Καλησπέρα σας, ποια φοιτητής αποφάσισα με εναν φίλο να ξεκινήσουμε μαθηματα μπουζουκιού και να πραγματοποιησω ενα παιδικο ονειρο μου να παιξω ρεμπετικη μουσικη.Ωστοσο δυσκολευομαι να βρω το οικονομικο μπουζουκι που θα με συνοδευσει στα πρωτα βηματα μου.Ολα τα μπουζουκια ειναι πανω απο 250$ και ειναι απολυτα φυσιολογικο για ενα οργανο αλλα και παλι προσπαθω να βρω καποια καλυτερη τιμη. Εχετε καμια ιδεα που πρεπει να ψαξω??
Δυστυχώς ένα μουσικό όργανο χρειάζεται κάποια μίνιμουμ για να κάνεις την δουλειά σου. Το μόνο που μπορώ να σου προτείνω, είναι να μην πάρεις το πιο φτηνό αλλά το το φτηνότερο αξιοπρεπές, και επίσης να ψάξεις σε μεταχειρισμένα.
@Stef_M
Θα συμφωνήσω με τον Νίκο από πάνω. Αντιλαμβάνομαι ότι σαν φοιτητής έχεις αρκετά έξοδα, όμως ένα όργανο πρέπει να τηρεί τα μίνιμουμ χαρακτηριστικά ώστε να είναι κατάλληλο για να παράγει έναν αξιοπρεπή ήχο και παράλληλα ασφαλές για την υγεία σου. Εάν είναι να “χαλάσεις” τα χέρια σου και αποκτήσεις μυοσκελετικά προβλήματα ποιο το νόημα;
Επομένως μη μένεις στη τιμή, κοίτα τι αγοράζεις! Σε κάθε περίπτωση θα σου πρότεινα να στραφείς στην αγορά των μεταχειρισμένων όπου θα βρείς όργανα σε χαμηλότερη τιμή και που έχουν περάσει όλες τις “παιδικές ασθένειες” ώντας ήδη στρωμένα και έχοντας αποκτήσει τον τελικό τους ήχο.
Καλή αναζήτηση λοιπόν.
Καλώς όρισες.Η γνώμη μου είναι πρώτα ψάξε για δάσκαλο και μετά όργανο.
Δυστυχώς οι τιμές έχουν ανέβει παντού.Στο Μάτσικα το πιο φτηνό έχει 375 αλλά δεν αξίζει πιστεύω.Με 435 και 470 που είναι δοκιμασμένα είναι πιο τίμια να ξεκινήσεις.Μην περιμένεις ήχο που θα γουστάρεις αλλά για τη δουλειά που το θες φτηνό για να μάθεις είναι κομπλέ.Αν θες κάπως καλύτερο ήχο πας στον Στάμκο που τα φτηνότερα έχουν 550.Τώρα αν θες από μάστορα θα πρέπει να ανέβεις στα 700 με 800 φτιάχνει ο Ζαράνης και ο Τσιλιμίγκας αλλά φαντάζομαι από αυτά που έγραψες σου είναι δύσκολο.
Αν βρεις από μάστορα αρκετά φτηνό στα 300 ας πούμε καλό θα είναι να έχεις και κάποιον που είναι γνώστης μην την πατήσεις και κλαις τα λεφτά σου και το παρατήσεις εντελώς.
Τα μεταχειρισμένα είναι καλή περίπτωση αλλά πάλι πρέπει να έχεις μαζί και κάποιον που ξέρει.
Μην ενθουσιαστείς και κάνεις βιαστικές κινήσεις γιατί φαντάζομαι έχεις άλλα έξοδα που προέχουν σαν φοιτητής.Με λίγα λόγια αν περιμένεις και κανέναν χρόνο να μαζέψεις κάτι παραπάνω να πάρεις κάτι καλύτερο δεν χάλασε και ο κόσμος.Μικρός είσαι ακόμα έχεις χρόνια μπροστά σου.
Καλή τύχη σε ότι πράξεις γιατί παίζει και αυτή ρόλο.
Αφού εγώ στιγμή που δίνουμε/δίνουνε 300-400-500€ για ένα κινητό που κατά κύριο λόγο θα μπαίνει στο Facebook, πιστεύω το να δώσει κάποιος ένα τέτοιο ποσό για νά πάρει ένα αξιοπρεπές όργανο που θα τον βοηθήσει να εξελίξει το μεράκι του, πρέπει να το θεωρούμε δεδομένο
Φαντάζομαι ότι ο φίλος θα θέλει, αφού μάθει, να παίζει κιόλας και να γουστάρει! Τι θα κάνει τότε; Θα ψάξει καλύτερο όργανο, που θα κάνει περισσότερα λεφτά, δίνοντας ίσως το μαθητικό που θα 'χει ήδη χάσει την αγοραστική του αξία, και αφού θα 'χει φάει και κάποιοιο ποσό σε μαθήματα;
Εγώ δεν είμαι υπέρ των μαθητικών. Καλύτερα ένα καλό μεταχειρισμένο, υπό την αυστηρή προϋπόθεση να το ελέγξει άνθρωπος που ξέρει και που τον εμπιστεύεσαι: φίλος, δάσκαλος… Ακόμη και να το ξαναδώσεις αργότερα, από τα λεφτά που το πήρες δε θα 'χει πέσει τόσο όσο το καινούργιο.