Καπάκια Βάρλα

Θα ήθελα να ρωτήσω τους ιδιοκτήτες μπουζουκιών τρίχορδων ιδιαίτερα για την αντοχή- μακροζωία των καπακιών αν το βούλιαγμα είναι συχνό φαινόμενο κτλ

Μανώλη, το ερώτημα που θέτεις δεν μπορεί να απαντηθεί παρά μόνο, μετά από μερικές δεκαετίες εμπειρειών του καθενός από εμάς και για συγκεκριμένα όργανα. Αλλά και πάλι, οι απαντήσεις θα πρέπει να αξιολογηθούν με βάση στατιστική μέθοδο προσέγγισης, όπου όμως το δείγμα δεν θα είναι τόσο αντιπροσωπευτικό ώστε να υπάρξει αξιοπιστία. Επιπρόσθετα, πρέπει να εξεταστούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες “έζησε” το κάθε όργανο: εναλλαγές θερμοκρασίας / υγρασίας, ιδιότητες χορδών που φόραγε και άλλα πολλά.

Η σύνδεση με τον Βάρλα, πού κολλάει;

η ερώτηση μου δεν είναι πονηρή, απλά επειδή διαβάζω για καταπληκτικό σκάσιμο στα μπουζούκια του Βάρλα αναρωτιέμαι αν και η μακροζωία τους είναι εξίσου σίγουρη…

Καλύτερα λοιπόν να ρωτήσεις κατευθείαν απ’ την αρχή, όπως το κάνεις τώρα, επικεντρώνοντας στις κατασκευές του συγκεκριμένου οργανοποιού.

Αγαπητε μου φιλε, εχω οργανο του παναγιωτη 4 χρονια στα 5, εδω που ζω εχει πολη υγρασια το καλοκερι και ξιρασια το καλοκερι. Οταν εχει υγρασια οπως γνωριζεις ο μανικας παει πισω, και ανεβαζει τιν πιεση στις χορδες. Με λιγα λογια, για τα 4 χρονια ποθ εχω το τριχορδακι μου το καπακι ειναι πολι ομορφο και στιν θεση του.

Ευχομε να σε βοιθαει το σχολειο αυτο.