καλησπέρα (Βοήθεια για αρχάρια παίκτρια, τρίχορδο ή τετράχορδο)!!

αποστολή εξετελέσθη, παύσατε πύρ!
καλή αρχή λοιπόν!!!

Οχι μην παυετε…ηταν ενδιαφεροντα αυτα που “λεγατε”…Αν μη τι άλλο, καλό ειναι να μάθει και λίγο ιστορια της μουσικης μέσα απο τον υπολογιστη…Και η παρουσίαση σας μεσα απο τους διαλογους ηταν πολυ καλή…Μου δημιουργησατε και εμενα την περιεργεια να μαθω για την εξελιξη του ρεμπετικου, παραδοσιακου,λαικού τραγουδιου.

καναμε το καλο λοιπον… :slight_smile:
οχι τιποτα αλλο αλλα θα επρεπε αργοτερα να αγορασετε και δευτερο όργανο…

καλημέρα!!!Πήραμε το μπουζουκάκι μας…Τρίχορδο!!!Να και ένα μικρο δείγμα…ακούστε μια “μπουζουκοπαίκτρια” εν τη γενεσει!!!Ειμαι περήφανη…ξέρω οτι δεν παιζει και πολύ καλα αλλά τώρα ξεκίνησε…
https://youtu.be/PZ7FFRHA1ic
https://youtu.be/8LMljSf26wE

1 «Μου αρέσει»

Για αρχή μια χαρά παίζει! Αν και δεν είμαι ειδικός επί του θέματος, αλλά κρίνω από αυτό που ακούω.
Το μόνο που ίσως θα έλεγα είναι να μην “κολλάει” στο θέμα ταχύτητα, αλλά πιο πολύ την καθαρότητα του ακούσματος. Αρκετές φορές ακούγεται σαν να βιάζεται και χάνει σε καθαρότητα. Καλή συνέχεια λοιπόν στην αξιόλογη όπως φαίνεται προσπάθεια!

μόλις ξεκίνησε και παίζει με τόση ευχέρεια; μπράβο! έχει αίσθηση του τονισμού και του χρωματισμού, πολύ βασικό αυτό. με μια κιθάρα για συνοδεία (για πιο σταθερό τέμπο) και λιγότερη βιασύνη (μάλλον λόγω τρακ ηχογράφησης) το αποτέλεσμα θα ήταν εξαιρετικό.
να υποθέσω ότι είχε ασχοληθεί ήδη με μουσική και με άλλα όργανα;
καλορίζικο το μπουζουκάκι!

Σας ευχαριστούμε πολυ!!!Οχι, πέρα απο ενα δανεικο τζουραδάκι που γρατζούνισε για κανενα εξαμηνο δεν είχε ποτέ ξανα επαφή με οποιοδήποτε μουσικο όργανο…Απλά το μπουζουκάκι το τράβηξε η ψυχούλα της…Με την ταχύτητα έχουμε ένα θέμα,ειναι αλήθεια…Τι να πεις…η νιότη βιάζεται…Πως σας φαίνεται ο ήχος του μπουζουκιού μας…όσο μπορείτε να καταλαβετε…

σοβαρά; τότε μιλάμε για πολύ καλή αντίληψη, και υποθέτω έναν πολύ μεθοδικό και μεταδοτικό δάσκαλο.
αν επιτρέπεται, για τί ηλικία πρόκειται;
το μπουζουκάκι μια χαρά ακούγεται!

Μία πολύ σημαντική (με δεδομένες τις προηγούμενες δημοσιεύσεις σε αυτό το θέμα) ερώτηση: το συγκεκριμένο ρεπερτόριο το επέλεξε η ίδια, ή της δόθηκε; Αν πάρουμε απάντηση σε αυτό, θα επιστρέψω με κανα δυό σχόλια. Πάντως ήδη, αν πρόκειται για παιδί που για πρώτη φορά ασχολείται σοβαρά με εκμάθηση οργάνου, πρόκειται για άνθρωπο που μάλλον θα ξεπεράσει τα όρια του απλού ταλέντου.

Το ρεπερτόριο της το επιλέγει η ίδια…της αρεσουν τα παλιά τραγούδια.Εγω μαγκας φαινομουνα,Επαμεινώνδας,Σάκαινας,παξιμαδοκλέφτρα κ.λ.π και η τελευταια της μεγάλη αγάπη"το μπουζουκι μου εχει κεφια"

απίστευτο… με τέτοιο χειρισμό στο δεξί;!

Πολλά μπράβο και συγχαρητήρια.
Φαίνεται πως είναι ταλέντο η μικρή.

Και για τα τραγούδια που επιλέγει το τρίχορδο ήταν η πιο σωστή επιλογή.

Είναι πάρα πολύ καλό και ελπιδοφόρο, μπράβο.

