Κιτρινισμα στο ασπρο ακρυλικο

Όχι ένα βερνίκι δύο συστατικών. Ένα βερνίκι δύο συστατικών ΑΚΡΥΛΙΚΟ!!! θα καθυστερήσει σημαντικά το όποιο κιτρίνισμα. Δεν θα αποτρέψει όμως το κιτρίνισμα της ασετόπαστας. ή του καπακιού. (Έχω παλιό μπουζούκι με έλατο εξαιρετικής ποιότητας, που πολλοί μπερδεύονται ότι είναι κέδρος). Είναι η λεγόμενη πατίνα του χρόνου, η οποία κατά άλλους είναι και πανέμορφη. Βλέπω όμως την επιμονή σου, όχι μόνο για τους ρύπους, αλλά γενικά (για εμφάνιση καινούργιου οργάνου διαχρονικά). Δεν νομίζεις ότι είσαι σε λάθος δρόμο; Τα όργανα τα επιλέγουμε για την ηχητική τους δυνατότητα, για την στατικότητά τους, για το πόσο ευκολόχρηστα είναι, και τελευταία για την εμφάνιση. Για σκέψου το.

4 «Μου αρέσει»

Προφανώς και πρωτα ειναι ο ηχος.Αλλα γτ να αποκλειουμε την καλαισθησια δλδ…και η επιμονη μου εκει βασιζεται κυριως …ναι μεν ηχος αλλα και ενα ομορφο παρουσιαστικο του οργανου.Αλλωστε οταν στο ματι μας φαίνεται ομορφο ενα οργανο νομιζω οτι αλλαζει και η ψυχολογία μας στο παιξιμο… τουλάχιστον σε μενα.

1 «Μου αρέσει»

Για να το φιλοσοφισουμε και λίγο, δεν έχει νόημα να κυνηγάμε την χίμαιρα της αιώνιας νεότητας…
Για να προσγειωθούμε και πάλι, όπως ένα αμάξι μπορείς να το βάψεις για να ξαναφαινεται καινούριο, μπορείς να ξαναπεράσεις λούστρο στο μπουζούκι. Με το ανάλογο κόστος βέβαια, και με πιθανότητα κάποιας αλλαγής στον ήχο.

2 «Μου αρέσει»

Ξύσιμο για να φύγουν οι κίτρινες στρώσεις και βερνίκι ξανά.
Αν σε ενοχλεί οπτικά, εννοείται να ρωτήσεις κάποιον μάστορα να στο κάνει. Είναι σημαντικό να σου αρέσει το όργανο και αισθητικά. .

2 «Μου αρέσει»