Οργανοποιείο Αθανάσιος Πραβήτας (Μελωδία) Θεσσαλονίκη

Γεια σας παιδιά! Γνωρίζει κάποιος για το συγκεκριμένο οργανοποιείο; http://mousiko-ergastiri.gr/

Δεν βρήκα κάτι στο φόρουμ… Αν κάποιος γνωρίζει κάτι, ας δώσει πληροφορίες…

Δεν τον γνωριζω τον ανθρωπο αλλα μια συντομη βολτα στη σελιδα του λεει οτι εμενα δεν μου κανει.Και εξηγω οτι πρωτον δεν μου κανει η αισθητικη των οργανων του με πολλα μασκαραλικια επανω, τα σκαφη απο καρυδιες βαμενες μαυρες που ειδα , καθως και αυτη η ακεντραριστη χορδιερα που βγαζει ματι σε κολαντζα με κεντηματα

Kαι μονο που βλεπω φωτογραφια με χορδιερα παρακεντρα τοποθετημενη η συζητηση για εμενα εληξε πριν καν αρχισει.
Απορριπτεται._

Ας μην προτρέχουμε ρε παιδιά με χαρακτηρισμούς του τύπου “Δεν κάνει” και “Απορρίπτεται”…Μια φωτογραφία είδαμε…Θα μου πείς βέβαια μια εικόνα = χίλιες λέξεις, αλλά απο την άλλη, επαγγελματίας είναι ο άνθρωπος και χρειάζεται λίγη προσοχή στις εκφράσεις μας…

Ο τζουρας που παρουσιαζει στην εικονα ειναι τετραχορδος (εμενα για μπουζουκι μου μοιαζει αλλα τελοσπαντων), ενω στο κειμενο περιγραφεται ως τριχορδος.
Καλοπιστα θα πω οτι μπορει στην κατασκευη/συντηρηση της ιστοσελιδας να εγιναν λαθη που δινουν μια ασχημη εικονα.

Η πιο χρησιμη κριτικη θα ηταν απο καποιον που εχει παιξει ή αγορασει καποιο οργανο απο εκει.

Και εγώ πιστεύω παιδιά ότι το σαϊτ είναι λίγο αποτυχία… Η καλύτερη γνώμη θα ηταν απο κάποιον που εχει αγορασει οργανο απο εκει.

Ανεξάρτητα από την ποιότητα της ιστοσελίδας, νομίζω ότι με την ως τα τώρα συζήτηση έχουμε πάρει μία γεύση για τον συγκεκριμένο οργανοποιό και τη δουλειά του. Αν υπάρξουν άξια λόγου επιπλέον στοιχεία, ευχαρίστως να τα δούμε. Προς το παρόν, … αυτά.

χμ, καμία γεύση δεν πήραμε, μια που κανείς δεν έχει άμεση επαφή με τα όργανα. ας μην τον θάβουμε μόνο από την σελίδα.
αν και για μένα ο τρόπος γραφής και οι φωτογραφίες έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την “χειροποίητη/παραδοσιακή” αντίληψη που θέλει να πλασάρει.

1 «Μου αρέσει»

Καλησπέρα. Προσωπικά έχω δει και έχω παίξει όργανα από τόν ενλογο οργανοποιοιο και οι προλαλησαντες έχουν απόλυτο δίκιο παρότι βλέπουν τα όργανα μόνο από φωτογραφίες. Τα όργανα του είναι κάτω του μετρίου και από ποιότητα κατασκευής και από ήχο. Αυτη είναι ή άποψη μου και δεν έχω κανένα λόγο να πω ψέματα ούτε ξέρω προσωπικά τον ενλογο κύριο.

Μάλιστα, στην εποχή του διαδικτύου τα πράγματα λειτουργούν έτσι…
Δεν ξέρω αν τα όργανα του συγκεκριμένου είναι καλά, αλλά δεν είναι αυτό το ζητούμενο:

Όταν πήραμε όλοι μας “μπιρ παρά” το πρώτο μας πάμφθηνο όργανο (τζουρά, μπαγλαμά ή τρίχορδο/τετράχορδο), ενδεχομένως γεμάτο με ελαττώματα, σκευρωμένο κτλ, απευθυνθήκαμε σε καταστήματα ή οργανοποιεία “μαζικής κατανάλωσης”.
Και αυτά καλύπτουν τις ανάγκες κάποιου αγοραστικού κοινού και καλώς υπάρχουν, ΕΚΤΟΣ εάν κάποιος έχει να προσάψει κάτι για την τιμιότητα του εκάστοτε εμπόρου…

Αυτά κατά τη γνώμη μου για τις εύκολες κρίσεις και τα μεγάλα απόλυτα λόγια.

