Ιωάννης Χαλικιάς (Jack Gregory)

Γειά σας παιδιά ! Θα ήθελα να ξανακάνω μια ερώτηση που είχε κάνει κάποιο παιδί από το forum και δεν απαντήθηκε . Τι βιογραφικά στοιχεία υπάρχουν για τον Ιωάννη Χαλικιά ( Jack Gregory ) . Αρη σε μία παλαιότερη συζήτηση ανέφερες ότι ήταν μέλος του forum ο γιός του Χαλικιά . Υπάρχει κάποιο email του ; Δούλεψε ο Χαλικιάς σαν επαγγελματίας μπουζουξής ; Ηχογράφησε μόνο τέσσερα οργανικά κομμάτια ; Στο δεύτερο τεύχος του περιοδικού Λαικό Τραγούδι ( νομίζω δεύτερο ) είναι πέντε οι ηχογραφήσεις που είναι στο όνομα του Χαλικιά . Ο ήχος του μπουζουκιού του Χαλικιά μου φαίνετε σαν ηλεκτρικός ( σαν να παίζει μπουζούκι με ενισχυτή ) . Εσείς τι λέτε ; Μια τελευταία ερώτηση ( κιααααααααάλη ; ), μπορούμε να δούμε κάπου συζητήσεις από το παλαιό forum ; Sorry αν σας κούρασα και ευχαριστώ προκαταβολικά .

Κώστα, πράγματι σ’ αυτό εδώ το φόρουμ, ο γιός του Χαλκιά (ή Χαλικιά) έστειλε ένα μήνυμα μέσω μιάς φίλης του Ελληνοαμερικάνας. Ήταν η εποχή που… μιλούσαμε και Αγγλικά! Απάντησα αμέσως, κι ύστερα από ανταλλαγή μηνυμάτων, μίλησα μαζί του στο τηλέφωνο -να δεις το λογαριασμό που μου ήρθε! Λοιπόν:
Ονομάζεται Gregory Halkias, και μιλάει μόλις 5-6 λέξεις Ελληνικά. Έμαθα πως ο πατέρας του, γιά κάποιους λόγους που δεν έμαθα, αποσύρθηκε από τη δισκογραφία και έφτιαξε σπίτι του ένα υπέροχο στούντιο. Α’ αυτό το στούντιο, σώζονται σε μαγνητοταινίες, περίπου… 40 ώρες μουσικής (δεν είμαι βέβαιος γιά τον αριθμό), γιατί όποιος πέρναγε, τον έβαζε ο γέρος στο στούντιο του να παίξουν μαζί και να γράψουν. Παίζουν λοιπόν και τραγουδάνε σ’ αυτό το υλικό, εκτός από τον Χαλκιά, και ο Χιώτης, ο Μπέμπης, η Ρένα Ντάλια και άλλοι πολλοί. Άκουσα (στο τηλέφωνο) ένα μέρος από το Μινόρε Long Version, που κρατάει λέει 11 λεπτά. Απ’ αυτό που άκουσα φαίνεται εξαιρετικό.
Το υλικό αυτό, το έχει χρόνια τώρα (απ’ ό,τι φαίνεται) ο Τσάρλυ, και περιμένει κάποια στιγμή γιά να το εκδώσει.
Ο Gregory μου φάνηκε πολύ επιφυλακτικός γιά να εμπιστευτεί το υλικό σε κάποιον άλλο, και υπολόγιζε ο άνθρωπος καμιά πολύ γενναιόδωρη προσφορά από το Υπουργείο Πολιτισμού, ή κάποιο Μουσείο, ή κάποιον σύγχρονο Μαικήνα. Του εξήγησα πως εδώ είναι παράγκα, και δεν μπορεί να ελπίζει σε τίποτ’ άλλο, από τα τυχόν έσοδα μιάς ΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΕΚΔΟΣΗΣ.
Η επαφή διακόπηκε, κι εγώ δεν έχω τα λεφτά που χρειάζονται γιά να επεκτείνω την έρευνά μου στην Αμερική…

Δεί δή χρημάτων,ώ άνδρες Αθηναίοι και …Νεουορκέζοι!!!

