Μπαγλαμάδες του Στάμκου

Χαιρετω τους συνφορουμιτες . Ηθελα να κανω καποιες ερωτησεις για τους μπαγλαμαδες του κυριου σταμκου.
Αρχικα εχω ενα τριχορδο του και για τα λεφτα του ειλικρινα ειμαι πολυ ευχαριστημενος , θα ηθελα ομως και εναν μπαγλαμα του.
ΟΙ ερωτησεις μου ειναι :
ο μπαγλαμας εχει βεργα?
απο ηχο πως ειναι? οσες φορες πηγα στο μαγαζι του δεν ειχε ετοιμο να δοκιμασω
και τελος αν πιστευεται οτι αξιζει τα 250 η αν πρεπει να κοιταξω σε αλλον μαστορα .

Υ.Γ. αν καποιος εχει μπαγλαμα του σταμκου και τον πουλαει η ανταλλασει ας μου πει

1 «Μου αρέσει»

Από όσα έχω ακούσει στο διαδίκτυο από τα διάφορα βίντεο για δουγατους καλοί είναι. Όσον αφορά την βέργα ίσως να ρωτήσεις τον ίδιο. Κάνε μια βόλτα από το κατάστημα του και δοκίμασε τους μόνο σου. Έτσι μόνο θα ξέρεις τι γουστάρεις εσύ.

Έχω περάσει απ το κατάστημα αλλά ποτέ δεν έχει έτοιμους , είμαι από Αθήνα δεν είμαι στο κατάστημα Θεσσαλονίκης. Έστειλα εδώ μήπως έχει κάποιος για να ανεβάσει ένα βιντεάκι να το ακούσω γιατί δεν υπάρχουν πολλά στο YouTube , μόνο απ το κατάστημα του έχει βίντεο που είναι με πολύ αντίλαλο και δεν κατλαβαιανεις πολλά

250€ για χειροποίητο είναι καλά πιστεύω , άλλα πάλι βρίσκεις καλύτερα με 280-290 …πάνω από 300 δεν αξίζει βέβαια , εννοείτε μπαγλαμαδες υπάρχουν με 150-170… εξαρτάται με το πόσα λεφτά σκέφτεσαι να δώσεις…

https://www.skroutz.gr/s/27656289/GP-Σκαφτός-χειροποίητος-Μπαγλαμάς.html

https://www.skroutz.gr/s/25563653/Μπαγλαμάς-Νο15.html

Πιστεύεις ότι αν δώσεις 250€ θα πάρεις κάτι καλύτερο από αυτά τα δύο ; Διάφορα δεν νομίζω ότι θα έχουν , όχι βέβαια ότι γνώριζω . Βέβαια εγώ αυτά τα βρήκα στον skroutz , ποτέ μην το πάρεις απο το internet , απλά είναι ένα παράδειγμα για το εύρος τιμών . Εννοείτε θα έχουν διαφορά μεταξύ τους αλλά μικρή .

Εννοείται θα πάρει καλύτερο αν είναι από μάστορα και όχι από το σκρουτζ λες και θα παραγγείλει φορτιστή. Αυτά τα όργανα είναι μαζικής παραγωγής δε μπορούν να συγκριθούν με τα χειροποίητα.
Όσο για το αν αξίζει πάνω από 300 ανάλογα την τσέπη, το μάστορα και τα αυτιά. Αλλά ας εστιάσουμε στο βασικό θέμα.
Η γνώμη μου είναι ότι στην Αθήνα έχεις πάρα πολλές επιλογές, μην περιορίζεσαι μονάχα σε ένα όνομα, πόσο μάλλον υπό αυτές τις συνθήκες που δεν μπορείς να πετύχεις όργανο εκεί. Επίσης βάλε στο παιχνίδι και το ενδεχόμενο μεταχειρισμένου οργάνου που μπορεί να πετύχεις αξιόλογο όργανο και ήδη στρωμένο, αρκεί να το τσεκάρει κάποιος που μπορεί να κρίνει ότι αξίζει να αγοραστεί (ή και εσύ).

