Αγορά Κόκκαλου Μπαγλαμά

Πριν κανα μήνα μου σπασε το πάνω κόκκαλο στο μπαγλαμά, ετσι αγόρασα ένα τζουρά, που τον ήθελα ετσι κιαλλιώς, τώρα επειδή δε μου πήγαινε η καρδιά να το αφήσω ετσι το οργανάκι, πήρα ένα πάνω κόκκαλο αλλα είναι αρκετα ψηλό για το μπαγλαμά μου, να κάνω απλά μεγάλες χαρακιες ώστε να ρθει στο σωστο ύψος;

Εάν ξέρεις να “ρυθμίσεις” τις χαρακιές ώστε να μη δημιουργεί θέμα στον ήχο κάν’το. Αλλιώς μπορείς να “κοντίνεις” το κόκκαλο τρώγοντας την κάτω του πλευρά. Σε περίπτωση που τα χέρια σου δε πιάνουν ή δε το έχεις με τις λεπτοδουλειές πήγαινέ το σε ένα οργανοποιό να στο κάνει επιτόπου. Δε φαντάζομαι να χρειαστεί πάνω από 5-10 λεπτά.

1 «Μου αρέσει»

Τις χαρακιές με λεπίδι σωστά; Και μέχρι να είναι ακριβώς στο ιδιο ύψος με τη ταστιέρα;

Σαν δουλειά για κάποιον έχει μία ευχαίρεια στις εργασίες με το χέρι δεν είναι πρόβλημα όπως σου προείπαν. Αν το κάνεις μόνος σου πρέπει να προσέξεις την καθετότητα του κόκκαλου τρίβοντας το. Πάρε μία επιφάνεια επίπεδη βάλέ ένα 80 αρι γυαλόχαρτο και τρίφτο έχρι να κατέβει στο επιθυμητό ύψος.Πρέπει να πατάει καλά πάνω στο μάνικο αλλά και την κάθετη πλευρά με την ταστιέρα. Το χάραγμα θέλει προσοχή γιατί αν δεν πατάει καλά η χορδή μπορεί να σου τρίζει. Το χάραγμα γίνεται σωστά με ψιλό πριονάκι και λεπτές λίμες στην διατομή της κάθε χορδής. Τέλος θα πρέπει να ταιριάζει και κατά πλάτος σωστά και οι γωνίες/ακμές να είναι στρογγυλεμένες για να μην σε κόβει στο χέρι. Η δουλειά είναι 5-10 λεπτά.
Αν δεν τα καταφέρνεις και είσαι Αθήνα έλα από Βύρωνα ένα απογευματάκι να το φτιάξουμε παρέα (χωρίς χρέωση εννοείται).

1 «Μου αρέσει»

Ευχαριστώ πολυ για τις γρήγορες απαντήσεις, μόλις το τελειώσω θα σας πω αποτελέσματα.