ε, ΟΧΙ!..Γκρεγκορυ, το υλικο του μπαμπα σου στο λαο εδω και τωρα- Οχι να υπαρχουμε τοσοι θαυμαστες και να ακουμε τεσσερις ηχογραφησεις- και να υπαρχουν 40 ωρες ηχογραφησεων να καθονται… Θα< σχισω τα ιματια μου- και ειναι και περιοδος προ διαιτιτικη- δε λεει.

Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες κύριε Κώστα ! Κρίμα να μένουν τέτοια αρχεία αδημοσίευτα ! Πάντως εγώ είμαι πρόθυμος να βοηθήσω από μεριά μου από προσωπικό ενδιαφέρον να κάνουμε κάτι έτσι ώστε να μαθευτούν περισσότερα πράγματα ( ηχητικό υλικό αλλά και βιογραφικά ) για τον Ιωάννη Χαλικιά . Είμαι φοιτητής μουσικής και ίσως να μπορούσα να κάνω κάτι . Ευχαριστώ και πάλι και καλά να περνάτε !

Ξέχασα , μαζί σου Δημήτρη και εγώ τώρα έτσι αισθάνομαι!!!

Ρε μάγκες και γω μαζί σας, ο τύπος ήτανε (ταπεινή άποψή μου) το καλύτερο μπουζούκι όλων των εποχών… Αλλά το τέταρτο που κυκλοφόρησε ποιο είναι; Το μινόρε, τον ξεφτίλη, και το μουρμούρικο ξέρω (και έχω) ποιο είναι το 4ο και που μπορώ να το βρω; Ελεήστε έναν ξενητεμένο νέωπα…

Χαίρε ξενητεμένε μάγκα Λεωνίδα (προς τα που βόσκεις; εγώ σαπίζω εις το υγρό πλην ένδοξο Μπριστόλιον, γκωντ μπλαισ δαι κουείν).

Του ανυπέρβλητου Τζακ είναι επιπλέον (εαν δε με απατά η μνήμη μου): μια ταξιμάρα (ραστι του τεκέ νομίζω) όπου ακούγεται το αγαπημένο μου “ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΤΖΑΚ” και ένα ζεϊμπέκικο στη μελωδία της “Μανταλένας” (“Μυστήριο”).

Το ταξίμι πρέπει να το έχουνε ανεβασμένο στο sealabs.

Γηώρζ τρούλλοι,

Πάν.Καρ.

Τρούλλοι ιντερκούλερ το σάιτ φίλε Πάνο ξύπνησε το Ρέντιγκ με τις πενιές του ΤΖΑΚ! Πίσω αγγλάρες!

Ρε Λεωνίδα, του Ρέντη είναι μια ωρίτσα από δω χάμω… Κάνε τα κουμμάντα σου… έχομε φτιάξει καλή παρέα.

Άντε, Μωάμεθ πάει βουνό. Φέρνω και μπουζούκι και τα σέα και σκάω το σ/κ. Φέρνω και φιλαράκο μπαγλαματζή και - άμα προλάβω να βρω ταστόσυρμα - και το μπαγλαμά του το φωνακλά.

Δε ρεστ γουιθ ημέηλ…

ΥΓ ζητώ συγγνώμη απ’τους φίλους ακροατές για το εκτός-θέματος

Λεωνίδα, τσέκαρε το μέηλ σου…

Σε ποια πολη στο Αμερικα μενει ο Γκρεγκορυ …μηπως και τον ψαξουμε απο δω ??
Τηλεφωνο του εχει ο Κωστας Φερρης ??

Γρηγόρη, δε θυμάμαι καλά, νομίζω Σικάγο. Υπάρχει στο αρχείο του Φόρουμ το μήνυμα που μας έστειλε μιά κυρία με Αμερικάνικο όνομα, και θυμάμαι πως λέγεται Gregory Halkias. Κάτι πρέπει να σημαίνει αυτό με το ψευδώνυμο του πατέρα του. Πάντως όλα τα στοιχεία πρέπει να τάχει ο Charlie Howard.

… και τα κραταει καλα κρυμμενα !!!

που και που βγαζει και κανενα δισκακι …

αφεριμ γιουναιτεντ στεϊτς …