Λατερνατζής: Νίκος Αρμάος

Αγαπητε Λαμπρο,ο γιος του Νικου Αρμαου,ο Τζουλιος με εμαθε να φτιαχνω λατερνες στα τελευταια χρονια της ζωης του… Ο Νικος λοιπον,εγραφε τραγουδια δικα του,απ οσο ξερω ειναι περιπου 2.000 παρτιτουρες… καπου 800 με 900 ειναι Βαλς και τα υπολοιπα χασαπικα,σερβικα,μανεδες,τσιφτετελια,ζειμπεκικα,κλπ. Εχει δωσει πολλα τραγουδια και επισης εχει πουλησει τη μουσικη απο πολλες μεγαλες επιτυχιες που τραγουδαμε μεχρι σημερα… Ξεχωρησε απο τους υπολοιπους σταμπαδορους της εποχης του γιατι ο τροπος που απεδιδε τα τραγουδια στη λατερνα ηταν πολυ σωστος,γλαφυρος χωρις να υπερφορτωνει τη μουσικη και μεσα απο την οχλαγωγια να χανεται το νοημα του τραγουδιου.Η κορη του ζει ακομα στη Δραπετσωνα σε ηλικια σημερα 92 ετων,ειναι διαυγεστατη και εχουμε κανει αρκετες συζητησεις για τον πατερα της,καθως επισης μου εχει παραχωρησει το μοναδικο ηχητικο ντοκουμεντο που μιλαει ο Νικος Αρμαος σε μια ραδιοφωνικη εκπομπη του δευτερου προγραμματος το 1978,μια εκπομπη αφιερωμενη σε εκεινον… Εγω συνεχιζω το εργο του,περνωντας τραγουδια στις λατερνες με υφος που να προσομοιαζει οσο γινεται στο δικο του

6 «Μου αρέσει»