3 «Μου αρέσει»

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις , άπ σταμκο θα ήθελα λόγο ανθεκτικότητας , εχω πολλά όργανα ήδη . Απλά κοιτάζω κάτι να μπορώ να το πηγαίνω όπου θέλω χωρίς να με νοιάζει , για αυτό και το όριο 250€

Το ότι ο σύνδεσμος ήταν από το skroutz δεν σημαίνει ότι πρέπει να το πάρει από έκει , αυτά υπάρχουν και στον Νάκα . Οι οργανοποιοι σου παίρνουν τα λεφτά , και αν είναι να δώσεις 250€ θα πάρεις καλύτερο από τον skroutz παρά από οργανοποιο , οι οργανοποιοι κάνουν δουλειά με 500€+ . Και η διαφορά στον ήχο που είναι τέλος πάντων ; . Έχω μπουζούκι μαζικής παραγωγής τα τελευταία 4 χρόνια , το πήρα με 400€ . Ακούγοντας λοιπόν μπουζούκια οργανοποιων με 600€ παρατήρησα ότι δεν υπάρχει καμία διαφορά στον ήχο . Τώρα αν αυτό που σας νοιαζει είναι να μην πάρετε μαζικης παραγωγής …είναι δικαίωμα σας . 150€ παραπάνω δεν τα αξίζουν

Εννοείτε αυτή είναι η άποψη άλλα αν το θέμα είναι να μην έχουν άλλοι το ίδιο οργανο το θεωρώ χαζό

Τότε για μένα είναι μονόδρομος να πας σε οργανοποιο και να πάρεις σκαφτό, έχω σκαφτό τζούρα και μπαγλαμά και δεν αγχώνομαι ούτε για θηκες ούτε για θερμοκρασίες ούτε για την μεταφορά τους. Σκαφτό οικονομικό βρίσκεις στα 250 άνετα.

Έχει αναφερθεί ξανά ότι η αγορά από μουσικά σούπερ μάρκετ δεν είναι ούτε ασφαλής επιλογή ούτε οικονομική. Όλα τα καταστήματα τέτοιου τύπου αν το πουλάνε 100 να ξέρεις το αγόρασαν το πολύ 40.
Με 40 παίρνεις λίγες χορδές, πένες και ένα κουρδιστήρι.

Αυτό το έχεις ερευνήσει/ ψάξει? Γιατί νομίζω ότι αρκετοί οργανοποιοι κάνουν όργανα και με λιγότερα χρήματα από τα 500 με πιο φτηνά υλικά.

Αυτό πολύ πιθανόν να ισχύει αφού η διαφορά από τα 400 στα 600 μπορεί να είναι μισή φιγούρα και λίγο διαφορετικό σκάφος, αλλά δεν είναι και κανόνας.

Ούτε αυτό είναι σωστό γιατί γράφεις αόριστα.

Τα ακριβά όργανα δεν είναι ακριβά γιατί είναι μοναδικά και ξεχωρίζουν απαραίτητα.
Υπάρχουν μάστορες που έχουν φτιάξει ντουζινες μπουζούκια ολόιδια εμφανισιακά τα οποία κόστιζαν πάνω από 2 χιλιάρικα, ο λόγος η τεχνογνωσία σε συνδυασμό με τα υλικά που φέρνουν ιδιαίτερο αποτέλεσμα σε ήχο, βάρος, αίσθηση ταστιερας και άλλα διάφορα.

Χάρη ο τρόπος που γράφεις με κάνει να φαντάζομαι ότι γράφεις με σιγουριά η με πάθος, χαίρομαι για αυτό γιατί πολύ πιθανόν να γραφτούν και πολλά νήματα με πολλές απόψεις, αλλά θα σου πρότεινα να κρατάς μικρό καλάθι στον τομέα των οργάνων και των οργανοποιων.
Είναι μεγάλο κομμάτι και του φόρουμ αλλά και απασχολεί 1000αδες μουσικούς επαγγελματίες και ερασιτέχνες.
Θέλει πρώτα από όλα εμπειρία μεγάλη και γνώση.
Αφού αναφέρθηκε ο μπαγλαμάς θα σου πρότεινα αφού είσαι Αθήνα να πας μια βόλτα από τον Σπουρδαλακη στον Πειραιά και να παίξεις με μπαγλαμά 1.750 ευρώ που έχει και μετά να δοκιμάσεις στον Νακα έναν οικονομικό, τέλος πήγαινε και σε ένα άλλο οργανοποιειο και παίξε με έναν των 500 ευρώ.
Μετά θα ήθελα πολύ να γράψεις τις εντυπώσεις σου και να το αναλύσουμε.
Υπόψιν, ο προκατελειμενος που βάζει μόνος του όρια και τιμές στα όργανα που κατασκευαζουν άλλοι, συνήθως δεν μπορεί να ακούσει διαφορα στον ήχο αλλά ούτε κατανοεί την ποιότητα στο παίξιμο.
Βγάλε λίγο τις ταμπέλες και τα "όρια " κάνε αρκετές βόλτες να παίξεις και θα χαρώ πολύ να τα συζητήσουμε όλα από την αρχή.

