Ερώτηση για μεταχειρισμένο τζουρά

Γνώμη για αυτό το οργανακι; Προφανώς και απο φωτογραφίες μπορούμε να ξέρουμε ελάχιστα αλλά η ερώτηση μου είναι αξίζει να πάω να το δω από κοντά καν; Με προβληματίζει που έχει ξύλινο nut και πάνω και κάτω και όχι κοκκαλινο, κατά τα άλλα και στις άλλες φωτογραφίες και τα τάστα φαίνονται καλά και γενικά δεν διακρίνω κάποιο προφανές ψεγάδι. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας!

Απ’ τα λίγα που ξέρω, το κόκαλο στους καβαλαρηδες είναι βασικότατο, πέρα απ’ όλα τα άλλα (κατασκευαστικα)…

1 «Μου αρέσει»

Δεν θέλω να σε απογοητεύσω αλλά δεν θα έδινα με τίποτα 170 ευρώ για ένα μεταχειρισμένο όργανο φτιαγμένο κατά πάσα πιθανότητα από ερασιτέχνη. Από όσο μπορείς να κρίνεις από τη φωτογραφία γενικά δεν είναι κάποια κατασκευή ιδιαίτερη.
Στα λεφτά αυτά ή και λιγότερα βρίσκεις όργανο καινούργιο από βιοτεχνία (όχι οργανοποιό) που τουλαχιστον έχεις μεγαλύτερη πιθανότητα να πληρεί τις ελάχιστες προϋποθέσεις.
Δες ενδεικτικά κάποια όργανα από εμπόρους
https://www.skroutz.gr/c/468/tzouras.html?page=1

Μιλάμε πάντα για φθηνά όργανα με το σκεπτικό απλά να πάρεις ένα τζουραδάκι να ψιλογρατσουνάς.
Αν σε ενδιαφέρει πιο σοβαρά καλύτερα να διαθέσεις κάτι παραπάνω και να πας σε όργανο επώνυμου οργανοποιού.

1 «Μου αρέσει»

Ευχαριστώ και για τις δύο απαντήσεις!
Όντως το όργανο δεν το θέλω σίγουρα για επαγγελματική χρήση, έτσι λίγο για την παρέα και για μόνος μου…
Sakkali ευχαριστώ πολύ έψαξες και το λινκ να μου στείλεις, πιθανότατα θα κοιτάξω για εκεί! Όντως δεν φαίνεται κάτι ιδιαίτερο το όργανο γι αυτό ήμουν κι εγώ τόσο σκεπτικός, από ο,τι φαίνεται δεν θα μπω καν στον κόπο να βρεθώ να τον δοκιμάσω…

Περισσότερες απαντήσεις για την σημασία και το κατά πόσο είναι απαραίτητο το κόκκαλο στους καβαλάρηδες θα εκτιμηθούν, απο περιέργεια και μόνο :grin:

Το κόκκαλο στον καβαλάρη για τα μπορυζουκοειδή είναι αναγκαίο σε σχέση με το ξύλο και για λόγους αντοχής (στην τάση των χορδών) αλλά βασικά για τον ήχο (καλύτερη μετάδοση του ήχου). Στα πολύ φθηνά μπουζούκια (παλιότερα πιστεύω γιατί έχω χρόνια να δω κάτι τέτοιο σε καινούργια κατασκευή), βάζανε τάστο στον καβαλάρη. Έτσι ήταν το πρώτο μου μπουζούκι που αγόρασα το 1993 (αμάν μοιάζω μαθουσάλας μάλλον). Τώρα, πια και σε φθηνά όργανα δεν έχω δει χωρίς κόκκαλο.

1 «Μου αρέσει»

Να πω ότι σε πολλά οργανα από 200 έως 600-700 βάζουν λευκό πλαστικό τύπου κόκκαλο στους καβαλάρηδες που σχεδόν δεν το αναγνωριζεις.
Φυσικα στο αναφέρουν και δεν στο πουλάνε για κόκκαλο.
Έχω τέτοιον καβαλαρη σαν backup.

1 «Μου αρέσει»