Καλησπερα σε ολα τα παιδια. Εχω ενα βιολι 4/4 με το οποιο παιζω που αγορασα προσφατα γυρω στα 250 ευρω καινουργιο. Ομως εχω θεμα με τον καβαλαρη του στο τελος της ταστιερας προς τον καβαλαρη το υψος των χορδων απο την ταστιερα ειναι γυρω στα 6-7 χιλιοστα. Το κανονικο απ οτι ξερω και ρωτησα ειναι γυρω στα 4 χιλιοστα υψος. Κανονικα πρεπει να τριφτει για να κατεβει σ αυτο το υψος και πρεπει να τριφτει απο πανω που πατανε οι χορδες. Το θεμα ειναι οτι αυτο δεν το χω ξανακανει και δεδομενου οτι ειναι καμπυλωτος ο καβαλαρης λογικα πρεπει να τριφτει μ αυτην τιν φορα ωστε να μην χαλασει η κλιση ετσι? Χρειαζεται να προσεξω κατι σ αυτο για να μην κανω πατατα? Επισεις μετα οι χαρακες για τις χορδες αφου σημαδεψω απο πριν τις αποστασεις μπορουν να γινουν με αντιστιχη λιμα που εχω για χαραγμα κοκαλου για μπουζουκι? Τα φωτα σας παρακαλω! Γιατι με δυσκολευει στο να παιξω. Σας ευχαριστω εκ των προτερων!!
Καλησπέρα !
Δεν είμαι ειδικός, αλλά μήπως θα ταν καλύτερο να πάρεις ένα καβαλάρη για βιολί 3/4 ή 2/4 ; Λογικά δε θα σου στοιχήσει
πάνω από 5 ευρώ. Καλή τύχη
Δύσκολα θα βρεις συμβουλές. Είτε οι χορδές σου είναι ψηλά γιατί το μανίκι τράβηξε μπροστά, (όπως γίνεται στα μπουζούκια), είτε έγινε τσαπατσουλιά στην κατασκευή και δεν έκοψαν σωστά τον καβαλλάρη.
Βεβαιώσου οτι το μανίκι είναι στην σωστή θέση, και οτι γενικότερα το όργανο είναι στατικά…σωστό. Αν δεν παίζεις βιολί, το πιό απλό θα ήταν να δεις 1-2 άλλα όργανα που γνωρίζεις οτι δουλεύουν και παίζουν κανονικά και να συγκρίνεις με το μάτι.
Επίσης,αν αποφασίσεις να κατεβάσεις τον καβαλλάρη, οι μπάσσες χορδές χρειάζονται λίγο μεγαλύτερο ύψος καθώς πάλλονται …φαρδύτερα άρα χρειάζονται μια απόσταση ασφαλείας για να μην αγγίξουν την ταστιέρα όταν παίζεις.
Καλυτερα μην πιανεσαι μονος…το βιολι ειναι ενα πολυ ευαισθητο οργανο…ζητα την συμβουλη μαστορα…