Για το θέμα της σταθερότητας στο χρόνο (ιδίως για το πρώτο κομμάτι) έχω να παρατηρήσω:

Ο αρχάριος, όταν προσπαθεί να πρωτομάθει, μερικές νότες δυσκολεύεται να τις παίξει τη στιγμή ακριβώς που πρέπει, και βγαίνουν «κουνημένες». Προχωρώντας μαθαίνει να το ελέγχει αυτό, και να ρίχνει την κάθε νότα με ακρίβεια μετρονόμου. Προχωρώντας κι άλλο, φτάνει κάποια στιγμή να αποδεσμευτεί από αυτή τη μαθηματική, μηχανιστική ακρίβεια, οπότε ξαναρχίζει να βγάζει κουνημένες νότες. Μόνο που τώρα πια δεν πρόκειται για λάθος αλλά για μια συνειδητή επιλογή, που δίνει στο κομμάτι το ρυθμό όχι μιας μηχανής ακριβείας αλλά της ανάσας, του λόγου ή του χορού. Έχει προχωρημένους παίχτες που δεν κατάφεραν ποτέ να περάσουν από το δεύτερο στο τρίτο στάδιο.

Εδώ ακούω αρκετές τέτοιες κουνημένες νότες, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω αν είναι επειδή η μαθήτρια δεν έχει φτάσει ακόμη από το πρώτο στο δεύτερο επίπεδο, δηλαδή δεν καταφέρνει να είναι ακριβώς στο χρόνο, ή αντιθέτως επειδή το έχει ήδη ξεπεράσει και έχει πάει στο τρίτο.

Ωστόσο, επιτρέψτε μου και μια άλλου είδους παρέμβαση: Δεν υπάρχει λόγος να ανακοινώνεται το κάθε βήμα της προόδου της σε μια ανοιχτή κοινότητα. Μικρή είναι. Δεν έχει προλάβει τον κόσμο προ ίντερνετ, που ή είσαι σπίτι σου και σε βρίσκω ή δεν είσαι και δε σε βρίσκω. Αυτή η ιδέα ότι τα πάντα ανακοινώνονται, ότι σημειώνω στο φβ μου αν είμαι σε σχέση ή χωρίς, αν μπήκα στο μπάνιο ή βγήκα, αν έπαιξα καλά και πόσο καλά το τελευταίο μου κομμάτι, είναι δύσκολη να τη διαχειριστεί κανείς ακόμη και σε μεγαλύτερες ηλικίες χωρίς να του έρθει τούμπα. Θα έρθει η στιγμή ν’ αρχίσει να βγάζει το όργανο στις παρέες της και ίσως, αν το θελήσει, πολύ αργότερα, να παίζει και δημόσια. Προς το παρόν τα εν οίκω μη εν δήμω.

Συγγνώμη αν μπήκα σε χωράφια που δε με αφορούν. Δεν επιθυμώ να φυτρώνω εκεί που δε με σπέρνουν, απλώς βρίσκω ότι το θέμα έχει ήδη ανοιχτεί τόσο ώστε να μπορεί και το άγνωστο μέλος του φόρουμ (εγώ) να πει το λογάκι του.

Σας ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις σας όσον αφορα το μουσικο κομμάτι…όσο για το υπολοιπο θα δεχόμουν την μομφη σας αν είχατε ξαναδει δημοσιευση με την πρόοδο της…Πήρε καινουριο μπουζουκι και όπως και άλλα μέλη το παρουσιασαμε…δεν είδατε οποιοδηποτε άλλο στοιχειο του παιδιου,το βίντεο είχε μόνο ήχο…Επειδη το σχόλιο σας το εκλαμβάνω σαν επίθεση που δεν την καταλαβαίνω και εφόσον ειστε διαχειρηστης σας παρακαλώ να διαγραφούν όλες οι δημοσιευσεις μου και να διαγραφώ…Και όσο για το σχολιο περι φεισμπουκ…με συγχωρειται αλλα ειναι προσβλητικο για εμενα να παρομοιζεται τη δημοσιευση μου με αυτα που αναρτωνται εκει

χαλαρά… δεν νομίζω ότι έγινε επίθεση και εξάλλου ο περικλής μίλησε ως απλό μέλος του φόρουμ. στην τελική μάλλον συγκλίνουν οι απόψεις σας περί έκθεσεις στα social media, οπότε ελπίζω να συνεχίσουμε να συζητάμε κανονικά.
συγγνώμη που πετάγομαι σαν χορδή, αλλά είναι κρίμα να παρεξηγιόμαστε έτσι. είναι βεβαίως απολύτως κατανοητή και σεβαστή η ευαισθησία σας ως μητέρα, αλλά ας μην συζητάμε για διαγραφές τη στιγμή που καλά-καλά δεν γνωριστήκαμε ακόμα…
εύχομαι κάθε πρόοδο στη μπουζουκοπαίχτρια!