Μάστορας για τοποθέτηση μαγνήτη σε λαούτο

Ψάχνω μάστορα να μου τοποθετήσει μαγνήτη στο κρητικό λαούτο, αρκετά εύκολο μου φαίνεται. Με 2-3 άτομα που έχω μιλήσει μου χουν πει να πάω στο Ραπακούσιο, ο οποίος είναι άφαντος στο ιντερνετ, δεν απαντάει ποτέ. Ευχαριστώ

1 «Μου αρέσει»

Δοκίμασε να στείλεις μήνυμα στο instagram. Μου έχει απαντήσει εκεί και σχετικά γρήγορα.

'Εχω στείλει αλλά διαβάστηκα χαχα.

Ολοι οι κατασκευαστές λαουτο μπορούν άνετα να το κάνουν αυτό. Σε ποια περιοχή βρίσκεσαι;;;

Αθήνα είμαι πολύ κοντά στο κέντρο.

Χωρίς να θέλω να κόψω δουλειά από τον φίλο μου τον Δημήτρη (ο οποίος όντως έχει ασχοληθεί πολύ τα τελευταία χρόνια με τα τερτίπια της συγκεκριμένης δουλειάς), γιατί δεν πας εκεί που σ’ το 'φτιαξαν; Προφανώς κάποιος έκατσε να φτιάξει μια ροδάντζα που τώρα θα πρέπει να κοπεί - δε θα 'ταν καλύτερα να το κάνει ο ίδιος, αν δεν τίθενται σοβαρά προβλήματα απόστασης, θανάτου κλπ.;

Tip: πήγαινε επιτόπου και χτύπα του την πόρτα.

3 «Μου αρέσει»

Ούτε αυτό είναι safe.
Είχα πάει στο μαγαζί, ήταν κλειστός, γνώρισα τους γείτονες (την γκαλερί διπλα) που μου είπαν ότι θα γυρίσει σύντομα, πήγα ήπια καφέ στην γωνία, γύρισα άφαντος ο Δημήτρης.
Σύντομα θα του ξαναχτύπησω την πόρτα μήπως είμαι πιο τυχερός.

2 «Μου αρέσει»

Έχει ροζετα το λαούτο??

Δεν μπορώ γιατί είναι στην Κρήτη.

Έχει ναι και θέλει κόψιμο αναγκαστικά.

Αν μιλάς με τον μάστορα, ρώτα εκείνον αν έχει κάποιον να σου προτείνει στην Αθήνα και έτσι θα είναι όλοι ευχαριστημένοι.

1 «Μου αρέσει»

Σίγουρα δεν παίζει να του το βάλεις σ’ ένα καράβι να κάνει αυτός τη δουλειά; Ντάξει έχει λίγο μπελά να τρέχουν άτομα σε δύο διαφορετικά λιμάνια, αλλά έχει και πλεονεκτήματα.

1 «Μου αρέσει»

Κατά την γνώμη μου έχεις πολλούς μάστορες στην Αθήνα που μπορούν να κόψουν τη ροζετα με προσοχή και να τοποθετήσουν (και να προσαρμόσουν) τον μαγνητη εκεί που πρέπει. Μερικοί απ αυτούς είναι: Γιωργος Βιτζηλαιος, Μιχάλης Μουντακης, Παύλος Κανιαδακης, Νίκος Φρονιμοπουλος κα. Έχω συνεργαστεί με ολους και είναι μια πολύ εύκολη διαδικασία για τους συγκεκριμένους (αν και φυσικά δεν μπορεί ο ίδιος ο κατασκευαστής του οργάνου λόγω επαγγελματικου φόρτου). Απλά πρέπει να δεις ποιος έχει πιο πολύ χρόνο για να σου κάνει τη δουλειά. Κατά τη γνώμη μου μην ταξιδεύεις οργανα αν δεν χρειάζεται εφόσον η δουλειά σου γίνεται και απ’ εκει που εισαι.

Φιλικούς χαιρετισμούς,

Ναι, οπωσδήποτε (εφόσον μιλάμε για μάστορα εμπιστοσύνης). Το ταξίδι προς τον κατασκευαστή το πρότεινα πιο πολύ από ηθική, ας πούμε, άποψη: έβαλε το μεράκι του και τον χρόνο του να φτιάξει τη ροδάντζα και να τη βάλει. Αν ήμουν στη θέση του μπορεί (μπορεί λέμε) και να στεναχωριόμουν να τη δω μισή.

Από καθαρά πρακτική άποψη υπερισχύει αυτό:

Και συμφωνώ μαζί σου φίλε. Τα οργανα πρέπει να πηγαίνουν στον κατασκευαστή τους . Τα ξέρει καλύτερα από τον καθένα. Όπως η μανα το παιδι της!!!

2 «Μου αρέσει»

Εγώ δεν θα χαλούσα την ροζέτα σε ένα καλό όργανο.Θα βολευόμουνα πχ με κάποια κάψα που κολάνε στα καπάκια. Το κάνουνε και άλλοι σε καλά όργανα όπως Κώστας Φιλιππίδης και Χριστόδουλος Ζούμπας.

2 «Μου αρέσει»