΕΣ ΓΙΑ ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΤΟΝ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ.ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΙΠΕΔΟΥ ΣΤΟ ΠΛΑΙ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ.ΕΓΩ ΕΚΕΙ ΦΤΙΑΧΝΩ ΟΡΓΑΝΑ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ.ΓΕΙΑ ΣΑΣ

μαλλον δεν εχει ψαξει κανειs την αγορα,εδω υπαρχουν καλυτεροι κατασκευαστεs με καλυτερεs τιμεs και αν σου βγει προβλημα θα στο λυσουν,ενω οι τουρκοι αντε να τουs βρειs.ΠΡΟΤΙΜΑΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ

Κυριάκο απλα δεν έχουν ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ τα ούτια που φτιάχνουν οι μπουζουκοκατασκευαστές με τα ούτια που φτιάχνουν οι καλοί ΟΥΤΟ-μάστορες τούρκοι…

Όπως φυσικά ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ δεν έχουν τα μπουζούκια που φτιάχνουν οι τούρκοι με τα μπουζουκάκια που έχουμε στην Ελλάδα…

Μέχρι τώρα έχω δοκιμάσει ούτια απο αρκετούς έλληνες κατασκευαστές και είναι τα πιο μουντά και άφωνα όργανα που υπάρχουν(και μάλιστα κατασκευασμένα απο πολύ γνωστούς μπουζουκοκατασκευαστές).Και οι τιμές άστα να παν.Βρήκα ούτι που δεν παιζόταν με 1500 ευρώ γιατι είχε λέει πάνω σεντέφια μαρόκου.
Απ τους λίγους που φτιάχνουν ουτάρες είναι ο Δημήτρης Ραπακούσιος στην Αθήνα του οποίου οι τιμές είναι ανάλογες με αυτές του Φαρούκ και Μουσταφά στην Τουρκία…(άνω του 1,5 χιλιάρικου ευρώ).

Η επιλογή βέβαια ανήκει στον καθένα αλλά ΠΡΟΤΙΜΑΤΕ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΟΥΤΙΑ

Δεν μου λες Multi,απλώς πληροφοριακά, Ραπακούσιος λέγεται ή Παπακούσιος;

Ραπακούσιος.
Δεν ξέρω αν σου μίλησε και σένα ο Φαρούκ γι αυτόν.Εμένα ολόκληρη κουβέντα μου άνοιξε.Μου είπε οτι ο Δημήτρης του πήγε κάτι όργανά του να τα δεί και ότι ήταν απλά φοβερά.Τελειώνοντας μου είπε οτι αυτός έτσι όπως πάει δεν θα πιάνεται…

Πολύ ωραία
Άρα σιγά σιγά να ετοιμάζομαι για μια βόλτα στην Αθήνα…
Αν και εδώ που τα λέμε την Πόλη την γνωρίζω καλύτερα και από την Σαλονίκη…
Αλλά άλλο να συνεννοείσαι στα ελληνικά και άλλο σε γλώσσα αγγλοτουρκική…
Ο Φαρούκ πάντως μιλούσε επί πεντάωρο, αλλά δεν ανεφέρθη ο Δημήτρης.
Επομένως έτσι όπως πάει το πράγμα σε λίγο καιρό θα ΠΡΟΤΙΜΑΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ.

καλα σε λίγο καιρό δεν θα χουμε ούτε να φάμε όχι για να πληρώσουμε 2000 για άλλο ούτι…πάντως κάποια στιγμή το είπες χτές και το βρίσκω πιο σωστή ιδέα.Μετά απο κάποια χρόνια αξίζει να χτυπηθεί μια αντίκα απο Μανώλη ή απο τους άλλους Ρωμιούς-Αρμένιους Πολίτες των αρχών του προηγούμενου αιώνα.Εκεί πιστεύω παίζει η διαφορά…(θές ωρίμανση του ξύλου,ποιότητα κατασκευής,υλικά κατασκευής,χιλίαδες ώρες παιξίματος…).Άκουσε ήχο που έχουν σήμερα τα παλιά Μανόλ.Παράδειγμα ο ήχος του Καλαϊτζίδη ή του Ara Dinkjian…ασύγκριτος.

εδώ στη θεσσαλονικη ζει ένας καταπληκτικός σύριος με τρελλή πένα στο ούτι. είναι μάγος ο άνθρωπος. παράλληλα φτιάχνει και εξαιρετικής ποιότητος ούτια. λέγεται ziad rajab και δεν είναι γνωστός γιατι είναι πολύ χαμηλών τόνων άνθρωπος. η δουλειά του πάντως αξίζει. έχετέ τον υπ’ όψιν σας.