Μπαγλαμάς ή μπουζούκι;

Καλησπερα μαγκες.Θα ηθελα να παραθεσω την παρακατωερωτηση στο forum σας…Να μαθω μπουζουκι ή μπαγλαμα?Ειμαι τελειως ασχετος με το θεμα μουσικη.Αλλα ενδιαφερομαι πολυ στο να μαθω καποιο οργανο.Οποτε με λιγα λογια τι ειναι πιο ευκολο ως προς την εκμαθηση?αφου μαθω τις νοτες και τα τοιαυτα. πειτε μου τη γνωμη σας

driftas19

Καλωσόρισες.

Πρώτον: Γράφε Ελληνικά και όχι Greeklish, γιατί είμαστε Έλληνες και είναι κουραστικό.

Δεύτερον: Εγώ αν ξαναξεκινούσα σήμερα να μάθω μουσική, πάλι με μπουζούκι θα ξεκινούσα. Ο μπαγλαμάς βέβαια μπορεί να σε βοηθήσει: α. να συνοδεύεις κάποιους φίλους σε σε κανένα τραγουδάκι κρατώντας ακκόρντα και β. να αποκτήσεις αίσθηση του ρυθμού.
Το μπουζούκι όμως είναι άλλη ιστορία

Φίλε δεν υπαρχει οργανο δύσκολο και εύκολο…Αν σ αρεσει το μποζουκακι ξεκινα…Στην αρχη θα σου φαινεται λιγο δυσκολο αλλα μολις μπεις στο πνευμα θα γουσταρεις…αν μαθεις μπουζουκι μετα θα μπορεις να παιξεις και μπαγλαμα…ο μπαγλαμας ειναι συνοδευτικο οργανο…ξεκινα μην χανεις καιρο…στο ωδειο μου ερχονται 40,50 χρονων ατομα και ξεκινανε να μαθουν…μετανοιωσαν που δεν πηγαν μικροτεροι…ολα ειναι μια αποφαση…!!!

με τον μπαγλαμα θα μπορω να παιζω τραγουδια μονος μου οπως με το μπουζουκι?
υποψιν ο πατερας εχει εναν μεγαλο μπαγλαμα 15ετιας…κατα ποσο ειναι θεση να δουλεψει σωστα?στην περιπτωση που παω σε ωδειο χρειαζομαι δικο μου οργανο?

φιλε εγω θελω να μαθω αρμονιο - συνθεσαιζερ χαχαχα και να διαβαζω παρτιτουρες για να παιζω κανα φλορικο βλέπε χατζηγιαννης κτλ (λογο του οτι ο αδερφος μου παιζει πληκτρα πολλα χρονια και εχουμε ενα korg extreme και κατι αλλα :)) αλλα το μπουζουκι μπουζουκι

1 «Μου αρέσει»

Κοιτα, ο μπαγλαμας εχει πολυ ωραιο και γλυκο ήχο, αλλα αφου προκειται να ξεκινησεις τωρα, καλλιτερα να μαθεις ΤΡΙΧΟΡΔΟ μπουζουκι, και αυτοματως θα παίζεις και μπαγλαμα (ειδικα αν εχεις λεπτοκαμωμένα δαχτυλα οπως εγω). Επειτα, (δε λεω ότι ο ηχος είναι ιδιος) από το ρε ματζορε του μπουζουκιού σου και κατω έχεις και μπαγλαμα… οπότε είναι και πιο οικονομικό έτσι, 2 σε 1.

Καλο είναι κατά τη γν’ωμη μου να πας σε κανα ωδείο παραδοσιακής μουσικής να μαθεις το οργανο και να μη γυρνας σε ταβέρνες και σε καπηλεια για να μαθεις… Θα παρεις κιλα έτσι…

Η γνώμη μου είναι να μάθεις μπουζούκι…
Μετά αν θες πάρε και μπαγλαμά (ίσως και πιό μετά) και θα τον μάθεις πολύ πιο εύκολα…
στο κάτω κάτω με 150ευράκια πάνω κάτω αγοράζεις έναν!

Φίλε driftas19, τί ακριβώς ενοείς όταν λές . . .

Πόσο “μεγάλο” δηλαδή ? ? ?
Γιά γίνε λίγο πιό επεξηγηματικός. Άς πούμε, πόσο είναι το μήκος χορδής (απο τον καβαλάρη μέχρι το κόκαλο κοντά στα κλειδιά) ? ? ?

Φιλικά, Γιώργος.

Επειδη δεν ξερω τι ειναι ο καβαλαρης και τα κοκκαλο,απο πανω μεχρι κατω ειναι χοντρικα μισο μετρο…δηλαδη απο αλλους που εχω δει σε youtube ειναι μεγαλυτερος…

ακουγεται και σαν μηκος ειναι σαν αυτον

αλλα το ηχειο σε ογκο ειναι το διπλασιο

ελατε ρε παιδια, τζουρα εννωεί το παιδί

Τζουράς μισό μέτρο??

Και εγώ με μπαγλαμά άρχισα και όταν ξεκίνησα το πρώτο μάθημα με τον Γιώργο Αλτή από τους Ράστ μου είπε ότι σε λίγο θα θέλω να μάθω μπουζούκι και εγώ του είπα όχι θέλω να μάθω μπαγλαμά. Στο τρίτο μάθημα του είπα θέλω να πάρω μπουζούκι και μου είπε ότι έτσι κάνουν όλοι όσοι αρχίζουν με μπαγλαμά.

τελικα σαν το μπουζουκι δεν εχει

:112:Μπαγλαμά…:112:Μπαγλαμά…:112:Μπαγλαμά…
:112:Μπουζούκι…:112:Μπουζούκι…:112:Μπουζούκι…
:091:Μάθε τζουρά καλύτερα .