Ερώτηση υλικού ?

Πώς λέγεται το υλικό το άσπρο που βρίσκεται στην ταστιέρα στα τάστα 1-3-5-7-9-12-15-17-19 ?
Πού μπορώ να το βρώ ?
Μπορεί να κοπούν κομμάτια στα μεγέθη όπως τα συγκεκριμένα στην φωτό , στο μέγεθος που θέλω εγώ ?

Στο μπουζούκι ξέρω ότι τα λένε τσαμπουκάδες. Μπορείς να βρεις ( δεν ξέρω εάν υπάρχουν έτοιμα κομμένα έτσι όπως τα θες αλλά πολύ πιθανόν ) στον Στεφανίδη ( είναι Ζωοδόχου Πηγής στο ύψος του Ελληνικού Ωδείου στα Εξάρχεια, ένα μικρό υπογιάκι είναι, δεν θυμάμαι κάτι άλλο ) και στον Κωνσταντέλο που είναι στο Γαλάτσι νομίζω Πάρνηθως 92 και τηλ. τηλ 2102921235. Και οι δύο πουλούν υλικά οργανοποιείας.

Τα υλικά που χρησιμποποιούνται για αυτή τη δουλειά είναι δύο ειδών:

  1. Το ακρυλικό υλικό το οποίο είναι σχετικά φθηνό το οποίο θα το βρείς σε διάφορους χρωματισμούς ακόμα και σε απομίμηση abalon.
  2. Το φυσικό υλικό (όστρακο) που είναι ακριβότερο. Στην περίπτωση του όστρακου υπάρχουν διάφορες κατηγορίες αλλά η ποιό συνηθισμένη περίπτωση είναι το λευκό με ιριδισμούς (Mother of pearl) και το πρασινο-μπλε-κόκκινο (abalon) που στα Ελληνικά θα το συναντήσεις με την ονομασία σεντέφι ή αμπελόνι.
    Στην περίπτωση του φυσικού όστρακου θα το βρείς διαθέσιμο σε πλακίδια διαστάσεων
    1χ40χ22 mm ή 1,6x25x35 mm ή 1χ26χ48 mm εάν πρόκειται για λευκό.
  3. Το ξύλο (χρησιμοποιείται ποιό σπάνια)

Για να συμπληρώσω, η κοπή μπορεί να γίνει με σέγα χειροτεχνίας χρησιμοποιώντας λεπτά επίπεδα πριονάκια και οπωσδήποτε εάν θα δουλέψεις με ευθείες γραμμές, η τελική κατεργασία θα γίνει με γυαλόχαρτο πάνω σε τάκο (όσο αφορά τις ακμές) για να εξομαλυνθούν οι ατέλειες.

To υλικο που χρησιμοποιουμε ειναι συνηθως ασπρο οστρακο αλλα μπορει να μπει ακρυλικο η ασετοπαστα.Σε ενημερωνω οτι μπορω να σου κοψω οτι σχεδιο θελλεις σε οτιδηποτε υλικο

δασκαλε!εκεινο το μπουζουκι που μου εχεις φτιαξει θα χαλασει ποτε η θα το εχει και το παιδι μου?
μετα απο 5 χρονια τωρα αλλαξαμε ταστα κι αυτο γιατι τα ελιωσα απο το παιξιμο.αμα θελει ο ανθρωπος δημιουργει!!!:110: