Μπουζουκι Αγκοπ Τσακιριαν






Καλησπεριζω για πρωτη φορα ολα τα μέλη της ομαδας.Εχω στα χερια μου ενα μπουζουκακι του παππου Αγκοπ και θα ηθελα περα απο το να μαθω πληροφοριες για πιθανον χρονολογια (προσωπικα πιστευω 1940-1945), θα ηθελα επισης επειδη το χω μερακι να βρω εναν μαστορα να μου το σενιαρει.

4 «Μου αρέσει»

Πανεμορφο! Το μανικι φανταζομαι ειχε αρχικα απο πανω μαυρη επενδυση. Και στο σκαφος εχει φυγει ενα φιλετακι, νομιζω δεν ειναι τοοοοσο δυσκολη επισκευη. Να το πας!!

1 «Μου αρέσει»

Καλησπέρα, πολύ όμορφο όργανο.
Δεν μας λες όμως σε ποια πόλη είσαι.
Αν είσαι Αθήνα θα σου έλεγα για Μουντάκη, Φρονιμόπουλο.
Αν είσαι Θεσσαλονίκη, θα σου έλεγα για Θεοδωράκη και Αλεξανδρή.
Απλά επειδή είναι ιστορικό όργανο, (επώνυμου κατασκευαστή και της χρυσής εποχής), καλό θα είναι να μην το δώσεις σε κανέναν ερασιτέχνη για να γλυτώσεις κάποια χρήματα.

3 «Μου αρέσει»

Ευχαριστω πολυ για τα καλα σας λογια να είστε καλά,εγω λόγω δουλειας δεν ειμαι πολυ σταθερος αλλα σαν εδρα μου ας το πουμε εχω την Αθήνα πχ τώρα θα βρισκομαι στη Σπάρτη και σκεφτομουν μήπως το πηγαινα να του ριξει ενα ματι ο Γιάννης ο Τσουλογιαννης.

1 «Μου αρέσει»

Γεια σου Ανδρέα, θα ηθελες να μας πεις πως βρέθηκε στα χερια σου αυτο το όργανο? Εχει κάποια ιστορία?

2 «Μου αρέσει»

Είσαι τυχερός και να το προσέχεις!
Όπως με πρόλαβε και ο Λουκάς, είναι λίγοι οι αναπαλαιωτες ιστορικών οργάνων. Πέραν των όσων πρότεινε (προσεκτικά διαλεγμενοι), θα προσθέσω τον Βεργέτη στην Αθήνα.
Πολλή προσοχή στους ερασιτέχνες που αυτοπροβάλλονται στο ίντερνετ, άσχετα αν έχουν (κακό)πέσει στα χέρια τους αρκετά όργανα.

2 «Μου αρέσει»

Συνέχιση της συζήτησης από το Μπουζουκι Αγκοπ Τσακιριαν:

Πανο το οργανο το αγορασα απο ενα παλικαρι ,το οποιο ειχε δωθει στον παππου του απο καποιον παιχτη οπως ισχυρίζεται, αλλα επειδη δεν εδωσε πολυ βαση επειδη δεν ειχε πολυ καλη σχεση με τον παππου δεν ηξερε να μου πει κατι παραπανω.

1 «Μου αρέσει»

Επιτελούς το πήρε κάποιος, πουλιόταν ακριβά για χρόνια…
Καλορίζικο φίλε.
Είναι πολλοί οι μάστορες που μπορούν να κάνουν καλή δουλεία με σεβασμό στην δεοντολογία.
Αθήνα: Φρονιμόπουλος, Μουστακας, Παπαδόπουλος (χορδοφωνον), Βασιλείου Δημήτρης, Τουλίκας, Τσώλης, Βεργέτης, Μουντάκης…αλλά κΙ πολλοί άλλοι.

Σαλονικα, Θεοδωράκης, Δέλιος, Μακρής κ πιο βόρεια ο Καδόγλου.

Να τπ φτιάξεις καλά και να το χαρείς!!

6 «Μου αρέσει»

Ευχαριστώ πολυ Μπάμπη να σαι καλα και Ευχαριστώ πολυ για τη βοηθεια ,ε ηταν ευκαιρια που δε τη χανεις…

2 «Μου αρέσει»

Υπάρχει ο τσακιριαν ο γιός με την κόρη του στην Αθήνα όπου μπορείς να το δεις

3 «Μου αρέσει»

Σωστά, είναι μάλλον ο καταλληλότερος σε αυτήν την περίπτωση. Από συνήθεια οι συμβουλές, για όργανα από παλιούς μαστόρους χωρίς φυσική συνέχεια…

1 «Μου αρέσει»