Εξαχορδο πληροφορίες

Καλησπέρα και χρόνια πολλά φίλοι

Έπεσε στα χέρια μου το συγκεκριμένο εξαχορδο του 1962 της εταιρείας Carmelo Catania

Από την έρευνα που έκανα κατάλαβα ότι έχει καλά ξύλα αλλά δεν ξέρω κατά πόσο αξιζει η επένδυση. Τα περισσότερα της συγκεκριμένης εταιρείας είναι μαντολίνα ενώ τρίχορδο δεν κατάφερα να βρω. Προφανώς θα γινόντουσαν παραγγελία από Ελλάδα. Ο άνθρωπος που μας έδωσε το οργανο είναι αδερφός από αυτόν που το είχε αγοράσει το 1966 και το είχε παρατημένο από τότε καθώς είχε φύγει Αμερική.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για οποία πληροφορια

Αρχικά να ξεκαθαρίσω ότι δεν είμαι ούτε ειδικός ούτε οργανοποιος αλλά καθαρά από εμπειρία και από τις φωτογραφίες προσωπικά μου φενεται ένα οργανάκι μεσαίας κατηγορίας…ούτε πολύ ακριβο αλλά ούτε και πολύ φτηνό..δηλαδή συγκριτικά με τις σημερινές τιμές μπουζουκιων το υπολογίζω για ένα μπουζούκι αξίας 700-800 ευρώ καινούργιο. Οπως και να χει φενεται ένα αξιοπρεπέστατο οργανάκι που με ένα σέρβις θα είναι μια χαρά.

1 «Μου αρέσει»

Ευχαριστώ φίλε. Όντως, αυτά τα μαντολίνα της σειράς No2 ήταν μέτρια αλλά τίμια με τις τότε τιμές να κυμαίνονται από 2000 ως 3000δραχμες δλδ κάπου εκεί στα 500-800€ μετά σημερινά δεδομένα. Τα ξύλα ήταν συνήθως έλατο παλίσανδρος και μαονι.
Τώρα αυτό που έχω πέρα από τα οξειδωμένα μέταλλα είναι και σκεβρωμενο. Όπως και να έχει, από βδομάδα το πηγαίνω σε μάστορα για επισκευή.

Από την ίδια βιοτεχνία είναι και η κόκκινη κιθάρα που έχω φωτογραφία στο προφίλ μου, με ημερομηνία κατασκευής 15-6-1970. Την είχα βρει με €40 σε καλή κατάσταση πριν 17 χρόνια, και δεν θα έδινα περισσότερα σήμερα. Βασικά ένα κασόνι με χορδές, που ήθελε αλλαγή χορδών κάθε βδομάδα για να ακούγεται έστω λίγο αξιοπρεπώς. Παρόλα αυτά ήταν η πρώτη μου “λαϊκή” κιθάρα και έκανα μπόλικα γλέντια μαζί της!
Νομίζω το μπουζούκι που βρήκες είναι το αντίστοιχο των τουριστικών του Μοναστηρακίου με διακόσα ευρώ, μάλλον παραπάνω θα σου στοιχίσει η επισκευή.

1 «Μου αρέσει»

Καλησπέρα φίλε, με αυτά που διάβασα σε διάφορες σελίδες , η σειρά Μαντολίνα Νο2 είναι ένα ενδιάμεσο όργανο μεταξύ φθηνού και ακριβού. Την Δευτέρα θα το πάω σε μάστορα και θα δω τι θα προκύψει. Παραθέτω ενα λινκ για ένα ανακατασκευασμένο μαντολίνο της ίδιας σειρας Νο2 του 1960