Φιλικά,
μπ.

μπάμπη έχεις δίκιο, αρκεί να συμφωνεί η “διαφήμιση” με το “προϊόν”. θα εκτιμήσω κάποιον που κάνει μαζική παραγωγή και το λέει (ή τουλάχιστον αποφεύγει τα μεγάλα λόγια), αλλά όχι κάποιον που πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες.
και δεν αναφέρομαι στον συγκεκριμένο οργανοποιό, που δεν γνωρίζω ούτε προσωπικά ούτε την δουλειά του. δυστυχώς τα περισσότερα όργανα σήμερα είναι είτε μαζικής παραγωγής που όμως παρουσιάζονται σαν προσεγμένα και χειροποίητα, είτε από νέους κατασκευαστές με παιδικές ασθένειες (δεν τους κατηγορώ, ίσα-ίσα τους στηρίζω όταν εκτιμάω το αποτέλεσμα της δουλειάς τους και όχι μόνο την προσπάθειά τους).

Παιδιά θέλω να παραθέσω και εγώ την γνώμη μου για το συγκεκριμένο θέμα έχω επισκεφθεί αρκετές φορές το Οργανοποιείο του Κ. Θανάση αρχικά είναι πολύ καλός κύριος και ευγενέστατος. Έχω αγοράσει αγοράσει ένα μπαγλαμά πολύ καλό απο το συγκεκριμένο κατάστημα και έχω παίξει με παλαιότερο μπουζούκι φίλου πολύ καλό επίσεις. Ο ήχος ενός οργάνου είναι υποκειμενικός και εγώ προσωπικά είμαι πολύ ευχαριστημένος.

3 «Μου αρέσει»

Καλησπέρα. Να πώ και εγώ ότι εδώ και 2 χρόνια έχω ένα τρίχορδο μπουζούκι του συγκεκριμένου οργανοποιού σχετικά οικονομικό αλλά με ωραίο ιδιαίτερο και γεμάτο ήχο. Χωρίς να έχω πολύ εμπειρία, έχω παίξει και με διάφορα άλλα παρόμοιας τιμής και θα έλεγα οτι δεν έχει να ζηλέψει τίποτα. Αλλά όπως πάντα είναι και λίγο υποκειμενικό αυτό. Για να είμαι ειλικρινής εάν ήταν να πάρω ένα καλό και ακριβό όργανο ίσως να το έπαιρνα απο αλλού αλλά νόμίζω οτι για τη τιμή του αυτό που έχω μου αρέσει πολύ. Τέλος συμφωνώ με τον Σπύρο απο πάνω οτι ο Κύριος αυτός είναι ευγενέστατος.

2 «Μου αρέσει»

Εγώ νομίζω πως φτιάχνει καλά όργανα αλλά όχι τα καλά μουσικά όργανα που θα πάρεις από τον παπαδαμου

