Επισκευή Ακορντεόν

Δεν παίρνω όρκο αλλά όσο και να έψαξα το forum δεν βρήκα κάποια πληροφορία για επισκευή ακορντεόν.

Έχω ένα 32-άρι Bartolini (50 ετών) που σε μια έρευνά μου ανάμεσα στους εμπόρους του Αθηναϊκού κέντρου, δεν μπόρεσα να βρώ επισκευαστή, πλήν μιας άθλιας αντικατάστασης της φυσούνας του για την οποία μετάνοιωσα. Όλες οι άλλες προσπάθειες κατέληξαν στο θλιβερό: “Μέχρι πέρσι, πρόπερσι, κλπ. που ζούσε ο πατέρας μου θα μπορούσε να στο φτιάξει…”

Γνωρίζει κανείς κάποιο καλό μάστορα;

Ζαφειρίου Παναγιώτης.
6944 76 05 80.
Τον προτιμούν οι επαγγελματίες
Είναι σχεδόν 45’ εκτός Αθηνών.
πάρε τηλ και θα σου πεί.

Πάνος

Πάνο σ’ ευχαριστώ!

You are wellcome. :slight_smile:

Επίσης: Κετετζιάν Αλμπέρ, 6977.083.552 & 210.93.14.025, στη Νέα Σμύρνη.
Δοκιμασμένος και καλός.

Ρετσίνα ευχαριστώ επίσης.

Στον Άλμπερτ στην Ν. Σμύρνη έχω πάει και εγώ. Είναι πολύ καλός μάστορας και μπορεί να σου προτείνει λύσεις για το ακκορντεόν σου που δεν μπορείς να φανταστείς!!!
Έχω ένα 96άρι Brandoni και ποτέ δεν ήμουνα πολύ ευχαριστημένος γιατί ο ήχος του ήταν πολύ… λυρικός για τα ρεμπέτικα τραγούδια. Ο Άλμπερτ άλλαξε τον ήχο, τον έκανε πιο “λαϊκό” και πιο πλούσιο - δεν ξέρω πως τα κατάφερε!!! Επιπλέον το κούρδισε στα 440Hz γιατί αρχικά ήταν ψηλότερα. Τώρα ευχαριστιέμαι να παίζω!!!
Όταν πήγα στο εργαστήριό του με ρώτησε τι ρεπερτόριο έχω για να ρυθμίσει το όργανο αναλόγως. Επίσης με ρώτησε πόσο vibrato θέλω (η μία από τις φωνές κουρδίζεται ψηλότερα από τις άλλες και όταν συνηχεί με αυτές δίνει έναν “κυματισμό” στην συχνότητα).

Με άριστα το 10 παίρνει 11 :109:!!!

Φίλε Γρηγόρη μόνο στον 'Αλπερτ είναι ο Ζωζέφ του ακορντεόν.Ξυριζει βαθιά βέβαια αλλά…