5 «Μου αρέσει»

Συμφωνώ με τον Πανο και επίσης να προσθέσω (εάν δεν θεωρείται ηδη αυτονόητο)

Η (ποιοτική) διαφορά της τάξης των 150€ δεν είναι ανάλογη μεταξύ 2 μπαγλαμαδων και 2 μπουζουκιων.

2 «Μου αρέσει»

Το έχουμε ξαναπεί, υπάρχουν φτηνά όργανα που δεν κάνουν την δουλειά τους και απλά είναι πεταμένα λεφτά, υπάρχουν ακριβά όργανα υπερεκτιμημένα, και υπάρχουν και τα value for money σε όλες τις κατηγορίες τιμών. Τα τελευταία ψάχνουμε, σε ένα εύρος περίπου 400-2000 και αναλόγως το βαλάντιο του καθενός (πιο κάτω δύσκολα αξίζει κάτι, πιο πάνω μάλλον πληρώνεις όνομα και φιγούρες -πάντα με εξαιρέσεις).
Για να μπορέσει όμως κάποιος να κρίνει, πρέπει να έχει δοκιμάσει πολλά όργανα από όλες τις κατηγορίες και να βλέπει και πέρα από τον ήχο σε ποιότητα κατασκευής κλπ. Αν κάποιος είναι ικανοποιημένος για πάντα με ένα φτηνιάρικο όργανο, ή αν αντίθετα νοιώθει ότι αν δεν δώσει αρκετά χιλιάρικα δεν παίρνει κάτι που να αξίζει, αυτό μάλλον σημαίνει ότι δεν έχει ψάξει αρκετά τις υπόλοιπες κατηγορίες.

5 «Μου αρέσει»

Θα σου πρότεινα να πας καμιά βόλτα σε κάποιο οργανοποιείο.Δεν ξέρεις τί μπορείς να βρεις.Να ψάχνεις μόνο στο διαδίκτυο δεν είναι και το ιδανικό.Από κοντά είναι καλύτερα τα πράγματα και άσε που πολλοί μπορεί να μην χρησιμοποιούν το ίντερνετ για τη δουλειά τους.Στην τελική δεν θα χάσεις κάτι.Θα έχεις μια εικόνα από τα όργανα και από τις τιμές.
Θα σου πρότεινα να περάσεις και από τον Ζαράνη τον Πέτρο.Έχει οργανοποιείο στην Αργυρούπολη και θυμάμαι έχει οικονομικούς μπαγλαμάδες στα λεφτά που ζητάς.Αν θες πάρε τηλέφωνο πρώτα να ρωτήσεις αν έχει κάτι έτοιμο να δοκιμάσεις και να ρωτήσεις και για τις τιμές πάνω κάτω.Είναι τίμιος και καλός μάστορας.

Τώρα να κρίνουμε όργανα από το skroutz δεν έχει βάση.

3 «Μου αρέσει»

Παιδιά σας ευχαριστώ όλους παρά πολύ για τις απαντήσεις , μου λύσατε τις περισσότερες απορίες μου . Με κάνατε να σκεφτω και το ενδεχόμενο να πάρω από άλλου , έβλεπα και για κάτι μπαγλαμαδακια χούφτας εχτές . Τώρα το μόνο που μένει είναι να δω μήπως κάποιος από το φόρουμ πουλάει το μπαγλαμαδακι του

