Ερώτηση για ξύλο "Oak" (Δρυς)

Παλιά ξύλα σίγουρα υπάχουν και όσοι ψάχνουν (και πληρώνουν εννοείται) βρίσκουν. Λάβετε υπόψη σας πως κατά καιρούς ξεσκαρτάρονται παλιές αποθήκες ξυλεας. Ξέρω περίπτωση που παλιά ξύλα από εκποίηση αποθήκης πουληθήκαν για καυσόξυλα. Κάποτε αγόρασα δύο μαδέρια καρυδιά αφρικάνικη πολύ παλιά από μία ξυλαποθήκη. Σταμάτησαν να τα δουλεύουν και είχε μείνει μια όρθια στίβα πίσω από μία οριζόντια στίβα καινούργια ξυλεία. Για να τα πάρεις έπρεπε να σκαρφαλώσεις στην στίβα 2 μέτρα ύψος για να τα πάρεις με από πίσω, με σκόνη δυο δάχτυλα πάχος εννοείται. Μου τα είχε δώσει φθηνά γιατί ήθελε να τα ξεφορτωθεί. Το μετάνιωσα που δεν πήρα παραπάνω. Έχω επίσης μερικά μαδέρια από ένα υπέροχο μαόνι εξαιρετικής ποιότητας Ονδούρας που μου χάρισε ένας ερασιτέχνης οργανοποιός που στάματησε να ασχολείται λόγω ηλικίας. Τα είχε αγοράσει ως παλιά ήδη από το 1970. Σαν ρακοσυλλέκτης όπου βρεθώ κοιτάω δεξιά και αριστερά στις γειτονιές για τίποτα πεταμένα έπιπλα ή κορμούς. Στο πορτ παγκάζ έχω δύο πριόνια μόινμα για την δουλειά αυτήν. Έχει βρει κατα καιρούς κάποια που μπορούσες να βγάλεις κάτι αξιόλογα ξύλα. Φίλοι μου έχουν δώσει από παλιά έπιπλα κάποια παλιά ωραία ξύλα και από στέγη παλιά κατράνι 120 χρονών (δυστυχώς στενό για καπάκι μπουζουκιού) .Ξεκίνησα να ασχολούμαι με την οργανοποιία ως ερασιτέχνης πριν από 20 χρόνια. Στοκάρισα και ξύλα και καπάκια από την αρχή. Τα όργανα που φτιάχνω τώρα έχουν καπάκια αγορασμένα από το 2006 και και 2007. Συνεχίζω και αγοράζω ακόμα και ευλεπιστώ να ζήσω τουλάχιστον άλλα 20 χρόνια για να έχω να φτιάχνω όργανα. Ματαιοδοξία;; Προς το παρόν κανείς από τους γιούς μου δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται να ασχοληθεί με την οργανοποιία. Άμα δεν είμαι σε θέση να συνεχίσω εγώ, κάπου θα βρω να τα χαρίσω για να μην πάνε για καυσόξυλα.

4 «Μου αρέσει»

Μα αυτό λέω.Και νέος οργανοποιός σχετικά να είναι κάποιος δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να βρει ξύλα.Σίγουρα παίζουν ρόλο τα ξύλα αλλά το χέρι του μάστορα παίζει παραπάνω.