Αναζήτηση μάστορα για διόρθωση οργάνου, από κοινού (Αθήνα)

Πριν 3-4 χρόνια έφτασε στα χέρια μου ως δώρο το παρακάτω όργανο. Από ό,τι φαίνεται από τις φωτό, το όργανο δε βλέπεται, αλλά ευτυχώς παίζεται. Μάλιστα αποτέλεσε την αφορμή για το μουσικοϊστορική μου ενασχόληση με τα ρεμπέτικα. Όταν το πήρα ήταν 4χορδο και άλλαξα τους 2 καβαλάρηδες ασουλούπωτα για να το κάνω 3χορδο. Αναζητώ, λοιπόν, κάποιο μάστορα στην Αθήνα ώστε να φτιάξω ό,τι φτιάχνεται (αλλαγή ή/και σμίκρυνση μπράτσου, καινούριο καράουλο/κλειδιά, δίορθωση ασυμμετρίας στο καπάκι και στο σκάφος(!!!), εν τέλει ίσως κρατήσω μόνο το σκάφος). Θα ήθελα να είμαι παρών στη διαδικασία, ει δυνατόν, γιατί καιρό τώρα σκέφτομαι να εμπλακώ δειλά δειλά με την οργανοποιία. Υποθέτω ότι είναι από μαγαζιά Μοναστηρακίου. Παρακάτω φωτό.

Ειδικά τον πάνω πάρα πολύ !!!

Προς αλλαγή σε βλέπω γιατί το πάνω μέρος το έχεις φάει πολύ άτσαλα.

Προφανώς γιατί το καράολο συνδέεται στο μανίκι.

Αυτό μάλλον θα είναι δύσκολο. Όχι ακατόρθωτο προφανώς, αλλά εάν κάνει όλα τα προηγούμενα μαζί με αυτό πας για “καινούρια” κατασκευή οργάνου.

Εδώ πρέπει να συντρέχουν πολλά :

  • Πρέπει να έχεις αρκετό χρόνο (και ο μάστορας επίσης για να σου εξηγεί)
  • Η ώρα χρονικά πρέπει να βολεύει και εσένα και τον μάστορα (συνήθως οι μάστορες δουλεύουν πολλά όργανα ταυτόχρονα και καινούρια και επισκευές)
  • Εάν ο μάστορας είναι επαγγελματίας δύσκολα θα σε θέλει πάνω από το κεφάλι του

Μαζί με όλα τα παραπάνω αναλογίσου το συνολικό κόστος της επισκευής και εάν αξίζει σαν όργανο να του ρίξεις τόσα λεφτά.

Μετά από όλα αυτά προτείνω να μιλήσεις με κάποιον ερασιτέχνη οργανοποιό και να το “διαλύσετε” μαζί ώστε να αποκτήσετε κοινές εμπειρίες. Μπορείς να ψάξεις στο luthier.gr που είναι το forum των οργανοποιών.

Καλή τύχη στην αναζήτησή σου!

6 «Μου αρέσει»

Πάντως ένας μάστορας αυτοκινήτων που πηγαίνω έχει μια επιγραφή που λέει περίπου τα εξής:

Εργατικά:
20 ευρώ / ώρα.
30 αν ο πελάτης είναι παρών.
40 αν σχολιάζει ή ρωτάει.
50 αν κάνει πως πιάνει εργαλείο.

Φυσικά, ο συγκεκριμένος άνθρωπος εννοεί πως προτιμάει να τον αφήνουμε στην ησυχία του να κάνει όπως ξέρει. Δεν έπεται πως όλοι το βλέπουν ίδια!

6 «Μου αρέσει»

Κάλημερα. Συμφωνω με τον Αλεξανδρο πως επαγγελματιας δυσκολα θα ασχοληθει. Στο luthier.gr θα βρεις καποιον ερασιτεχνη με λιγοτερη ή περισσοτερη εμπειρια που να μπορει να αναλαβει. Ασχολουμαι και εγω,αν βρισκεσαι Αθηνα, μπορουμε να το δουμε απο κοντα να σου πω τι μπορεις να κανεις μονος σου για να το μαζεψεις μονος σου μιας και θελεις να ασχοληθεις με την οργανοποιια. Χωρις καποια χρεωση εννοειται. Αν θες στειλε προσωπικο μηνυμα.

4 «Μου αρέσει»

Δεν πας καλύτερα σε έναν μάστορα να σου κάνει από την αρχή ένα καινούριο όργανο, παρά να προσπαθείς να αναστήσεις κάτι που δεν αξίζει;
Εγώ ξέρω τον Καρανδρέα που δέχεται να επιβλέπεις την κατασκευή του. (Αλκιβιάδου 7 - Αθήνα - 210-8835046, 6944291525)