Αγαπητέ Πανό , θα ήθελα να σου πω για αρχή ότι μένω στην Μήλο , όταν πάω Αθήνα βλέπω τους παππούδες μου . Λοιπόν , εννοείτε ότι ένα μπουζούκι 1750€ είναι καλύτερο από ένα των 400€ , θεωρώντας λοιπόν ότι προφανεστατα κάνενας μας δεν είναι πλούσιος πιστεύω ότι η διαφορά 200€ δεν είναι μικρή . Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για διάφορα 500€ , εξαρτάται τέλος πάντων . Εγώ , όταν έψαχνα για μπουζούκι , είχα πει ότι θα δώσω μέχρι 450€ , πιστεύω ότι με τα λεφτά που έδωσα (420€) πήρα το καλύτερο μπουζούκι σε εκείνη την τιμή . Αν βέβαια είχα ένα ταβάνι 700 ή 800€ θα έπαιρνα μπουζούκι από οργανοποιο . Με 450 πάντως καλύτερο μπουζούκι από οργανοποιο δεν θα επαιρνα πιστεύω . Για αυτό λοιπόν ο Κώστας θα πρέπει να μας πει και το ταβάνι που βάζει . Για μπαγλαμά 250€ φτιαγμένος από οργανοποιο είναι λίγα πίστευω , ή είναι τις ίδιας ποιότητας με έναν μαζικής παραγωγής . Όποτε θα πω ότι αν έχουν θέσει ένα ταβάνι στην τιμή κάτω από τα 450€-500€ (για μπουζουκι μιλαω) δεν αξίζει να πάρουμε από οργανοποιο , η άποψη είναι αυτή βέβαια . Τώρα αν μπορεί ο φίλος για μπαγλαμα να δώσει και 350€ αν χρειαστεί τότε ναι , συμφέρει από οργανοποιο . Αν όμως μπορεί μέχρι 250 θα του πρότεινα να πάρει έναν μαζικής παραγωγής , ίσως από τον Νάκα . Μπορεί να μην είναι καλύτερος αλλά έστω ίδιου επιπέδου , και η διαδικασία για να τον πάρει δεν θα έχει καμία καθυστέρηση

Το ότι το λινκ ήταν στον Σκρουτζ ήταν απλά ένα παραδειγμα για να δείξω το εύρος τιμών …

Συγκρίνοντας λοιπόν ένα μπουζούκι μαζικής παραγωγής 400€ και ένα οργανοποιου με 550€ διαφορά δεν θα βρούμε στον ήχο , τώρα αν μπορούμε να δώσουμε και 800 για ένα μπουζούκι οργανοποιου τότε ναι , αλλά ένα μπουζούκι 400€ μαζικής παραγωγής και ένα 550 - 600 € θα είναι το ίδιο πράγμα…

Φιλικά πάντα επέτρεψε μου να διαφωνήσω… το τριχορδακι που πήρα απ τον σταμκο με 500 ευρώ ειλικρινά είναι πολύ καλύτερο από παρά πολλά όργανα που εχβ ακούσει στην τιμή αυτή , και πολλές φορές καλύτερο και από όργανα των 1000-1300 ευρώ . Επίσης το ταβάνι μου για μπαγλαμά ειναη 250 γιατί θα ήθελα κάτι που να μην με νοιάζει πολύ και να μπορώ να το μεταφέρω όπου θέλω, για αυτό θα προτιμούσα ένα μπαγλαμαδακι καλό φτιαγμένο με μεγάλες αντοχές , πλέον μετά την χθεσινή μου έρευνα έχω καταλήξει ότι η του Στάμκου με 250 θα πάρω , η θα ψάξω για χούφτας τα πολύ μικρά να το βάζω στη τσέπη του μπουφάν :joy:

Γιατί , οι οργανοποιοι πόσα δίνουν για να φτιαξουν ένα μπουζούκι 700€ . Να δίνουν 200€ ( δεν γνωρίζω βέβαια , μια πρόβλεψη κάνω) .

Φυσικά δεν συγκρίνεται με τα αλλά μου μπουζουκια που έχω , που είναι άλλης τάξεως … απλά για φθηνό τριχορδακι είναι παρά παρά πολύ καλό

Και εδώ επέτρεψε μου να διαφωνήσω , μπορώ να σου πω για το δικό μου μπουζουκι που μου το έφτιαξε οργανοποιος που είμαστε πολύ κοντά , τα υλικά κόστισαν 1000 ευρώ τα είδα που τα παρεγγελνε, μου έκανε τιμή εμενα 1200 αλλά γενικά θα το πούλαγε 1500

Εγώ αυτό που λέω είναι ότι 2000 για μπουζούκι δεν έχω να δώσω , έχω 500 , δεν μπορώ να πάρω μπουζούκι 700€ ούτε .2000€ …όποτε λοιπόν το να θέσω αυτό το όριο είναι αναγκαίο , ας πούμε δεν θα πάω να ψάξω μπουζούκι 2000€ , θα πάω να το δοκιμάσω αν βρεθώ μπροστά του αλλά στην αγορά η τιμή θα είναι το όριο το οποίο θα βάλω

Και για αυτό είπα ότι δεν γνωρίζω , δεν το έχω ψάξει απλά έκανα μια πρόβλεψη , χαίρομαι τέλος πάντων να το μαθαίνω αυτό!