Hθελα να χαιρετίσω όλη την παρέα… μια ερώτηση θέλω να κάνω για όσους ασχολούνται με την κατασκευή oργανων…σε ένα καπάκι μπουζουκιού, τη κούρβα πρέπει να έχει, δηλαδή ποσα χιλιοστά;…έχω δει με 2-3, αλλα έχω δει και μπουζούκια με 7-8 mm κούρβα. Επίσης, το πίσω μέρος του μπουζουκιού πρέπει αν είναι στα ίσια με το καβαλάρη, η ανεβασμένο όπως βλέπεις συνήθως με κάτι παλιά μπουζούκια? Έχω δει όργανα που άπω την αρχή είναι κατασκευασμένα έτσι και φαίνονται σαν βάρκες. Η εξήγηση από τον μάστορα ήτανε ότι γίνεται έτσι να έχει λιγότερη πίεση το καπάκι. τι νομίζεται;
5mm πιστευω ειναι καλα για την καμπυλη του καπακιου!
αυτό σίγουρα έχει να κάνει και με ποσο δυνατό είναι το καπάκι κάθετα με τα νερά του, και με τη σκάφος έχεις να κανεις, δηλαδή ποσο φαρδύ είναι
η δεύτερη ερώτηση με αποσχολεί περισσότερο…το πίσω μέρος του μπουζούκια πρέπει να ξεκινάει απ την αρχή απάνω, η μήπως είναι ένα φαινόμενο που δημιουργείται με τον καιρό
στα τέσσερα μπουζούκια που έχω φτιάξει τους έχω δώσει περίπου 3-5 mm κούρβα, και ανεβάζω την kolantza ελάχιστα ώστε να μην χρειάζομαι να πιέσω το καπάκι πολύ κάτω s’αυτό το σημείο μετά απ την κούρβα που έχω δώσει
οταν βαλεις το καπακι πανω στο σκαφος χωρις να το πιεζεις με τα χερια, πρεπει να εφαπτεται σε ολη την περιμετρο του σκαφους.τωρα αν εχουμε ενα καπακι με κουρμπα και ενα ισιο σκαφος θα υπαρχει κενο στο πισω μερος του σκαφους και θα πρεπει να πιεσεις το καπακι για να εφαρμοσει.επειδη ομως το καπακι δεν πρεπει να το πιεσουμε (γιατι θα χασει την παλμικοτητα του)φτιαχνουμε το σκαφος σαν βαρκα οπως ειπες.
Το καπακι δεν θα πρεπει να πιεζεται οταν το κουμπωνουμε πανω στο σκαφος.Την αναλογη κλιση που θα εχεις στο καπακι θα πρεπει να την εχεις και στο σκαφος.
Για να εχεις ενα καλο αποτελεσμα κανονισε η διαφορα απο το σημειο που θα καθησει ο καβαλαρης με τον πισω ντακο να ειναι 1-1.5 χιλ οταν βαζεις το καπακι πανω στο σκαφος.
Θα ήθελα να ρωτήσω για να γινει αυτη η κούρμπα στο καπάκι πρεπει και τα δύο καμάρια που
είναι ανάμεσα στον καβαλάρη και την τρύπα να εχουν κλίση η μονο το ενα
αυτό που είναι κοντά στον καβαλαρη???
προς το παρόν έτσι ακριβώς τα έχω κατασκευάσει…ποσο είναι η σωστή κούρβα…έχω δει μέχρι 8mm σε κάποια μπουζούκια (όνομα δεν λέω)…ούτε ξέρω πως καπακώνεται ένα τέτοιο όργανο
πάντως ευχάριστο σε όλους για την βοήθεια σας
Όλα τα καμάρια θα έχουν ακριβώς την ίδια καμπύλη.