Πόσο χαμηλό να είναι ένα μπουζούκι?

Καλησπέρα σας , πολύ πρόσφατα αγόρασα ένα μπουζούκι με βέργα
Το πήρα σεταρισμενο από τον μάστορα και μου είπε είναι δύο χιλιοστά από το ταστο της νότιας λα (καντινια) μετά αφού πείραξα την βέργα είδα ότι μπορεί να κατέβει και άλλο οι χορδές χωρίς να τασταρει (αλλάζει ο ήχος, γίνεται πιο πρίμα , αλλά αυτό δεν μας αφορά στην κουβέντα μας)

Και ρωτώ είναι σωστό να το κατεβάζουμε τέρμα το όργανο (ίσα που να μην τασταρει) ή θέλει πιο πάνω ?

Ρώτα τον οργανοποιό σου Γιάννη καλύτερα. Νομίζω τη βέργα δεν πρέπει να την πειράζεις αν δεν έχει σκεβρώσει προς κάποια κατεύθυνση το όργανο.

Στο πόσο χαμηλά είναι οι χορδές στην ταστιέρα (action), παίζει ρόλο το σετάρισμα (καβαλάρηδες). Αυτό πρέπει να αλλάξει. Μπορείς να έχεις ας πούμε δύο καβαλάρηδες, έναν πιο χαμηλό έναν πιο ψηλό. Σίγουρα θα αλλάξει και το ηχόχρωμα και η γενικά η ένταση πειράζοντας το action.

3 «Μου αρέσει»

Καλημέρα. Η βέργα είναι για να ισιώνει το μανίκι από ψιλοσκέβρωμα. Το χαμήλωμα γίνεται ξυρίζοντας τον καβαλάρη με προσοχή και μετρώντας συνέχεια.

Κύριοι, γνωρίζει κανείς να μου πει τις απιστάσεις, για να χαράξω ζυγό και καβαλάρη σε 3χορδο (6χορδο);;;