Κόλλα για καβαλάρη-κόκκαλο

[b]γιασας

μια ερώτηση στους κατασκευαστές ανάμεσα μας…

έχω βγάλει το κόκκαλο από το μεγάλο καβαλάρη (λόγου χαμήλωμα) και θέλω να το ξανακολ[/b]λ[b]ήσω πάλι…

τι κολλα να βάλω ;;; φτάνει και η κόλ[/b]λ[b]α δευτερολέπτου για αυτό ; … θυμάμαι ότι η organopooi έχουνε μια κολλα που την ζεσταίνουνε πριν για αυτά τα πράματα …

ευχάριστο[/b]:109:

Κυανοακρυλική (τύπου LOGO).

Λογκο υγρη οτι καλυτερο.:slight_smile:

Μπορείς να βάλεις την κυανοακρυλική που αναφέρθηκε παραπάνω, αλλά αν δεν έχεις ξαναχρησιμοποιήσει τέτοια κόλα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις την κρυσταλιζέ ξυλόκολα.

Στην πρώτη περίπτωση θα έχεις άμεση κόληση αλλά θα δυσκολευτείς αν θέλεις να αφαιρέσεις πάλι το κόκαλο μελλοντικά, ενώ στην περίπτωση της ξυλόκολας θα αργήσει λίγο να κολήσει, αλλά μελλοντικά αφαιρείς το κόκαλο ποιό εύκολα.

απλές κόλλες τύπου uhu κάνουν για αυτήν την περίπτωση;

Οχι γιατι δημιουργει ενα μαλακο στρωμα σαν σιλικονη που δεν ξεραινεται ,ετσι εχουμε απωλεια ηχου με την ουχου. Ου ηχου ουχου:019:.

καλησπέρα σας,
παρατηρώντας τον καβαλάρη του μπαγλαμά, μου φάνηκε σαν να έχει γείρει λίγο από τότε που τον πήρα.
αποφάσισα λοιπόν να βγάλω τις χορδές και να τον ισιώσω. ο καβαλάρης ήταν ψιλοκολλημένος στο καπάκι, και βγήκε.
ο.κ λέω τον ξαναβάζω, και μου βγήκε την ώρα που έπαιζα, και ξεκόλλησε μια φλούδα από το κάτω μέρος.
χρειάζεται να κολλήσω το κομμάτι που βγήκε? και μετά όλο τον καβαλάρη πάνω στο καπάκι?

Σας ευχαριστώ!!!

Μαρι γεια σου. Καταρχην να σου πω οτι κανενας καβαλαρης δεν κολλιεται πανω στο καπακι γιατι απλουστατα δεν μπορεις να ρυθμισεις το οργανο. Αρα σου φανηκε οτι ηταν κολλημενος. Επισεις το κομματι που εσπασε ειναι καλυτερο να παρεις ενα καινουργιο καβαλαρη γιατι το να το κοολησεις δεν θα ειναι αυτο που πρεπει απο ηχητικης κυριως πλευρας

Η mari δεν λεει για κομματι αλλα για φλουδα.Επισης δεν λεει οτι εσπασε αλλα οτι ξεκολησε.
Γι αυτο , αν ειναι ετσι , μαλλον προκειται για φυλλο η φυλλα καπλαμα για ρυθμιση του υψους , που μπορουν να κοληθουν μονιμα πανω στον καβαλαρη για να μην ξανασυμβει αυτο.Αν οντως ειναι ετσι , χρησιμοποιησε λιγη ξυλοκολα η λογκο και εφαρμοσε αρκετη πιεση για ωρα.

κοίταξα την φλούδα που έφυγε και έχει 2 κηλίδες που ψιλό γυαλίζουν οπότε λέω κόλλα θα είναι!!! θα την κολλήσω και βλέπουμε!!!
Σας ευχαριστώ πολύ για την άμεση βοήθεια που δώσατε!!!