Γεια σε όλους. Εχω στη κατοχή μου ένα υπέροχο τετράχορδο μπουζούκι, με καταπληκτικό ήχο, υπέροχο σκάσιμο, με πολύ ένταση και που γεμίζει όλο το μαγαζί όταν παίζω σκέτα με αυτό. Είναι επίσης πανέμορφο, με πολύ ωραία σχέδια.
Δεν έχει όμως ετικέτα. Εκείνος που μου το πούλησε, μου λέει οτι το πήρε στον Θεόφιλο Γαζέτα στην Καρδίτσα. Όταν όμως πήγα στην Καρδίτσα, ο κ. Γαζέτας μου είπε πως δεν το κατασκεύασε ο ίδιος το μπουζούκι αυτό, αλλα ότι απλά του έκανε επισκευή, επειδή είχε κάποιες ατέλειες λόγο του οτι ήταν παλιό, και ότι το μπουζούκι το είχαν φτιάξει 2 αδέρφια στη Λάρισα, οι οποίοι δεν είναι εν ζωή πλέον. (Μάλιστα μου είπε οτι ο ένας έφυγε απο καρδιά)
Ξέρετε μήπως πως λέγονται αυτά τα αδέρφια απ τη Λάρισα. Θα ήθελα πολύ να ξέρω τα ονόματα των κατασκευαστών του οργάνου μου, ειδικά όταν βλέπω ενα τέτοιο αριστούργημα.
Ο Γαζέτας είπε ότι είναι 2 αδέρφια που δουλεύανε μαζί, ο ένας πέθανε απο εμφραγμα, ο άλλος απο δυστύχημα. Δυστυχώς τότε δεν μου ήρθε να τον ρωτήσω τα ονόματα τους. Πλέον δεν ζουν αυτά τα αδέρφια. Μπορεί να μην υπάρχει καν το εργαστήριο τους πλεον, δεν είμαι σίγουρος γι αυτό όμως.
τα αδερφια λεγόταν Παπαναστασίου ..στους έξι δρόμους( συνοικία της Λάρισας στο κέντρο)…οι οποίοι όντως έχουν πεθάνει
το εργαστήριο το ανελαβε μετά για κάποια χρόνια ο Βασίλης …που ξεχναω αυτή τη στιγμή το επίθετο του…και φτιάχνει φοβερά οργανα αλλά τώρα δουλεύει στο σπίτι του στην συνοικία Αβέρωφ