γεια σας μενω κορδελιο θεσσαλονικης και γνωριζω ολους τους τοπικους μαστορους.δυστηχως το εργαστηριο του κυριου σακη πραβητα το ανακαληψα τελευταιο και εντελος τυχαια. Αγίας Παρασκευής 1, Μενεμένη, 56122, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.εχει πανω απο 50 χρονια που ασχολητε με την οργανοποιεια.τα τελευταια χρονια ειναι μονος του 1 ατομο και δεν προλαβαινει την δουλεια.με την καλη ενοια φυσικα το λεω αυτο δηλαδη ολα τα κανει ο ιδιος του χειροποιητα.δεν εχει οργανα διαθεσιμα εαν πας να τον επισκεφθεις για να δοκιμασεις και να διαλεξεις ομως κατοπην παραγγελιας και αναλογος τι κατασκευη θελεις μπορει να εξυπηρετησει και θα σας βγαλει ασπροπροσωπο που λεμε.πολες φορες ετυχε να εχω δοκιμασει οργανα του πραβητα μπουζουκια 8 χορδα κατηγοριας 300 μεταξυ 500 ευρο και παντοτε εμενα ενθουσιασμενος.τα οργανα του ‘‘καθονται’’ πολυ καλα δηλαδη βολευουν στο χερι στο παιξιμο.οι περισοτερες κατασκευες που δοκιμασα ηταν χωρις βεργα πολυ ελαφρυα οργανα και ευκολοπαιχτα ισαξια κατηγοριας νοτα-στραβελας…καμπανα-παλαβρατζης.για να σας δωσω να καταλαβετε ακριβως θα σας πω οτι σε συγκριση με το πιο φθηνο 8χορδο του παναγιωτη σταμκου στα 400 ευρο με καπακι ελατο τα μπουζουκια του πραβητα ειναι ισαξια η ελαφρος κατωτερα και αυτο ειναι λογικοτατο διοτι κοστιζουν 300 ευρο.απο τα πιο φθηνα τα μαθητικα που λεμε που κοστιζουν 200 με 250 ευρο τα μπουζουκια του πραβητα ειναι ετη φωτος μπροστα.στα θετικα που εχει ειναι οτι αναλαμβανει επισκευες μουσικων οργανων με πολυ λογικο κοστος ενω οι αλλοι τοπικοι οργανοποιοι της θεσσαλονικης δεν αναλαμβανουν καθολου και εαν αναλαβουν οι τιμες που ζητανε ειναι εξωφρενικες…στην ουσια ασχετος εαν ξερεις τι ζητας απο μια επισκευη εκτιμω οτι με διωχνουν διοτι δεν τους συμφαιρει οικονομικα να ασχοληθουν με μια επισκευη και με κατευθυναν να αγορασω ενα δικο τους οργανο στοκ παρα να γινει επισκευη.ευγενεστατος ο κυριος αθανασιος πραβητας και τιμιος με βοηθησε σε επισκευες μπουζουκιων πχ ξεσκευρωμα ισιωμα ταστιερας και ολοκληρωτικη αλλαγη ταστων στοκαρισμα και βαψιμο το πισω μερος της ταστιερας διοτι το ειχα λεπτυνει σε αλλο μαστορα και ολα αυτα σε τιμη μονο 80 ευρο οταν οι αλλοι τοπικοι μου ζητουσαν 150 και ανω.επισης μου εχει κανει ολικη αντικατασταση μανικα σε αλλο μου οργανο χωρις βεργα με ταστιερα και μπρατσο ξυλα 70 χρονων σε τιμη μονο 150 ευρο τιμη οπου οι αλλοι μαστοροι τοσα ζητανε μονο για αλλαγη καινουργια ταστα.τον συστηνω αφοβα.

2 «Μου αρέσει»

καλησπερα σας καινουργιος στο χωρο ,θελω να μαθω 3τριχορδο και ξεκινησα απο κατι ετοιματζιδικα να το πω ετσι ,τον 120 ε , με μικρο σκαφος και χωρις τη δυνατοτητα μαγνητη , στην πορεια πηγα στο Κον θαναση και με κατατοπισε με το οργανο , αγορασα ενα 3χορδο απο τον κυρ θαναση δε με το πουλησε με προλογο 2 λεξεις θα σε φτιαξω ενα οργανο να το εχεις μια ζωη , θα περιμενεις 2 μηνες , ειδα στην πορεια το σκαφος κτλ , ΤΟ ΟΡΓΑΝΑΚΙ που πηρα ο δασκαλος μου με λεει οτι ειναι πολυ καλο , που διδασκει εδω και καποια χρονια και παιζει σε μαγαζια με λεει αν το πουλαω και σε καλυτερη τιμη απο οτι το πηρα , ΟΧΙ δεν το πουλαω ξερεται γιατι εκτιμησα τη δουλεια του και τα λογια του , τα υπολοιπα δικα σας καλα μουσικα ταξιδια σε ολους !!

Καλωσόρισες στο Φόρουμ. Καλές συζητήσεις να έχουμε.

Πολύ ενδιαφέροντα τα όσα μας λες, προσπάθησε όμως να βάζεις και καμιά τελεία για να καταλαβαίνουμε τί γράφεις :wink:

Πάντα φιλικά!

2 «Μου αρέσει»