Έχω δύο μπουζούκια ίδια κατασκευή με βέργα διπλού δρόμου το ένα μέ έλατο το άλλο με κέδρο
Επειδή εγώ τα μπουζούκια τα κατεβάζω με τη βέργα επειδή μου αρέσει να παίζω πιο χαμηλά και τα αφήνω εκεί ..(έχω ρωτήσει τον αργονοπιό μου και μου χει πει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα)
Ενώ το ένα μπουζούκι με το έλατο κατεβάζω και παίζει πολύ ωραία και δεν ταστάρει πουθενά το άλλο μπουζούκι με τον κέδρο ςτο κατεβάζω και ενώ παίζουνε όλες οι χορδές μία χαρά η χοντρή ντο γκρινιάζει στο τρίτο και τέταρτο τάσο .. τι μπορώ να κάνω για αυτή τη χορδή?
Ό,τι και να πούμε εδώ, μέσω πληκτρολογίου, χωρίς να είμαστε οργανοποιοί και χωρίς να έχουμε δει το όργανο, το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι: Ας το δει ένας καλός οργανοποιός, κατά προτίμηση ο κατασκευαστής του!
Σκέφτομαι να κάνω το εξής πείραμα… και είχα φτιάξει σε μάστορα έναν άλλον καβαλάρη προ 8 9 μηνών ο οποίος καλός είναι αλλά λίγο πιο Πρίμος κάτι το οποίο το ήθελα, τέλος πάντων ποτέ βάζω τον έναν ποτέ τον άλλον όλα καλά … σκέφτομαι αυτόν τον καβαλάρη να του αλλάξω κόκαλο (οπότε δεν θα πειράξω τον μαμά καβαλάρη) και εκεί που είναι χαραγμένες το ζευγάρι ντο να το αφήσω πιο ψηλό ( το κόκαλο όχι τον καβαλάρη
Διότι έβαλα ένα χαρτί από κάτω από το ζευγάρι ντο στο κόκαλο για ένα λεπτό το κουρδισα και ειδα ότι δεν τασταρει, δλδ σηκώθηκε λίγο