Απόψεις για τρίχορδο του 50 με "zero fret"

Καλησπέρα!

Μήπως γνωρίζει κάποιος να σχολιάσει το παρακάτω τρίχορδο με “zero fret” του οποίο ο ιδιοκτήτης λέει ότι είναι της δεκαετίας του 50 περίπου.

Δεν έχει ταμπέλα κατασκευαστή, μόνο του πωλητή στο καράολο. (Χ. Στασινός Μουσικός Οίκος)

Έχω την εντύπωση ότι είναι “της σειράς” από Ιταλικό εργοστάσιο λόγω και της “zero fret” από (νεώτερα) που έχω δει για να καλύψουν παγκόσμιες ανάγκες της μόδας μετά τα Παιδιά του Πειραιά κλπ.

Αλλά λόγω ελάχιστης εμπειρίας, θα ήθελα να ακούσω απόψεις από γνώστες.

Ευχαριστώ για τον χρόνο και τις γνώσεις σας!

Ναι, το όργανο αυτό είναι φτηνής σειράς μαζικής παραγωγής, τα έφερνε απ’ την Ιταλία ο Στασινός. Δεκαετία ΄50 και λίγο αργότερα, ακόμα. Συλλεκτική αξία: 0, - Ε. Κάποιες ακόμα απορίες;

1 «Μου αρέσει»

Οπότε οι άπειρες ώρες μου να χαζεύω και να διαβάζω κάτι άφησαν αλλά έχω δρόμο ακόμα για να πάρω πτυχίο αξιολογητή!… :slight_smile:

@nikos_politis ευχαριστώ για τις πληροφορίες και την άμεση ανταπόκριση!

Πάντως μοιάζει με ένα τρίχορδο του Αγκόπ Τσακιριάν που είχα αγοράσει από τον Πέτρο τον Μουστάκα (ο οποίος το είχε επισκευάσει) πριν πολλά χρόνια. Αυτό βέβαια δεν είχε zero fret. Μπουζούκι Αγκόπ Τσακιριάν ~1960 – Οργανοποιείο Πέτρου Μουστάκα – Ευφρονίου 36, Καισαριανή -τηλ. 6939411897 – Αριθμός ΓΕΜΗ: 134093903000

2 «Μου αρέσει»