Διαθεσιμότητα ανταλλακτικών για τρίχορδα

Γενικά ξέρει κανείς αν τα μουσικά καταστήματα
φέρνουν ανταλλακτικά τριχορδων όπως καβαλάρηδες ζυγούς και κλειδιά ; Αν όχι υπάρχει πιθανότητα να μπορεί κανείς να παραγγείλει μέσω ενός καταστήματος ανταλλακτικά σε οργανοποιο ; ρωτάω γιατί
Δεν έχω ρωτήσει και θέλω να ξέρω γενικά . Δεν αναφέρομαι σε διαδικτυακά καταστήματα αυτά συνήθως έχουν αρκετά ανταλλακτικά
Η ζήτηση παίζει ρόλο με την διαθεσιμότητα ;
ευχαριστώ εκ των προτέρων

ναι, αλλά η ποιότητα που θα βρεις θα είναι γενικά χαμηλή. Ανεξάρτητα απο την ποιότητα οργάνου που έχεις, ο καβαλάρης και ο ζυγός πρέπει να σεταριστούν επάνω στο όργανο.
κάθε όργανο είναι διαφορετικό και συχνά, λόγω καιρου και τάσεων,συμβαίνουν κάποιες μικροαποκλίσεις απο τις αρχικές κλίσεις και διαστάσεις.
Θα πρέπει λοιπόν, είτε φτηνό είτε ακριβό, το κάθε όργανο, να στηθεί απο εξειδικευμένους μάστορες προκειμένου να παίξει με ακρίβεια και καλό ήχο.Συχνά μάλιστα χρειάζονται φρεσκαρίσματα στο σετάρισμα, όπως εξελίσεται το όργανο.
Τα έτοιμα εξαρτήματα του μαγαζιού απευθύνονται κυρίως στον ερασιτέχνη που θέλει να μαστορέψει λίγο αλλά ίσως απογοητευτείς αν δοκιμάσεις.Είναι δουλειά που θέλει πολύ καλά εργαλεία και εμπειρία.

3 «Μου αρέσει»

Η αλήθεια είναι ότι ερασιτέχνης είμαι δεν ψάχνω τοπ των τοπ απλά θέλω να αναβαθμίσω
Στο οργανακι ώστε να είναι λίγο ποιο αξιοπρεπές . Ο λόγος είναι ότι όπως έχω αναφέρει σε προηγούμενο νημα το όργανο έχει ξύλινο κάτω καβαλάρη χωρίς κοκαλακι. Έτσι ο ήχος τους είναι κάπως μουντος και ούτως η άλλος ο καβαλάρης είναι πολύ προχειροφτιαγμενος και δεν αποδίδει καλα για μενα.στο κάτω κάτω δεν έχω σκοπό ποτέ να πάω σε μαγαζί η ταβέρνα . Άμα ήταν έτσι θα αγόραζα άλλο όργανο ! Και επειδή δεν ενδιαφέρομαι για κάτι τέτοιο απλά θα ήθελα να έχω εστω ένα αξιοπρεπές οργανακι γιατί κιόλας δεν είναι το κύριο όργανο μου . Όμως με βοήθησε πολύ η απάντηση σου θα το κοιτάξω και άμα είναι όταν ανοίξουν τα καταστήματα θα πάω να ρωτήσω ευχαριστώ ιδιαιτέρως!!! Γενικά όμως έχω μάθει να ρυθμίζω τον καβαλάρη ώστε να έχει intonation που λένε οπότε αν εννοείς αυτό δεν θα έχω πρόβλημα να το ρυθμίσω σωστα

ο καβαλάρης και ο ζυγός χρειάζονται χάραγμα και τρίψιμο με ακρίβεια, προκειμένου να φέρουν τις χορδές ακριβώς στο σωστό ύψος και απόσταση απο την ταστιέρα.δεν εννοω να κουνάς τον καβαλάρη αν φαλτσάρει το όργανο για να φτιάξεις την κλίματα αν φαλτσάρει.
ο έτοιμος καβαλάρης, έστω και καλής ποιότητας, μάλλον δεν θα είναι σεταρισμένος συγκεκριμένα για το δικό σου όργανο. Αν θέλεις να μαστορέψεις,βέβαια κάντο.Αν θέλεις να τελειώνεις με αυτή τη δουλειά και να κάτσεις να μελετήσεις με ένα σωστό όργανο, πήγαινε στο μάστορα.Μην περιμένεις όμως οτι ο καλύτερος ή ακριβότερος καβαλάρης θα παίζει πιο σωστά στο όργανο σου.

Καταλαβαίνω θα μπορούσε ίσως όμως το
Κατάστημα να το κάνει το ίδιο; Εννοώ όπως σεταρουν αλλά οργανακια ; Αυτή ίσως να είναι ασφαλεστερη λύση ; Δεν φαντάζομαι να τους είναι αδύνατον με το αζημειωτο φυσικά μιλώντας !

ναι , θα μπορούσε…αν είχε μάστορα και όχι μόνο πωλητες :slightly_smiling_face:

2 «Μου αρέσει»

Ευχάριστω . Ευτυχώς στο κατάστημα κοντά μου κάνουν επισκευές και σεταρισματα
Πιστεύω πως Κάτι θα μπορούν να κάνουν ευχαριστώ πολύ φίλε @alk για τις συμβουλές σου!