Μαγαζί για μεταχειρισμένα μουσικά όργανα

ξέρει κανείς κάποιο μαγαζί στην Αθήνα που να αγοράζει μεταχειρισμένα μπουζούκια η να δέχεται κάποια ανταλλαγή?

Πονεμένη ιστορία… Υπάρχουν κάποια, αλλά γενικά αγοράζουν φτηνά και πουλάνε ακριβά. Επίσης με κάποια κλεμμένα όργανα, είχαν υπάρξει κάποιες περίεργες συμπτώσεις. Προσωπικά δεν έχω να προτείνω κάποιο.
Καλύτερα από αγγελίες και χέρι με χέρι. Αν βάλεις το όργανο στην τιμή που θα σου προτείνει ο έμπορος (χωρίς το κέρδος του), θα φύγει εύκολα πιστεύω.

2 «Μου αρέσει»

Αν έχεις αποδεχθεί ότι θα χάσεις ένα μέρος της αξίας του οργάνου σου μπορείς να πας μια βόλτα στην αλιπεδου και θα βρεις να κάνεις ανταλλαγή.
Υποθέτω ότι “καίγεσαι” να το δώσεις για να μην προτιμάς να το πουλήσεις μέσω αγγελίας.

1 «Μου αρέσει»

προφανώς και δεν θέλω να χάσω αλλά ο κατασκευαστής δεν φαίνεται να είναι κάτι το ιδιαίτερο και από ότι φαίνεται έχασα 2 χιλιάρικα κ τώρα το πουλάω 700 ευρ.οπότε θέλω να φύγει αλλά μέσω αγγελίας θα πάρει ίσως και ένα χρόνο.

Σε κάμια περίπτωση δεν είναι κλεμμένο, δεν ξέρω πως σου ήρθε αυτό

όταν λες αλιπεδου εννοείς στον Πειραιά? που ακριβώς?

Φαντάζομαι μιλάς για την αγγελία που έχεις ανεβάσει.
Επειδή πρόσφατα πούλησα και εγώ το μπουζούκι μου, θα σου πρότεινα (αν δεν έχεις άμεση οικονομική ανάγκη) να κάνεις υπομονή, ειδικά στο facebook πολλοί λειτουργούν με την “αποθήκευση”, δηλαδή αποθηκεύουν την αγγελία και περιμένουν ειδοποίηση όταν θα πέσει η τιμή.
Επίσης αυξομειώσεις μεγάλες στην πτώση τιμής, είναι μερικές φορές και αποτρεπτικές αφού ο πιθανός αγοραστής σκέφτεται διάφορα αρνητικά σενάρια τύπου είναι χαλασμένο, έχει πρόβλημα κ.τ.λ.
Φυσικά και όλοι όσοι αγοράζουμε καινούργια και τα πουλάμε χάνουμε χρήματα αλλά από τα 2 χιλιαρικα στα 700 ευρώ είναι πολύ μεγάλη η απώλεια, αν δεν έχει πρόβλημα το όργανο θα έλεγα ότι μπορείς να το πουλήσεις περισσότερο.
Επίσης όλα τα όργανα που φέρουν ταμπέλα έχουν αξία αφού όλοι οι οργανοποιοι έχουν το κοινό τους, φυσικά και άλλο ο Α και άλλο ο Β αλλά δεν είναι ανώνυμο.
Ειδικά στην αγορά του 8χορδου που απευθύνεται η αγγελία σου θεωρώ έχει πολύ κόσμο που παρακολουθεί τις αγγελίες.
Ναι την αλιπεδου του Πειραιά εννοώ, πλέον δεν έχει και πολλούς, κάνε μια βόλτα και δες.

2 «Μου αρέσει»

το πρόβλημα είναι ότι μου αρέσουν τα οχταχορδα του καρανδρέα και του Στάμκου, οπότε ήθελα ανταλλαγή αλλά δεν την βλέπω να γίνεται.επίσης θα μου πεις γιατί πήρα αυτό και όχι Καρανδρέα και Στάμκου,ε οκ λάθος μου που βιαστικά.αλλά από ότι βλέπω του κατοχιανου το μπουζούκι που έχω δύσκολα το παίρνει κάποιος,τώρα αν έχει κοινό δεν το ξέρω

1 «Μου αρέσει»

Αν θέλεις συγκεκριμένου μάστορα όργανο τότε η αγγελία είναι μονόδρομος.
Δεν νομίζω ότι υπάρχει μαγαζί που θα σου δώσει λεφτά, ανταλλαγή ναι.
Όπως εσύ δεν γνωρίζεις αν έχει κοινό ο Κατοχιανος έτσι κάποιοι άλλοι απορούν αν έχουν κοινό οι μάστορες που σου αρέσουν και πάει λέγοντας.
Σου εύχομαι καλή τύχη και πώληση.

1 «Μου αρέσει»

εννοείς ότι αν πάω στα μαγαζιά με μεταχειρισμένα όργανα θα πρέπει αναγκαστικά να πάρω κάποιο από τα όργανα που έχουν εκεί?

Ε ναι, από οργανοποιους / εμπόρους δεν παίρνεις χρήματα με εξαίρεση κάποιες πολύ ειδικές περιπτώσεις.

1 «Μου αρέσει»

Δεν εννόησα ποτέ ότι το δικό σου είναι κλεμμένο! Μιλάω για κάποιες άσχετες περιπτώσεις στο παρελθόν.

Αν είναι μαγαζί με μεταχειρισμένα, θα λειτουργήσει όπως οι μαντράδες με τα αμάξια. Θα στο πάρει κοψοχρονιά και θα το πουλήσει με κάποιο δικό του κέρδος. Μόνο χιλιόμετρα δεν έχει να “γυρίσει”.

Για να μην παρεξηγηθώ, σίγουρα θα υπάρχουν και σωστοί επαγγελματίες όπως έχω γνωρίσει στο εξωτερικό. Οπότε όποιος έχει καλή εμπειρία ας την καταθέσει για να μαθαίνουμε.

Δηλαδή έχω μπλέξει από ότι κατάλαβα

Μην απογοητεύεσαι, ακόμα κι αν πλήρωσες ακριβά το όργανο όταν το πήρες, εφ’οσον δεν έχει πρόβλημα δεν χρειάζεται να το πουλήσεις υπερβολικά χαμηλά. Εκτός κι αν βιάζεσαι, οπότε το βάζεις χαμηλά και δεν θα αργήσει να φύγει.
Όλοι έχουμε κάνει λάθος επιλογές σε αγοραπωλησίες, και μια αποτυχία ή επιτυχία δεν προδιαγράφει τις επόμενες. Μαθαίνουμε από τα λάθα μας, αλλά κάνουμε και καινούρια.

2 «Μου αρέσει»

Κράτα το μπουζουκάκι σου και σιγά σιγά σιγά μάζευε λεφτά για άλλο.
Αν εν τω μεταξύ βρεις, το πουλάς σε αξιοπρεπή τιμή.

Αυτή η γνώμη μου

4 «Μου αρέσει»

Νομίζω η καλύτερη λύση

1 «Μου αρέσει»