Μετατροπή τραγουδιών από τρίχορδο σε τετράχορδο

Αγαπητή μου φίλοι, έκανα εχθές ένα παρεάκι με δύο μου φίλους, ο ένας κιθαρίστας και ο άλλος μπουζουκτσής σε τρίχορδο (παρατσούκλι του είναι ψώνιο).
Περάσαμε ωραία είχαμε τα οργανάκια μας, παίξαμε (εγώ όχι και τόσο) και είχε πλάκα.
Στη παρέα λοιπόν ρώτησα τον ψώνιο μήπως έχει κάποιο τραγουδάκι να μου δείξει ή κάποια πενία κάτι…και όντως μου έδειξε, τα 'γραψα σε 'να τετράδιο και ήμουν κομπλέ.

Τέλος πάντων σήμερα είπα να δοκιμάσω να κάνω μετατροπή στα τραγούδια από τρίχορδο σε τετράχορδο αλλά… Η δουλειά είναι παπούλες!
Δεν μπορώ να βρω λύση και νότα να ταιριάζει!
Δοκίμασα να κουρδίσω τη Φα σε Ρε, τα κατάφερα και όντως ακούγεται ωραία αλλά με το που δοκιμάσω σε τετράχορδο δεν βρίσκω τη κατάλληλη νότα.

Υπάρχει λύση; Μήπως είμαι απλά απρόσεκτος και κάτι δεν κάνω σωστά ή δεν γίνεται να παίξεις τραγούδια τρίχορδου σε τετράχορδο (αν και αμφιβάλω πως δεν γίνεται);
Μήπως χρειάζεται παραπάνω μετατροπές εκτός από λίγες νότες;

Σας ευχαριστώ!

Μιχάλη αν επιτρέπεται ποιο ειναι το τραγουδι που προσπαθησες να βγαλεις ?

Είναι τρία για την ακρίβεια.
Είναι ο πεχλιβάνης, που σου μάγκα το χειμώνα και το πέντε μάγκες στο Περαία.

Αλλά με ενδιαφέρει το ο πεχλιβάνης πιο πολύ.

Αν τον Πεχλιβανη στον έδειξε απο Ρε εχει πολλές ανοιχτές για αυτο ίσως ζοριζεσαι με την Φα, δοκιμασε να παίξεις στο κλασικό κούρδισμα του 8χορδου μεχρι να κατανοήσεις την διαφορα του Ρε με του Φα σε αποσταση ταστων.
Ολα αυτα εφοσον στο Ρε Λα Ρε κούρδισμα παιζεις το τραγούδι ολοσωστα.

Ξέρω καλά τα τάστα στο μπουζούκι και τον πεχλιβάνη τον έπαιζα σωστά στο ρε λα ρε…αργά μεν αλλά σωστά.

Τώρα όμως στο ρε λα φα ντο έχω θέμα διότι η φα δεν μου ταιριάζει με την ρε και ειδικά η συχγορδιες δεν τις βγάζω με τίποτα.