Δεν εννοώ τη φωτογραφία αυτή. Εννοούσα την άλλη με την Μαντολινάτα. Η οποία είναι τραβηγμένη μπροστά από τον Κούλε στο λιμάνι Ηρακλείου.
Ούτε εγώ εννόησα αυτήν.
Εάν δεις, απαντώ στον gibson355…
Αν είναι η ίδια με τη χαμένη φωτογραφία του παλιού νήματος, τότε
Καλησπέρα σας!
επειδή με έφερε εδώ η αναζήτηση για την κρητική μαντόλα, την οποία είδα σε αυτό το βίντεο, το παραθέτω.
παρατηρώντας μάλιστα τη φωτογραφία, θεωρώ πιθανό ο νεαρός με τη μαντόλα να καταγράφηκε και σε βίντεο - μερικές δεκαετίες αργότερα!
κρίμα, ο ήχος του βίντεο εντελώς άσχετος με την εικόνα.
Εντωμεταξύ το ζευγάρι λύρα-μαντόλα εμφανίζεται για 2-3 δευτερόλεπτα, στα δε κρέντιτς, στο «εμφανίστηκαν», αναφέρονται μόνο πέντε ονόματα ενώ είδαμε πολύ περισσότερους.
Ναι, σωστές παρατηρήσεις. Και εγώ τυχαία βρήκα το κανάλι εχθές. Ίσως ο διαχειριστής του να μπορεί να μας πει κάτι περισσότερο…
Καλησπέρα
Είμαι ο διαχειριστής του ανωτέρου Βίντεο το οποίο σχολιάστηκε. Καλούμε να παρω θέση σε αυτά που γράφτηκαν .
Το βίντεο γυρίστηκε στο Καλο Χωριο Πεδιαδος, με δικά μου μέσα στα πλαίσια μιας τιμητικής εκδήλωσης για τους παλιους λαικους οργανοπαίχτες του χωριού μας.
Η Μουσική επένδυση στο βίντεο μπήκε εσκεμμένα για 2 λογούς:
α. Οι μουσικοί ηταν υπερήλικοι και δεν μπορούσαν να παίξουν όταν τους κατέγραφα., Αν παρατηρήσετε πιο προσεκτικά θα δείτε πως ο κύριος με την μαντολα είχε παρκισον. Ο δε λυράρης σε μια σκηνή προσπαθεί να παίξει και με νεύμα του
προσώπου του μας δείχνει πως δεν μπορεί.
β. Το τραγούδι που επιλέχθηκε ως μουσική επένδυση στο βίντεο λέγεται δακρύζω με παράπονο, παλιο αστικο -ταμπαχανιωτικο. Καθόλου δεν είναι τυχαία η επιλογή του. Αναφέρεται στην ματαιότητα της ζωής όταν κάποιος συνειδητοποιεί πως έχουν περάσει τα χρονια.
Τον δεύτερο λογο τον αναφέρω ως απαντηση στον χρήστη emc που γραφεί πως ο ήχος είναι ασχετος με την εικόνα.
Τέλος σας αναφέρω πως στους τίτλους τέλους αναφέρονται κανονικά και οι 3 λαικοι μουσικοί που είναι και τα κεντρικά πρόσωπα.
Φίλε καλωσήρθες και σ’ ευχαριστούμε για τις πληροφορίες.
Ευχαριστω καλως σας βρηκα
Κατ’αρχήν συγνώμη για την άκομψη λέξη που χρησιμοποίησα. Το βίντεο είναι μια χαρά, εμείς εδώ είμαστε ιδιότροποι και προτιμούμε να ακούμε γέρους που τρέμουν τα χέρια τους για να καταλάβουμε πώς παίζονταν τα παλιά όργανα κλπ.
Καταλαβαινω την ζεση σας να ακούσετε παλιούς λαικους οργανοπαίχτες να παίζουν Αλλα οντως ηταν απο πλευράς μου αδύνατη η ηχογράφηση τους. Κατα βαση βεβαια στην επαρχια πεδιαδος Ηρακλειου επαιζαν μαντολες βιολια και μαντολινα…
Ρεπερτοριο κοντυλιες - πηδηχτοι και πιο σπανια συρτοι…
Τι Κέρκυρα, τι Κεφαλληνιά