Μουσικά όργανα σε πολυκατάστημα; το είδαμε και αυτό

Καλησπέρα,
πρόσφατα έψαχνα στο e-shop γνωστής αλυσίδας που κυρίως εμπορεύεται κινητά, υπολογιστές κλπ, αλλά και παιχνίδια, σχολικά να βρω διάφορα είδη χειροτεχνίας για να περάσουμε κάποιες δημιουργικές ώρες με την κόρη. Ενώ λοιπόν είχα διαλέξει έναν πηλό και άνοιξα να διαβάσω κάποιες λεπτομέρειες του προϊόντος γιατί η κατασκευή μας έχει βασικό υλικό τον πηλό. Στις φωτογραφίες του προϊόντος λοιπόν αντί για τον πηλό, βλέπω έναν μπαγλαμά. Νόμιζα πως με πείραξε η μπύρα χωρίς αλκοόλ που είχα πιει. Ξανακοιτάζω το ίδιο. Ψάχνω λίγο τον κατάλογο των προϊόντων και βλέπω όχι μόνο όργανα του στυλ αρμόνιο κλπ αλλά μπουζούκια, τζουράδες κλπ. και μιλάμε για μπουζούκια με 1000 ευρώ τιμή. Ειλικρινά υπάρχει άνθρωπος που θα θεωρήσει λογικό να αγοράσει από το ίδιο μαγαζί ένα smartphone και ένα μπαγλαμαδάκι;

4 «Μου αρέσει»

θα είναι μπαγλαμάδες με σύνδεση στο ίντερνετ και σέρβις στον γερμανό… να το προσέξεις αυτό με την μπύρα.
πέρα από την πλάκα, δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα αυτή η επεκτατική πολιτική των πολυκαταστημάτων. και στους κατασκευαστές γιατί εξαναγκάζονται σε τεχνικές μαζικής παραγωγής για να ρίξουν το κόστος, αλλά και στους αγοραστές γιατί δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στην κατάλληλη πληροφορία για επιλογή οργάνου ούτε και στο σέρβις μετά την αγορά. το χειρότερο είναι αυτή η κουλτούρα καταναλωτή, λες και ένα όργανο είναι βιομηχανικό προϊόν που άμα χαλάσει παίρνεις άλλο.

6 «Μου αρέσει»

Προφανώς τα έβαλαν στην λίστα, και αν παραγγελθεί κάποιο, θα παραγγελθεί επίσης σε αυτόν που τον φτιάχνει

Με την ίδια λογική, μπορούν να πουλάνε, μίξερ, προφυλακτικά, γαλακτομπούρεκα…

2 «Μου αρέσει»

Εντάξει, φυσικά και δεν μας αρέσουν αυτά. Όμως, μεγάλα παιδιά είμαστε, κι εμείς και οι ψωνίζοντες από σουπερμάρκετ, ας προσέχουμε, όλοι μας!

4 «Μου αρέσει»

Εμένα μια χαρά μου φαίνεται εάν κάποιος πιτσιρικάς μπει σε ένα σάιτ τέτοιο να δώσει 1000 ευρώ για κινητό και τελικά δει ότι με τα ίδια λεφτά παίρνει μπουζούκι και πάρει το όργανο.

Ναι, αλλά θα πάρει το κινητό…

1 «Μου αρέσει»

πιτσιρικάς να μπει στο σάιτ για να δώσει 1000 ευρώ; Τι σόι πιτσιρικάς είναι αυτός, ο γιος του Ροκφέλερ;

1 «Μου αρέσει»

δεν ξέρω τι λέτε αλλά ο δρόμος πάει προς τα εκεί.
" We are a gas, grocery, guitar, and gun store all in one place and stock over 1,000 firearms and over 1000 stringed instruments."

ή αυτός:

και βέβαια δεν είναι τα μόνα μαγαζιά που το κάνουν αυτό εκεί στο αμέρικα,.

Εδώ ο άλλος κάνει καριέρα στον σωλήνα:

2 «Μου αρέσει»

Θυμάται κανείς μια διαφήμιση με δυο φίλους, ψαρά και βιβλιοπώλη, που συνεταιρίζονται και ανοίγουν ιχθυοβιβλιοπωλείο; Και μετά έπεφτε το σλόγκαν «έλα σ’ εμάς για να σου βρούμε τον κατάλληλο συνεταίρο» ή κάτι τέτοιο…

3 «Μου αρέσει»

στα αμερικάνικα περιοδικά, την ηλεκτρική κιθάρα την λένε “axe”, τσεκούρι… πού είναι το περίεργο;

1 «Μου αρέσει»

Πίστεψε δυστυχώς έχω δει έφηβους, οι γονείς τους να δουλεύουν από το πρωί μέχρι το βράδυ για να τα βγάλουν ίσα ίσα πέρα και αυτοί να μαζεύουν λεφτά για να πάρουν πανάκριβα κινητά. Να δουλεύουν το καλοκαίρι σε καφετέριες και beach bar και ο,τι πήρανε να το δίνουν για 1 κινητό ή έναν υπολογιστή για παιχνίδια.

1 «Μου αρέσει»